Jump to content
Annons

Mattias420

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Precis, det hade ju vart smidigast, men jag vet inte vad jag ska välja för alternativ då under I/O assignments.
  2. Hänger med, Men kan man välja alternativ stereo out när man väljer output vid tillägg av ny kanal, har för mig det bara står 1+2, 2+3, etc
  3. haha sorry 😉 aa märkte de, det får funka helt enkelt! 🙂 då bör det heller inte spela någon roll vart jag väljer att skicka ljudet om jag lägger till ett nytt track? =)
  4. Vi lyckades nu genom att, ändra vid I/O Assignments till 13/14, linkade dom för stereo på studio live. Då har vi ljud genom main out från logic till 13/14 (y) att ändra output vid I/O assignments är alltså inte samma som att ändra output när man lägger till nytt spår? 🙂 tack alla som bidragit! 🙂
  5. Grejen är, (hoppas jag inte skriver runt svaret nu) vi har ju lyckats routa kanalerna i logic till kanal 7 och 8 på studiolive. Det som hände då var att vi verkar ha gått om main out i logic, och när vi renderade ut låten var det bara tyst.
  6. Studiolive är valt som både output device och input device. Men skickar endå signalen via input 1 och 2 studiolive. Har jag dessa reglar nere får jag alltså inget ljud även om jag har main out på studiolive fullt uppställd.
  7. Hehe ursäkta för min otydlighet 😉 låter som något som skulle funka! hur genomför jag detta? alltså att routa logic main out till studio lives main out?
  8. utveckla gärna 🙂 är inte så hemma på dom termerna. Men som sagt, förtydligar, logic skickar signalen till input 1 och 2 av någon anledning. Lägger jag till output 15/16 på ett nytt track i logic verkar det som att den hoppas över logics main out, och när jag då renderar så är filen tyst.
  9. Vi valde studio live pga att också ha till livebruk 🙂 Problemet är ju att som default skickades ljudet från logic till mixerbordets kanaler 1 och 2. Det är samma kanaler som vi ofta spelar in i, dvs att vi har assignat effekter dit och när vi då lyssnar på det vi precis spelat in tillsammans med det som redan finns i logic så är ju effekterna igång på dom kanalerna, så hela låten får t.ex. reverb. Det enda vi vill göra är att spela in med studio live till logic och kunna lyssna på detta utan att det påverkas av studio live på vägen ut. Därför ville vi skicka main out från logic till ex kanal 15/16 på studio live. På dom kanalerna i studio live har vi inga effekter, dvs ljudet ut blir opåverkat av studio live på vägen UT. effekterna assignas ju till main out på studio live.
  10. Vi upplever att effekterna i studiolive innehåller mkt vi vill använda helt enkelt. Och som jag skrev, var default när vi kopplat in det att skicka main out till kanal 1 samt 2 på mixerbordet. Och, då har vi ju assignat effekter till dessa kanaler i och med att vi spelar in via dom, det betyder att när vi spelar upp låten så spelas dessa effekter även upp. Det vi gjorde då var att skicka kanalerna i logic till input 7 och 8 (alt 15/16) så vi får dessa separat och kan ha dem utan effekter. Dock när vi renderar ut låten så finns ju inget ljud, för det har ju skickats till 7-8 input. så... vi vill ju skicka main out i logic till 15/16 och ha den kanalen utan effekter (för lyssnandet). men det måste ju gå via main out i logic, annars går det ej att rendera ut låten. ursäkta mitt kladdiga skrivande, försöker beskriva så tydligt jag kan haha 🙂
  11. Tack 🙂 precis! kanske är jag helt fel ute, men det vi vill åstakomma är helt enkelt: Att kunna spela in via studio live till logic med effekterna som finns i studio live, sedan kunna lyssna med "torr" signal ut genom studio live. alltså, endast höra Logics ljud ut, opåverkat av studioliven på "utvägen". Det som händer om vi assignar effekter till kanalerna via main out spelas hela låten upp med dessa effekter.
  12. Mattias420

    Route main out

    Hej! vi har precis införskaffat ett presonus studio live 16.0.2. Vi kör denna via firewire och och använder logic. Vi har haft lite olika svårigheter, men ett problem som kravstår nu är att routa main out i logic till en stereokanal exempelvis 15/16 på mixerbordet. Har googlat runt en del men verkar inte söka på rätt saker, någon här som vet hur vi kan lösa detta?
×
×
  • Skapa ny...