Jump to content
Annons

Mrniceguy87

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jo, tänkt på det också. Men jag tycker faktiskt akustiken i rummet är rätt bra även om den tekniskt sett inte borde vara det med hårda väggar. Hur som helst, jag gillar akustiken, sen kan den säkert förbättras än aning ändå, men det blir ett senare projekt. Tack för tipset iaf! Och Claes, jag drog ner just ljudklippen av Violet Designs Black Night, ADK Hamburg och MXL V69. Rätt märkbar skillnad faktiskt, Black Night var min favorit av dem tre, tycker den verkar låta lite varmare. Fast det låter iofs som att mikrofonen är placerad närmre halsen på det klippet. Hursomhelst så låter det bra i grunden. Men det är ju subjektivt hur man uppfattar ljud också. En Violet Designs Black Night och en Line Audio Design 2MP kanske vore schyst som uppgradering då, om jag vågar tänja min budget med några hundra. Är fortfarande lite fundersam över hur jag ska göra med XLR output när ljudkortet har RCA input. Finns det adaptrar för detta? Förlorar man någon kvalitet på att använda en sådan isånafall? Ljudkortet har funkat väldigt bra i övrigt (M-Audio Delta 2496). Ledsen om jag ställer puckade frågor, är som sagt lite grön här fortfarande.
  2. Jag tror faktiskt inte att jag behöver någon mixer. Och Line Audio 2MP ser mycket intressant, tittade på den tidigare idag. Och har även lyssnat lite på dina ljudklipp. Jag är ny här på forumet (f.o.m idag) men uppskattar redan vad du bidragit med, tips från äldre trådar, ljudklipp, och så det här svaret förstås. Yes, fast 6000:- borde väl ta mig en bit med tanke på att min nuvarande mixer + mikrofon kostade ca 1500:-. Påtagligt lägre brusnivå och lite klarare ljud borde jag väl kunna vänta mig iaf? Jag har spelat gitarr i 6 år och spelat in de senaste 3 åren, men aldrig förstått mig på varför folk lägger stora summor på mixers/pre-amps och mikrofoner. Sedan dess har flertalet bekanta till mig byggt upp seriösa studios och skicka runt inspelningar hejvilt och plötsligt lät inte mina grejer så himla bra längre. Kan t.ex inte lägga mer än ett par spår uppmickat utan att bruset börjar ta upp en del av ljudet, och man vill ju inte eq:a ut det och offra brillians. Så då hamnade jag här, och jag ser fram emot att utveckla min lilla hemstudio 🙂
  3. Jag tänkte uppgradera min väldigt simpla hemstudio som består av följande: Dator: P4 2,4 ghz 1024 mb ram M-Audio Delta 2496 Cubase SX 3 Behringer Eurorack UB802 mixer. En TSM MT87 och en JJ Labs dynamisk mikrofon. Inga höjdargrejer med andra ord, men bra ljud för pengarna tycker jag. Jag har dock blivit mer och mer kräsen samt mer och mer brusintolerant så nu vill jag uppgradera. Har väl ett tak på ca 6000:- och tänkte köpa en ordentligt kondensatormikrofon och en mixer eller mikrofon pre-amp. Jag kommer nog som mest använda två kanaler i taget och behöver inte en massa funktioner, utan jag vill bara ha en mixer/pre-amp av hög kvalle så jag får bra ljud. En Mikrofon pre-amp skulle nog räcka bra och Line Audios DMP verkar kanon. Men nu råkar jag ha ett M-Audio Delta 2496 i burken och det har ju bara RCA in och ut. Hur löser jag detta? Adaptrar brukar kunna lösa det mesta men man kanske går miste om något? Uppskattar tips på detta, även på mikrofoner och små mixerbord/mikrofon pre-amps.
×
×
  • Skapa ny...