Jump to content
Annons

RonnyRaw

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. RonnyRaw

    Marshall MG30FX

    Vad tycker vi? Något att ha?
  2. Tack för svaren boys!! Har inte bestämt hur jag skall göra än. För med största säkerhet blir det en ny gura någon gång längre fram, så jag kanske bara skall ha tålamodet att vänta ut det tillfället. En ESP - Eclipse är ju inte bara snygg, den har ju mickar för riktiga män! 🙂
  3. RonnyRaw

    LTD EC1000

    Kan slänga in kina "two cents" här så kanske du blir lite rikare på information. Jag har ingen erfarenhet av gitarr import ifrån USA men dock lite kännedom av andra grejer. Det verkade väldigt konstigt det dom hade skrivit till dig om att dom inte kan skicka leveranser till andra länder (eller sverige åtminstone). Har dom någon deal kanske att dom betalar frakten om du köper över en viss summa? Så då kanske det du ville beställa överskred den summan och dom helt enkelt bara blev rädda och såg kostnaderna o avskrev sig ifrån hela skiten istället. Finns tyvärr företag som gör så. Tull, skatter, moms och fan o hans moster går väl på runt 30% som någon tidigare skrev här. Viktigt att tänka på är att det blir 30% av HELA beloppet om jag minns rätt. Inte några Några ful saker man kan göra som har visats sig effektivt är att till exempel be företaget att skicka faktutran via vanlig post hem till dig, förmodligen har du ju redan betalat den i förskott så den behöver inte komma med kollit. Be dom sen att skriva "Gift" stort över hela paketet. Presenter är inte skatteberättigat i när det skeppas ifrån Amerikatt. Men tulltjänstemän är cyniska jävlar och kan öppna upp paketet ändå, det är därför fakturan skall skickas separat för då hittar det ingenting som kan tyda på att det är ett köp du har gjort. Var dock försiktig med att be företag om detta, vissa kan bli sjukt förolämpade och ber dig mer eller mindre dra åt helvete. En annan sak du kan göra är att göra precis det dom skrev. Hitta en mellanhand i USA som tar emot paketet och sen skickar det till dig. Jag har ingen aning om hur stor prisskillnaden är på den guran du har tittat på kontra priset här hemma, men tyvärr så blir det ju inte en mycket billigare (om ens billigare) historia med alla extra utgifter som kommer upp. Och lång transport innebär större risk för skador. Lycka till!!
  4. Men gör Epiphone bra gitarrer? Jag vet att allting är relativt men säg att vi pratar i samma divisioner som de lite billigare ESP eller LTD gitarrerna. Har hört att Epiphones guror inte är speciellt bra.
  5. RonnyRaw

    Gitarr + mick = ?

    Såg att det låg en liknande tråd här på forumet men gör en ny så det inte blir komplikationer i diskussionerna. Jag spelade gitarr som liten pöjk och har nu börjat lite smått igen. Har en halvdassig LP kopia som jag köpte för att jag är fattig student. Efter att ha spelat lite och hittat tillbaka till njutningen så har även pedanten i mig kommit fra. Vill ha bättre ljud. Men utöver mitt vetande om skalor så är jag relativt nollställd. 😄 Är det okej att byta mickar på en halvdassig gura? Gör det någon form av större skillnad eller behövs det bytas ännu mer? Det jag har i åtanke är EMG´s "60 neck & "85 bridge Eller skall jag lika gärna spara ihop till en helt ny gura istället med bättre mickar på? Ha det bäst!
  6. RonnyRaw

    Frågor

    Tack för svar. Kollade in sidan men hitta inga bra strings där heller, men dock andra schyssta ljud jag kan använda, så tack för det. =) The search continues.................
  7. RonnyRaw

    Frågor

    Hallo alla kära FL användare. Har två frågor som jag är mer än säker på att jag kommer få svar på: Strings - Finns det några schyssta strings samples nånstans? Kollat WarBeats och sökt på goggle men inte hittat något bra. Dom som ligger standard på FL suger enligt mig, antingen för ljusa eller för mörka verkar inte finnas nåt mellanting. Jag har använt FL ett tag nu så jag är väl inte nybörjare men inte heller tillräckligt bra för att ratta fram det ljudet jag är ute efter. Piano roll - Jag använder mig mest utav piano roll när jag gör drums etc för det känns betydligt mer enklare. Dock har jag bara lyckats använda antingen en sample eller hela packs i den. Finns det något sätt att öppna upp en tom piano roll och lägga in olika samples på olika tangenter? Så att man i princip kan göra en hel trum rytm på bara en pattern av flera enskilda samples. Tack på förhand!
×
×
  • Skapa ny...