Jump to content

Niklas J Blixt

Inaktiv
 • Content Count

  259
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Niklas J Blixt last won the day on January 17 2015

Niklas J Blixt had the most liked content!

Community Reputation

18 Bra

1 Follower

About Niklas J Blixt

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 04/19/1986

About me

 1. Bjuder väl på min senaste video! Håll tillgodo!
 2. Enligt min erfarenhet så brukar man ju prat om harmonies när man pratar om sång och parts när det är instrumentstämmor. Och overdub är väll det man oftast säger när man pratar om dubbar. Men det kan variera mellan olika producenter och musiker vad man använder för terminologi. Men ovanstående exempel är enligt min erfarenhet ganska vanliga benämningar.
 3. Håller med föregående talare. Hitta en vettig studio där det blir vettig för dig att vara så att dom inte bara ser dig så gratis arbetskraft och utnyttjar dig. Det kan sluta i att du jobbar massor utan ersättning och utan att lära dig något. Men så länge du hittar en vettig studio så kan det nog absolut vara en vettig väg att gå. Lycka till!
 4. Sånt bokför jag som egen insättning. Du hittar en ganska bra förklaring här: http://www.bokforingstips.se/artikel/bokforing/eget-utlagg.aspx
 5. Här får du en bonus 🙂 Såhär skulle jag notera ut det för att illustrera önskat komp. Sen får du jobba med ljuden och själva känslan själv för att få det att sitta rätt.
 6. Som sagt om du kan välja vispar i EZ drummer, så har du ju själva soundet. Sen är det ju ett ganska enkelt komp. Det är bastrumma på alla fyra taktslagen. Sen så är sextondelar på virvel med betoning på 8-delen. Det är en lätt shuffle känsla över hela kompet och lättast får du nog till det om du kan spela in det på något sätt. Istället för att klicka i det på datorn om du förstår vad jag menar. Även med hjälp att spela det på ett vanligt midi keyboard kan hjälpa att få det att svänga bättre. Hör av dig om du vill att jag noterar ut det i noter. Skicka DM eller maila mig på kontakt@niklasjbli
 7. Håller med! För att inte tala om hur många musiker och musikutbildningar som skulle må bra av att lära sig lite rent "businessmanship", i brist på annat ord. För att vill man leva på musik behöver man även förstå att, hur mycket konstnärsskap och passion du än har, så finns det en business sida av allt. Tyvärr finns det väldigt få musik utbildningar som har detta med i utbildningen. Har man tur så pratar man som hastigast om det. Jag har läst en del kurser och utbildningar inom musikområdet, samtliga väldigt bra och jag lärt mig mycket om musik vilket var huvudanledningen till att jag läste f
 8. Frågan kvarstår dock, ingår övningen i en kurs/utbildning du läser?
 9. Signia säger återigen en hel del bra saker! Det jag märkte när jag började ta betalt var att folk som är villiga att betala för att få hjälp av dig, va du nu än erbjuder, är mer "commited" (i brist på svenskt uttryck) och burkar vara mindre tramsiga. Sen när jag för ett tag sedan hade lyxen att kunna höja mina priser något så vart det ännu något bättre. Svårt att förklara, men det vart en bättre kvalitet på kunderna skulle man kunna säga. Och återigen är det viktigt att vara ärlig och bara ta på sig jobb som man vet att man klarar av. Man kan utmana sig själv, men aldrig ta sig vatten öve
 10. Precisera gärna vad du menar med hackiga? Ett ljudexempel skulle göra saken mycket enklare.
 11. Bra inlägg Signia! Själv är jag inte riktigt på den punkt jag vill vara i mitt liv som musiker. Men jag har kommit en bra bit på väg. Och det jag kan säga hittills att jag lärt mig är att om man vill överleva i branschen (tjäna pengar så att man kan leva drägligt) så handlar det 90% om att förstå "The business side of the music business". Jag har framförallt vågat börja säga nej till "gratisjobb" då dom sällan leder någon vart, oavsett vad folk säger. Jag gr bara pro bono jobb när JAG själv känner att jag vill det, aldrig för att någon anna säger att det är "bra reklam" det är det sällan.
 12. Inga större brister i mixen enligt mig. Några småsaker jag tänkte på bara. 1) För mig så låter det som att antingen så ligger saker i mitte eller så långt ut åt sidorna som möjligt. Hoppas du förstår vad jag menar. 2) I egenskap av trummis lyssnar jag väldigt mycket på just trummorna. Dom låter bra, men kicken är lite för "blöt" för min smak. Men det är mer en smaksak. 3) Sången skulle kanske kunna må bra av lite mer delay och reverb, aningen för torr för att ge en bra stämning för hela låten Men över lag så tycker jag att det är en bra mix. Hoppas mina synpunkter ät till någon hjälp.
 13. Kolla lite på universiteten. Jag har själv läst en del musikteori och dylikt på distans både på Linneuniversitetet och Uppsala och även in musikteorikurserna burkar det vara en del gehör med. Dessutom kostar dom ingenting att gå mer en eventuell kursliteratur.
×
×
 • Create New...