Jump to content
Annons

Llauma

Medlem
  • Antal inlägg

    46
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Llauma

  1. 6 poäng - No time to waste

    Punk rakt igenom. Produktionen kunde ha varit bättre men va fan, det är ju punk. Sköna Ramones-vibbar.

    4 poäng - Litar inte

    Skön tidig svensk punk med politiska texter.

    2 poäng - Just say it

    Bra driv i låten och en riktigt fin produktion.

    1 poäng - Another loser suicide

    I brist på låtar med en riktig punk-känsla får denna poppiga dänga en poäng. Spelar man den lite punkigare så kan det helt klart bli något.

  2. Tack. Hör grötighet nu jag också... Polering, och utbyggnad av trumpeterna 2:25 skall fixas (håller alltså med), dessutom har jag nog ett tema i huvudet som slår ut allt annat som avslutning (ooops, skall väl inte säga för mycket)

    Det låter alldeles utmärkt. Du är välkommen att mejla över dina idéer så jag får antingen såga eller hylla dom.

    Visst, norrlänning 😄

    Haha, jag visste inte att danskar var så dåliga på geografi. Normalt brukar norrland börja norr om dalälven eller möjligen norr om dalarna. Borlänge befinner sig på södra sidan om älven även om delar av kommunen ligger norr.

  3. Det här är riktigt bra.. Möjligen skulle du kunna slipa på vissa delar som blir lite för grötiga. Bl a sista kören behöver poleras. Trumpeterna vid 2:25 känns aningen svaga. Jag gillar dom skarpt så jag skulle gärna se att de var lite mer dominerande, möjligen även längre.

    Hur som helst så är orkestreringen och mixningen kanon. Melodierna är fina men ändå kraftfulla. Du får gärna hjälpa mig med mina framtida verk.

  4. Det är kanske inte min favoritgenre. Gillar dina filmiska låtar mer.

    Låten i sig har en för anonym melodi, speciellt om det är pop du försöker skapa. Trumtakten är riktigt svår att få grepp om. Den känns hackig/ryckig de första gångerna man hör den. Det blir lite bättre efter ett antal lyssningar men du borde ändå omarbeta dom. Kör med en mera förutsägbar takt. Det behöver inte vara en dunk dunk dunk trance-takt men nåt låter lyssnaren följa med i takten första gången de hör den.

  5. Jag gillar EWQL-instrumenten. De låter riktigt bra, speciellt i rätta händer. Dock tycker jag att du kanske ska undvika att lägga upp fler låtar då du får oss andra att framstå som talanglösa. 😕

    Får man fråga var du lärt dig det göra låtar som denna?

  6. Den lär överhetta ganska snabbt om du tar bort fläkten, om du inte klockar ned den rejält.

    Du skulle ju kunna byta ut kylningen mot passiv kylning utan fläkt. Det kostar ett par hundra kronor men då slipper du all fläktljud.

  7. Elgitarr eller synth.. Lite tvekande då de är väldigt olika andra instrument i det syftet att de kan låta hur som helst. Av de akustiska instrumenten så är jag inte speciellt förtjust i trumpetens vassa ljud. Givetvis kan även den låta vackert i rätt händer.

  8. Jag har inte läst böckerna än men jag fick några tips när jag ställde samma fråga. The Technique of Orchestration av Kent Kennan, Study of Orchestration av Samuel Adler och Orchestration av Walter Piston. Som sagt så har jag inte läst dom själv men du kan väl kolla in dom åtminstone.

    Givetvis är Nikolai Rimsky-Korsakovs Principles of Orchestration värt att ta en titt på om du inte redan gjort det.

×
×
  • Skapa ny...