Jump to content
Annons

martins

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om martins

  • Födelsedag 1983-04-18

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Växjö/Umeå
  1. Hej, ska hjälpa min brorsa köpa ny elgitarr + pod. Han har kollat in två st Epiphone, nämligen Epiphone Les Paul Standard (4995:-) samt en Epiphone Les Paul 100 (2995:-), länkar till dom finns nedan. Nu skiljer ju priset 2000 kr mellan dessa två, så givetvis kan man anta att Standarden är snäppet bättre. Kan någon gitarrkunning förklara de största skillnaderna? Värt att nämnas är ju att han inte kommer spela genom förstärkare utan endast pod + hörlurar (p g a småbarn) och då tänker jag att mickarna kanske inte spelar fullt lika stor roll? Det viktigaste för honom är att den inte faller isär, att stämskruvarna och inputjacket inte börjar jäklas samt att den håller stämningen hyfsat. Vore schyst om nån kunde komma med lite tips och råd. Standard 100
  2. Kapitel 26 i vad...? Jag har ingen handbok, om det föreföll så. Har däremot kollat på en del videos på digidesign.com. Blir intressant att se om jag får till det imorgon...
  3. Jag var inte riktigt tydlig i min fråga. Jag avser att klippa upp varje spår var för sig i ett par takter åt gången. Alltså kick i t e x fyrataktersklipp, och sen stretcha klippen. Göra klart hela kickspåret, sen göra samma sak på snare o s v och jobba mig igenom låten. Ska man ha olika inställningar beroende på instrument?
  4. Så här är läget: Jag och bandet har spelat in ett gäng låtar i en ganska kostsam studio, och har inte för avsikt att spendera speciellt mycket mer pengar där. Har märkt att åtminstone en låt går ca tre bpm för fort och tappar rätt mycket av sitt groove och tyngd p g a detta. Låten i sig är ganska vanlig rock och består av trummor, gitarr, bas, sång och lite tamburin. Sitter med PT 7.1 hemma men har tillgång till 7.4 genom skolan och därigenom Elastic Audio. Min tanke är att klippa upp låten i takter, vet inte hur många per cut ännu, det får jag se. Sedan ändra tempot och sen stretcha till det nya gridet. Kan detta funka? Något jag behöver tänka på. Har aldrig använt eller ens sett Elastic Audio så alla tips är välkomna.
  5. Idag var jag på Musikbörsen här i Växjö och plockade med mig ett par Genelec 8030A! Kändes mest värt på något vis. Visserligen betydligt dyrare, men tack vare ganska en förmånlig avbetalningsplan så kunde man för en gångs skull låta bli att kompromissa mellan kvalitet och pris. Har bara testat att dom funkar än så länge och inte lyssnat in mig ordentligt, men jag har använt likadana monitorer en hel del tidigare så det ska inte bli några problem, jag vet vad dom går för. Kanske några små akustikjusteringar samt att jag måste skaffa stativ, än så länge står de bara på skrivbordet. Nu gäller det bara att få min Mbox2 att funka till VLC, Myspace, Youtube o s v...så jag slipper alternera mellan nya och gamla högtalare (ljudkort). Men jag antar att det finns trådar som berör dessa ämnen här på forumet. Tack för all hjälp och pepp! / M
  6. Jo, men ska jag lägga nästan tio papp på ett par monitorer så känns det rätt gött att ha köpt de direkt från en butik där jag dels känner personalen hyfsat, samt att jag får kvitto + garanti och allt vad det heter. Sen befann sig det där Genelecparet i Sthlm, visst? Det är väl typ en extra femhundring i frakt, säkert. Så i slutändan är det sådär...sen tror jag inte herrn vill sälja på avbetalning heller. Men tack för tipset!
  7. Var någonstans kostar de 8995:-? Genelec är som sagt knappast aktuella om det inte går att köpa på avbetalning. Sry...fattade inte att det var en länk.
  8. Var någonstans kostar de 8995:-? Genelec är som sagt knappast aktuella om det inte går att köpa på avbetalning.
  9. martins

    Val av monitorer?

    Jag ska köpa monitorer inom kort, alltså. Jag har jobbat mig ner till tre alternativ och jag behöver hjälp att välja. Att ta i beaktning: - Jag kommer inte mixa någon musik med överdrivet mycket sub-bas. Det är vanlig pop/rock som gäller. J - Jag bor relativt smått, 27m2. Det är från monitorplats ca fem meter till väggen på motsatt sida rummet. (ni som kan akustik får gärna komma med infallsvinklar här). Mina alternativ. 1. Genelec 8030 på Musikbörsen, på avbetalning. Dessa har jag mixat en del med i annan studio, och de är ju sjukt bra. Har egentligen ingenting emot dom, förutom priset. Däremot tänker jag också på att andrahandsvärdet är bra på Genelec, eller? ca 10 000 kr + ränta. 2. Event TR-6 från Thomann. Har lyssnat en del i sådana också, och de är bra! Dock vet jag inte om Event kommer med en ny serie snart (kanske därför t ex Musikbörsen höjt priset på dessa? En tusenlapp billigare än Thomann, förr var det samma pris.) ca. 4000 kr. 3. Yamaha HS80M. Begagnade, dock inköpta för mindre än en månad sedan på 4Sound. Kvitto finns. 3700 kr. Vad tycker ni? Bor som sagt ganska smått, är det överdådigt med HS80 då? Tänker att basfrekvenserna ändå inte kommer till sin rätt. HS80 går ner till 42 Hz, iallafall. Jag tänker även i termerna att om jag köper något annat än 8030, så kommer jag känna att jag kompromissat mellan pris och kvalitet. Jag har ju tänkt ha monitorerna ett bra tag framöver, så det kanske är dumt. Min budget ligger runt 4000 kr, max 5000 kr, men på avbetalning så kan jag ju köpa Genelecsen. Visserligen blir det dyrare, men man får spara och betala av klumpsummor då och då så slipper man den värsta räntan. Hjälp mig, kamrater.
×
×
  • Skapa ny...