Jump to content
Annons

Route main out


Mattias420

Recommended Posts

Annons

Man kan på två olika sätt välja hur man ska skicka ut ljudet. Ett sätt, vilket är på varje spår man skapar i Logic, är att helt enkelt välja vart det ska skickas. Problemet är att man inte kan det på "Master", utan då får man istället gå in i ljudinställningarna för hur in och utgångar ska routas. Det är just den delen som jag hela tiden har pratat om här i tråden 🙂 Alltså inte på det virtuella mixerbordet i Logic, utan under inställningarna.

Personligen hade jag valt att Master-ljudet ska skickas till Main out på ljudkortet/mixerbordet. Det känns onödigt krångligt att behöva skicka till en kanal på mixerbordet. Skickar man istället Mastern till main out så behöver man aldrig tänka på att effekterna hamnar på det ljud som spelas upp, och man slipper tänka på att två av kanalerna på mixerbordet bara är till för uppspelning.

Jag tror inte det går. Har försökt hitta hur man löser det så man slipper ändra volymen på presonus kanalerna. För som standard ändrar du volymen på mainen + kan1 och 2 så du kan justera volymen separat. Men jag hade hellre föredragit att ha all volym på enbart mainen istället för att behöva dra i 3 reglar. Vet någon hur man ändrar det får ni gärna förklara 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

En del av det handlar om hur du ställer in det i "StudioLive Control Panel", det program som följer med mixerbordet som man kan ändra routningen i. Där kan du t.ex ta kanal 17/18 och välja "Main Mix L/R", sen i Logic väljer du att Master ska skickas till 17/18. Då borde du få ljudet direkt till Main på mixerbordet så att du kan lyssna o justera volymen med endast den regeln.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...