Jump to content
Annons

Didd

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. en liten sak till bara... 🙂 Det jag funderar över är hur jag ska koppla preampen till mboxen. Har hittat info om att jag kan koppla in den genom spdif, men det verkar ju inte så vanligt med en spdifutgång på preamps. Inte på VTB1 eller Line audio dmp vad jag förstår. eller finns det någon sorts omkopplare? hittar ingen.. Andra alternativet är väl att koppla med xlr eller tele i en av mboxens ingångar och sätta source till line? Går jag förbi mboxens preamp då?
  2. Tack för råden, schysst av er! Ska försöka hitta en bra musikaffär som har tid för sina kunder nu bara.. 🙂 Ha det gott
  3. Tack för era snabba svar! IDF: Jo du har rätt i att man får pröva sig fram. Men samtidigt vill man ju dra nytta av det här forumets enorma samlade kunskaper :-) Och man behöver ju inte uppfinna hjulet två gånger. Claes: Schysst testsite! Ska kolla in den så snabbt jag kan. Fick precis besök här, o man måste ju ta hand om sina gäster. Särskilt när det är ens flickvän.. 😆 Hans: Vad bra att du skrev det om micförstärkare, har inte tänkt på det så mycket. Finns det någon som har fler exempel på bra micförstärkare i den prisklassen? (2000-3000) Någon som vet något om lämplig mic?/prövat röde nt2a?
  4. Hej! Jag har som mål att spela in en skiva hemma i min hemstudio, och ge ut den på eget bolag lagom till nästa sommar. Känner äntligen mig redo för en satsning efter många år av skrivande och musikalisk träning... Nu är det bara så att jag har svårt att komma igång, och det beror på följande tanke - Har jag tillräckligt bra grejer för att få till en schysst produktion? Då menar jag inte en klinisk perfekt produktion, men tillräckligt bra, om ni förstår... 😛 jag vill ju inte sitta ett helt år och spela in, för att när det börjar närma sig börja inse att det hade kunde låtit mycket bättre om jag lagt några tusen på en ny mic.. Min hemstudio består av: Röde NT3 Mbox 1 Apple mini Beyerdynamic DT770 (tänkte använda dessa plus min stereo vid grundmix, o sen göra slutmix i riktig studio) Det jag funderar främst på är om jag ska byta ut micen mot en som är lite vassare. Har iofs varit nöjd med NT3, men har inte så många micar att jämföra med, förutom U87:or som jag hade tillgång till för ett par år sedan, men sååå mycket pengar har jag inte.. Funderar på Röde NT2-a. De ligger i lagom pris, och verkar vara bra utifrån vad jag fått fram. Musiken är akustisk. Kommer främst bestå av gitarr o sång, men även lite blås och percussion, o eventuellt akustisk bas/kontrabas. Så en allroundmic som fungerar extra bra på sång o gitarr e väl det jag letar efter.. 😉 Några tips? Några andra kommentarer runt mina funderingar? Alla inputs är välkomna. Tack på förhand!
×
×
  • Skapa ny...