Jump to content

Pugga i USA/Canada ev England


Vibyggerettältavfesk

Recommended Posts

Tjo!

Eftersom jag ännu inte känner mig redo att börja med några yrkesförberedande studier har jag nu funderat på att plugga musik ca ett år. Alternativet folkhögskola har varit aktuellt, men var lite väl sent ute och hann bara söka till en skola i våras, där jag inte kom in. Drömmen om att åka utomlands för att plugga växer alltmer och att komma bort från Sverige vore nog en bra erfarenhet. Undrar därför om det finns några lämpliga musikskolor som rekommenderas i, antingen Nordamerika eller England.

Jag spelar gitarr och sjunger. Men gitarren är huvudinstrumentet. Är det någon som har pluggat musik utomlands som kan dela med sig erfarenheter och tips på skolor?

Har sett bland annat Musicians institute i Hollywood. De verkar ha in stora namn som undervisar och gör nog en hel del för att promota sig själva, men klart det är dyrt som fan. Bo i LA vore ju dock inte fel. Berklee har jag sett finns också. Hur fungerar musikutbildningarna där borta i väst? Finns det någon motsvarighet till folkhögskolor? Vill absolut inte hamna på någon religiös skola heller, det skulle vara förödande.

Supertacksam för tips och svar!

Link to comment
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...