Jump to content
Annons

skaterocker

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag har kollat lite på usb och firewire kort nu, läst att båda ska funka rätt bra men firewire drar lite mindre datorkraft, spelar det egentligen någon roll på ljudkort med få kanaler? Sen så står det på dom flesta ljudkorten att dom har preamps inbyggt så vad ska jag då med min preamp jag har för tillfället till? Tänkte på drloops svara att skaffa E-MU 0202 ljudkortet och behålla min preamp, det står att det har preamp i beskrivningen. Sen finns det en del olika, någon som kan ge fler tipps på ett som fungerar bra, såg tex att M-audio firewire-410 kunde krångla och ha sej med drivrutiner eller nått, och som låter bra. prisklass under 2000 kr Jag behöver bara en eller 2 mic ingångar. Kan det här va bra så kan man plugga in elgitaren med http://www.thomann.de/se/cme_matrix_kfw.htm eller nått av dom här http://www.thomann.de/se/tascam_us122_l.htm http://www.thomann.de/se/maudio_mobile_pre_usb.htm Min Laptopp är föresten en Intel Pentium dual T2390 1.86 GH 3 gb ram Kommer det fungera bra?
  2. Hej. Jag har spelat gitarr och lite andra instrument rätt länge nu och fick lite inspelnings grejer i present och köpte lite grejer för att börja spela in för ca 2 år sedan. Nu har jag ännu inte kommit igång med det men intresset har vuxit. Det jag har är En bärbar dator hyffsat snabb som jag inte kan använda ljukortet och preampen jag har till. Jag har en Studio projects VTB1 preamp aldrig använd ett Audiophile 2496 ljukort köpt begagnad en Studio projects B1 kondensator mic aldrig använd en Usb midisport 2x2 grej Jag har förstått att dom här grejerna ska va helt okej men då behöver jag en bra stationär musikdator för att kunna använda dom. Har funderat på att skaffa det men dels kostar det pengar och dels vill jag gärna va så portabel som möjligt för tillfället. Så vad tycker ni jag ska göra, är det enda vettiga att skaffa en stationär dator lämplig för musik, tipps på en sådan som inte är allt för dyr? beggagnad? Eller ska jag sälja dom här grejerna eller vissa och skaffa en preamp eller en mic med usb istället? fördelar/nackdelar, ekonomiskt och ljudmässigt mm. Tacksam för tipps då jag är väldigt grön på det här området 😆 / David
  3. Jag tackar för tippset, låter ju riktigt intressant så det kanske blir en sån. Nån topp kvalitet inser jag också att det inte rör sej om för dom pengarna men det borde gå att få något som låter riktigt okej ändå. Vad som gör mej mest tveksam till samsonen är att det är ju en mic med inbygd preamp men man använder sej väll av datorns vanliga ljudkort vilket knappast är mycket o hänga i granen när det gäller musik inspelning....eller tänker jag snett nu?? Tänkte mest spela in aukustisk och sjunga så då kanske det räcker med micen men vad är det som ingår i stealth pluggen? är det typ så man kan simulera olika gitarförstärkare och andra roliga efekter? kanske borde skaffa den med...
  4. Som svar på hur stryktåligt det ska va så kan jag säga rätt så men det behöver ju inte va extremt, ska resa runt lite och bo på olika ställen i europa några månader här och där så det ska ju framförallt va smidigt att ta med. Men hur ömtåliga är stormembrans micar då? blir ju mest orolig för att jag ska paja den om jag stöter emot något medan jag använder den än att den skulle gå sönder under resor. Och hur blir ljudet om man spelar in auktisk gitarr med dynamisk mic? Program räcknade jag inte riktigt med i budgeten, tänkte skaffa nån billig lättare verison eller ladda ner tills jag har pengar o köpa nått bättre men det kanske anses som en dödsynd här!? Biggis förslag verkar ju smidiga men undrar om ljudet blir särskillt bra, särskillt med micen, utan ett bra ljudkort eller preamp hur fasen funkar det? Nån som har testat får gärna höra av sej.
  5. skaterocker

    portabel studio

    Hej. Jag skulle behöva lite råd och tips på utrustning. Jag har nämligen nyss köpt en bärbar dator (Packard Bell med 1.6 turion processor, 1024 ram och 80 gig hårddisk) och jag tänkte skaffa lite grejer så jag kan spela in när jag reser runt lite i världen. Jag har inte haft några inspelningsgrejer till min stationära men kände att det var dags nu till min bärbara. Så hur väl räcker min prestanda till om jag vill spela in lite gitarr och sång, mest en kanal i taget och använda något program, (reason, logic?) och lägga trummor och bas, kan man göra det på en pianoroll så det blir bra eller ska jag skaffa ett litet keybord? har sett att det finns ljudkort och keybord i ett, nån som vet om det är nått att satsa på? tipps på billiga men ändå hyfsat bra usb eller firewire ljudkort? tipps på bra billig stormembrams mic? funkar dom bra att sjunga i också eller vad ska jag ha för mic till sång? Kräver inte att allt ska låta perfekt men det ska ju låta bra. budget ca 2-3000 gärna mindre, kanske lite mer.
×
×
  • Skapa ny...