Jump to content

Niklas J Blixt

Inaktiv
 • Content Count

  259
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Niklas J Blixt last won the day on January 17 2015

Niklas J Blixt had the most liked content!

Community Reputation

18 Bra

1 Follower

About Niklas J Blixt

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 04/19/1986

About me

 1. Bjuder väl på min senaste video! Håll tillgodo!
 2. Enligt min erfarenhet så brukar man ju prat om harmonies när man pratar om sång och parts när det är instrumentstämmor. Och overdub är väll det man oftast säger när man pratar om dubbar. Men det kan variera mellan olika producenter och musiker vad man använder för terminologi. Men ovanstående exempel är enligt min erfarenhet ganska vanliga benämningar.
 3. Håller med föregående talare. Hitta en vettig studio där det blir vettig för dig att vara så att dom inte bara ser dig så gratis arbetskraft och utnyttjar dig. Det kan sluta i att du jobbar massor utan ersättning och utan att lära dig något. Men så länge du hittar en vettig studio så kan det nog absolut vara en vettig väg att gå. Lycka till!
 4. Sånt bokför jag som egen insättning. Du hittar en ganska bra förklaring här: http://www.bokforingstips.se/artikel/bokforing/eget-utlagg.aspx
 5. Här får du en bonus Såhär skulle jag notera ut det för att illustrera önskat komp. Sen får du jobba med ljuden och själva känslan själv för att få det att sitta rätt.
 6. Som sagt om du kan välja vispar i EZ drummer, så har du ju själva soundet. Sen är det ju ett ganska enkelt komp. Det är bastrumma på alla fyra taktslagen. Sen så är sextondelar på virvel med betoning på 8-delen. Det är en lätt shuffle känsla över hela kompet och lättast får du nog till det om du kan spela in det på något sätt. Istället för att klicka i det på datorn om du förstår vad jag menar. Även med hjälp att spela det på ett vanligt midi keyboard kan hjälpa att få det att svänga bättre. Hör av dig om du vill att jag noterar ut det i noter. Skicka DM eller maila mig på kontakt@niklasjblixt.com så löser vi det.
 7. Håller med! För att inte tala om hur många musiker och musikutbildningar som skulle må bra av att lära sig lite rent "businessmanship", i brist på annat ord. För att vill man leva på musik behöver man även förstå att, hur mycket konstnärsskap och passion du än har, så finns det en business sida av allt. Tyvärr finns det väldigt få musik utbildningar som har detta med i utbildningen. Har man tur så pratar man som hastigast om det. Jag har läst en del kurser och utbildningar inom musikområdet, samtliga väldigt bra och jag lärt mig mycket om musik vilket var huvudanledningen till att jag läste från början. Men när man kommer ut i "verkliga livet" som musiker så har man ingen koll på hur man driver företag inom musikbranschen. Och man märker ganska snart att mina kunskaper i musikteori, musikproduktion och mina färdigheter på mitt instrument bara utger en del i vardagen verkandes inom musikbrachen. Jag hade varit glad om jag tillsammans med min musikutbildning i alla fall hade kunnat få välja att även lära mig hur man driver ett företag så att man kan överleva. Även om det är en snårig branch och det går inte att lära sig allt i en utbildning. Men jag hade haft mer på fötterna när jag började. Så att en projektledarutbildning för musiker skulle nog inte skada.
 8. Mest bara nyfiken på vad det var för typ av uppgift.
 9. Frågan kvarstår dock, ingår övningen i en kurs/utbildning du läser?
 10. Signia säger återigen en hel del bra saker! Det jag märkte när jag började ta betalt var att folk som är villiga att betala för att få hjälp av dig, va du nu än erbjuder, är mer "commited" (i brist på svenskt uttryck) och burkar vara mindre tramsiga. Sen när jag för ett tag sedan hade lyxen att kunna höja mina priser något så vart det ännu något bättre. Svårt att förklara, men det vart en bättre kvalitet på kunderna skulle man kunna säga. Och återigen är det viktigt att vara ärlig och bara ta på sig jobb som man vet att man klarar av. Man kan utmana sig själv, men aldrig ta sig vatten över huvudet. Du kommer vinna mer respekt hos klienter om du vågar stå på dig att säga nej till saker du vet att du inte kommer greja. Och med tiden skapar man sig ju förhoppningsvis kontakter, så att man kan slussa folk vidare om man inte kan ta jobbet själv. Mycket riktigt som Signia säger så blir det ofta pannkaka när oerfarna personer tackar jag till allt för att dom är så "jobbkåta". Våga säg nej när du vet att du inte kommer klara det. Det kommer du vinna på i längden. Det finns ett talesätt som jag tycker säger ganska mycket: "Om du tycker att det är dyrt att anlita ett proffs, vänta tills du anlitar en amatör"
 11. Precisera gärna vad du menar med hackiga? Ett ljudexempel skulle göra saken mycket enklare.
 12. Bra inlägg Signia! Själv är jag inte riktigt på den punkt jag vill vara i mitt liv som musiker. Men jag har kommit en bra bit på väg. Och det jag kan säga hittills att jag lärt mig är att om man vill överleva i branschen (tjäna pengar så att man kan leva drägligt) så handlar det 90% om att förstå "The business side of the music business". Jag har framförallt vågat börja säga nej till "gratisjobb" då dom sällan leder någon vart, oavsett vad folk säger. Jag gr bara pro bono jobb när JAG själv känner att jag vill det, aldrig för att någon anna säger att det är "bra reklam" det är det sällan. Helt ärligt har jag fått fler betaljobb som en följd av tidigare betaljobb. Kan på rak arm faktiskt inte komma på ett enda betaljobb som kommit av att jag gjort ett gratisjobb för någon. Så var inte rädd att ta betalt. Det är tyvärr det som sticker i ögonen på en del människor. Oftast faktiskt dom som inte har kommit någonstans i sin karriär som uppfattar det girigt att ta betalt. Dom som är seriösa förstår att saker kostar pengar och vill man ha något riktigt gjort så får man betala för det. Våga tro på dig själv, det du kan är värt något och du kan därför också ta betalt för det. Även om det handlar om, som många redan nämt, att ta det i små steg. Men den största skillnaden för mig och det som gjort att det börjat ta fart är när jag själv vågade börja ta betalt. Istället för att hoppas på att kanske få betalt om jag gör ett bra jobb. Om du får betalt för något så kommer du göra allt för att göra ditt bästa jobb. Pengarna kan agera som en motivation för dig att anstränga dig lite extra, du vill ju inte lura någon på pengar eller hur? Jag skulle kunna orda hur mycket som helst om det jag lärt mig genom åren, men jag besparar er från det. Men fråga gärna om ni undrar något!
 13. Inga större brister i mixen enligt mig. Några småsaker jag tänkte på bara. 1) För mig så låter det som att antingen så ligger saker i mitte eller så långt ut åt sidorna som möjligt. Hoppas du förstår vad jag menar. 2) I egenskap av trummis lyssnar jag väldigt mycket på just trummorna. Dom låter bra, men kicken är lite för "blöt" för min smak. Men det är mer en smaksak. 3) Sången skulle kanske kunna må bra av lite mer delay och reverb, aningen för torr för att ge en bra stämning för hela låten Men över lag så tycker jag att det är en bra mix. Hoppas mina synpunkter ät till någon hjälp.
 14. Kolla lite på universiteten. Jag har själv läst en del musikteori och dylikt på distans både på Linneuniversitetet och Uppsala och även in musikteorikurserna burkar det vara en del gehör med. Dessutom kostar dom ingenting att gå mer en eventuell kursliteratur.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.