Jump to content
Annons

Almeida

Medlem
  • Antal inlägg

    22
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Bra! Fick liknande tips från annat håll, med varning om att det är lätt att ha hål på plasten när man hanterar hönsnätet... Angående skarvade 45 x 95 takreglar med iso hangers i befintligt bälklag - hur mycket bygger iso hangers? Och vad kostar de? Hittar ingen info på nätet. Uppskattningsvis väger gipset max 400 kg per lager. Jag hoppas ha råd med tre lager, annars får det bli två.
  2. Har rivit lite och det är "Variant B" från din skiss som funkar bäst. Antar att ångspärren hamnar mellan isolering och gips i den varianten? Eller kan man rent utav lägga folien längst ner istället för hönsnät och slå två flugor i en smäll?
  3. Ja, det ligger gammal plast (1969) mellan glespanel och gips. Isolering ovanpå det.
  4. Jag är oerhört tacksam för hjälpen! Har skrivit in frågor direkt i bilden samt bifogar två lite bättre skisser. Inre skalet samt väggen vid trapphuset existerar inte idag, endast "sydliga" väggen i framtida WC finns nu. Materialbudgeten på 30 kkr har nog spruckit... Bara reglar, gips och isolering är uppe i 43 kkr. Gipset står för hälften.
  5. Ok, här kommer ännu en hemsk skiss. Existerande tak utgörs av enkelgips och gammal tunn isolering. Vinden har ingen avskilnad mellan garaget och sovrummen. Normal samtalston i garaget är hörbar i sovrummen, men om jag knackar lätt med en hammare i betonggolvet hörs det inte - vilket får mig att tro att överhörningen mellan rummen är större problem än stomljudet.
  6. Din tråd är en fantastisk resurs, underbart att se foton på sånt som snurrar runt i huvudet dygnet runt just nu. Kanske var jag otydlig och/eller bara väldigt dålig på att skissa... Förstod du att det är en dubbelväggskonstruktion, och kanske inte egentligen två regelrätta skal? Har inga problem med att gå upp till 95 mm plåtreglar i väggarna, men först och främst försöker jag ta reda på om jag kan lägga takreglarna över båda dubbelväggarna eller om jag då kortsluter hela tanken med luftspalten mellan väggarna etc. Stort tack för tipset om ihopnitade takreglar, alt skarva dem i trä. Jag har byggt i plåt tidigare, men det känns som du kanske föreslår att det är lättare att göra grova fel. Och det håller jag verkligen med om! Överväger även trä i större delen av konstruktionen! Inte omöjligt att jag då istället får råd med tre lager gips... Samma fråga gäller dock träkonstruktionen - är det ok att lägga an takreglarna på båda "delväggarna"?
  7. Fast vänta, det är väl bättre att öka på med gips i innertaket. Behöver väl inget gips ovanpå takbjäklarna egentligen?
  8. Har ritat efter bästa förmåga... Totalhöjd existerande rum är 265 cm. Takreglarnas dimension blir avgörande för innertakets höjd. Hoppas behålla 240 cm om jag kan använda 90 mm stålreglar i taket. Avstånd mellan väggarna har jag inte bestämt, men där är det ju inte lika tight. Om väggarna bygger totalt ca 25 cm så har jag fortfarande 5,5 x 7,25 m kvar i innermått vilket är helt ok. Då kommer ju frågan förstås att komma om jag inte borde använda 95 mm reglar istället för 70 mm. Har baserat detta på Gyprocs sortiment. Är det mer värt att gå upp till 95 i "vanliga" plåtreglar än att att använda deras XR 70 som är en "ljudregel"?
  9. Jag kommer att bygga rum-i-rum med dubbelväggar, 70 eller 95 mm plåtregel. Klurar på takkonstruktionen. Vore det inte bäst om takreglarna inte låg an mot den inre väggen? Förstör man inte tanken med två skal om man lägger reglarna an mot båda? Tacksam för goda råd!
  10. Ok, jag hittade bilder på isohangers. Gissningsvis räcker inte mina 30 000 långt med det systemet. "Alternativt är ju annars att köra med reglar ovanpå det inre skalets väggar." - Det är så jag sett framför mig att jag skulle göra, trots att jag tappar höjd. Använder man stålreglarna i tak också? Dubbelväggar är något jag funderat på, men det tar ju plats. Har sett bilder på "staggered studs", när reglarna liksom står omlott istället. Det måste ju rimligen vara en vinst i sig att inte skivmaterialet på in- och utsidan hänger på samma regel? Men, ja just ja. Luft och massa var det ja...
  11. Wow, det låter som en kanonlösning - men jag hade precis räknat ut att det skulle gå åt 360 kvm gips. Den lösningen med sammanlagt sex lager måste innebära ca 500 kvm. Jag har en materialbudget på 30 000 kr (utan el och kablage). Vad skulle det innebära för STC? Finns det mer info om de två olika takkonstruktionerna? Framför allt har jag svårt att hitta ÅF för produkterna som nämns här på forumet.
  12. Detta gäller ett liverum, så det löser jag inte med hörlurar. Wellness music har antagligen rätt i att det är överkurs/slöseri att bygga flytande golv. Jag kör på det scenariot just nu och har förstås fler frågor: Vilken cc bör jag köra på i väggarna, som byggs med 45 x 95 mm reglar? Jag hade tänkt bygga med två lager gips på både in- och utsida. Finns något annat bra skivmaterial att få upp massan med? MDF? I Auralex ”Acoustics 101” http://www.acoustics101.com/common/acoustics101v3_0.pdf använder de sin egen produkt Sheetblok mellan golv och reglar. Vad finns det för andra alternativ? Auralex har också sina ”Resilient Channels”. Är det samma sak som de akustikreglar som finns på svenska marknaden? Tacksam för all typ av feedback!
  13. 0k! Har kikat på ritningarna. Rimligast i det här fallet är nog varianten med stenplattorna, men vid en snabbkoll på pris så blir betongplattorna ett par tusen dyrare än U-boatsen. Har annars läst att Swedacs http://www.swedac-acoustic.se/ produkter är billiga, men funkar det?
  14. Rummet ska stå på ett gjutet betonggolv (vidbyggt garage i hus med klinkermur och träbjälklag). Tanken är att golvet ska bära väggarna. Jag vet i ärlighetens namn inte om jag skulle få särskilt mycket stomljudsproblem i golvet i och med att det i princip är olika byggnadskroppar (hus o garage delar dock takbjälkar, 260 cm höjd i garaget). Beslutet att flyta hela rummet är en extra försiktighetsåtgärd. U-boats kostar ca 26 kr stycket, ca 7000 kr för att frikoppla golvet.
  15. Almeida

    Auralex U-boats

    Kan det stämma att jag ska behöva 260 stycken för 37 kvm? Då blev det ju genast lite för dyrt... Har någon tips om alternativa material?
×
×
  • Skapa ny...