Jump to content
Annons

kajan

Medlem
  • Antal inlägg

    293
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av kajan

  1. -02 fick vi iaf ca 5 spänn skivan (ncb-ersättningen tillkommer ju sedan på det), och då tar bolaget ofta mellan 70 och 90 spänn. Priset blir ungefär det dubbla till konsument via distributör och försäljare. Ungefär så var det tidigare men nu vet jag inte iom att de traditionella bolagen troligen har hårdare konkurrens idag.

  2. Ett inslag i Kulturnyheterna på tv för ett par veckor sedan berörde det faktum att den låt som hade röstats fram av folket (La Voixx) inte spelades i radio något nämnvärt, inte ens i P4! Man intervjuade ett antal "låtväljare" på olika radiokanaler och de var alla av den åsikten att deras lyssnare inte går igång på den typen av låtar. Någonting i detta resonemang säger mig att det borde finnas en jättemarknad för den som startar en radiostation som spelar för "vanligt folk".

    Det är väldigt intressant det där då många kanaler utger sig för att tilltala så många och anser sig veta vad en viss generation vill och inte vill ha. I själva verket handlar det ju om respektive musikproducents musikaliska bakgrund, dennes nyfikenhet och umgängeskrets.

  3. Skulle tro att du borde rensa i frekvensträsket, skär mycket och hårt. Verkar, som någon påpekade, vara lite mycket gröt i basregistret. Skär du på rätt ställen kommer du att "öppna upp" mixen och få en mer disktinkt ljudbild. Detta brukar i sin tur göra att du kan trycka ihop den mer i mastringen utan att det låter dåligt.

  4. Jeflar, mycket rolig musik och så här röstar jag:

    8p-nr15: Grymt cool låt, ösig och skev.

    6p-nr4: Kanonbra sång, bra röj och mycket hockeykörer 😄

    4p-nr6: Jävligt ösigt och bra agression, en käftsmäll!

    3p-nr13: Punk!

    2p-nr3: Bra "skejt", snyggt arr.

    1p-nr12: Najs intro, stöddig sång och bra refräng.

    Bra jobbat alla!

  5. När det gäller livemix brukar jag spela Jennie Löfgrens låt Believer för att kolla bas och krisp, tycker den passar jävligt bra till det. Annars beror det ju helt på vad man ska mixa och jag gillar mest rock/metal. Några favvoplattor produktionsmässigt är Testament-The Gathering, Necrophagist-Epitaph, Opeth-Ghost Reveries, senaste Foo Fighters, Green Days senare plattor, Soundgarden-Superunknown m fl.

  6. Jag trodde att de flesta tester visade att ingen kunde höra skillnad? Posta gärna länk till tester som visar att nån kan höra skillnad om du har!

    Jag har tyvärr inga länkar själv men jag kan tänka mig att det finns på AES om du har användare där, annars ljög han 🙂

  7. Kolla upp Maximum The Hormone, helt fantastiskt band som påminner om SOAD med extra allt. Har lyssnat som fan på dem ett tag nu och jag är helt såld, så länge du inte ser språket som ett problem (japanska). De har släppt sex skivor och de första två är inte nåt speciellt bra men därefter blir det guld 🙂

    Edit: Lite youtube

    http://se.youtube.com/watch?v=xYwBIGBUd7k

    http://se.youtube.com/watch?v=a4Z0ZTzIN4M

    http://se.youtube.com/watch?v=p2vqrCLXtJI

×
×
  • Skapa ny...