Jump to content
Annons

Gain

Medlem
  • Antal inlägg

    1 060
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Gain

  1. hallå!

    jag ska från Cubase 5.5 exportera filer från en låt till en person som ska mixa. jag har aldrig använt "channel batch export" tidigare men det känns vettigt då det rör sig om c:a 60 spår.

    1. i defaultläge tycks effkter på respektive kanal följa med vilket jag inte vill. finns det ngn inställning för att bypassa alla pluggar och eq när man exporterar?

    2. några spår vill jag exportera i 2 varianter...jag har nämligen gjort små automatiseringar i sången och lyft upp enskilda bokstäver som varit svaga eller starka vilket är väldigt pilljobb som det vore skönt om den som ska mixa slipper göra. jag gissar på att jag får exportera dom kanalerna det gäller en i taget...korrekt?

    3. i min egen mix har jag blandat volymautomatisering för resp. kanal med att jag ibland har justerat volymen direkt på ett enskilt event i projektfönstret (särskilt när det gäller körer). är detta ett problem. det kommer ju isåfall att innebära att den som mixar får t.ex. ett körspår med olika volymer på olika ställen vilket iofs. kan vara bra då det kanske låter mer "rätt" från början om inte en aaaah-stämma tar över leadsången men samtidigt är det ju ett mixbeslut som kanske ska tas av den som mixar.

    4. är det ngt övrigt jag bör tänka på om jag ska exportera filer till ngn annan (förutom självklarheter som att vara väldigt tydlig med namngivning)

    tack

    1. Nej det finns det inte. Allt armerat följer med. Sätt upp keycommands (under Mixer) för bypass inserts/eq/sends så kan du snabbt stänga av rubbet.

    2. Bara att exportera som vanligt om du gjort ett spår av varje variant förstås.

    3. Se det som input till den som mixar. Inga problem om det inte är så svagt emellanåt så..ja du förstår.

    4. En självklarhet till: Att samtliga filer har samma startpunkt. Missa inte heller möjligheten att sätta "regler" för namngivningen i Exportfönstret. Du kan ju också filtrera kanalerna om du lättare vill gruppera stems och placera/exportera dom direkt till olika mappar.

  2. i melodyne finns det en funktion som flyttar tonerna lite offpitch på random vis

    jag tänkte att idag 2011 så borde den funktionen finnas tillgänglig redan i midi editorn

    men det kanske den inte gör

    Tja Larsson, Visst är du rätt ute. Bättre då att ha kontroll på varje ton.. Möjligheten har funnits i Cubase i minst 4 versioner tillbaka iaf.. var är vi då? 2003 kanske. Micro Tuner är namnet. Jobbar över en oktav dock så du kanske i vissa fall behöver dela upp nötterna för ditt instrument på ett par spår. Du ställer driften i cents per ton m a o.

    post-9207-0-83936100-1298270284_thumb.jpg

  3. Är det någon som uppdaterat som kan ge lite feedback?

    Visst är det ett nytt färgschema? Eller har jag missuppfattat allt?

    Jag tycker i så fall att det är värt en uppdatering bara det, iaf för mig personligen

    då jag tycker färgerna i Cubase nu är alldeles för starka. Blir jobbigt att titta på i längden.

    Hallå mannen! Kör själv 5:an som du vet, sen ett tag med inställningar som ger (ett för mig iaf) skönare intryck som är långt ifrån Cubaseblått..🙂 En hel del nya inställningsmöjligheter i 6:an lovar gott utöver det man kan se på dumparna..

  4. Fast de vill med lagens rätt tvinga folk att betala även om de inte vill se på just deras kanaler. Och det finns inget som helst behov att ha ett speciellt lag skydd för SVT. Tekniken för betalTV är väl fungerande och beprövad. Det är så ofri det bara går. De har visst politiska åsikter även om de råkar vara korrekta. De tar in sponsorer så det är kommersiellt. De visar kristen helgmålsringning varje vecka och sällan visar de program som är starkt kritiska mot religioner och allt elände de medför. Jag kan nog leva med att propaganda apparaten vill ha en kontroll över TV även om det bara är något snäpp bättre än kinas kontroll över sina medborgare på nätet. Men jag bli äcklad när den kallas fri.

    Men snälla nån.. för att plocka ut nåt ur rappakaljan: "De" är inte någon annan än Sveriges Riksdag = du & jag.

  5. De flesta i Cubase är "vanliga" trummor och det ljudet är inget för mig just nu.

    Hur pass kan man förändra de ljud som redan finns? Om man "rattar lite här" och "sänker lite där" .. Haha..

    De flesta i Cubase är INTE "vanliga" trummor och utan att lägga nån aspekt på tycke och smak så är det något som kan saknas är möjligen just fler alternativ på den fronten. Nånstans 80-90% av alla ca 150 st trumset/uppsättningar i HalionOne och Grove Agent ONE lutar någorlunda åt det håll du efterfrågar. Dessutom är det ju inga problem att blanda fritt inkl med dina egna samplingar.

    Envelope shaper är en bra start ihop med eq och kompressor. Effekter som t ex flanger och phaser kan du ju också leka runt med.

  6. Gå in under preferences->transport. Bocka i eller ur (kommer inte ihåg vilket) typ "stop/continue play when whining" så funkar det igen..🙂 Eftersom du nämnde bakåtspolning så kanske du också skulle prova med hur det funkar för dig att ställa in så att du också får en "return to start" när du stoppar.

  7. Systemet har nu växt på alla håll och kanter och det är i princip bara TDM-stödet som kräver HD-kortet.

    Visst är det så och jag instämmer i ett "Äntligen". MEN för att kunna flexa projekt mellan projektstudion och HD-försedda studios är det bara att sladda upp närmare 20 000 till för Complete Production Toolkit2. Detsamma gäller om man vill ha lite mer avancerad automation, input monitoring, scrub trim tool, surroundmix etc etc

    • Gilla 1
  8. Stämmer som grabbarna ovan säger. Dock, no problem..ändringen gör du i Cubase - Se till att ladda racket med de pluggar/set (gäller alla och inte bara EZ förstås) du vill använda samplingar från och ändra bara output på de delar i ditt "huvudset" du vill byta ut 🙂 Hoppas det löser sig.

  9. Det som Cruncher beskriver är ju jäkligt smärt också även om det inte riktigt fyller samma funktion..kom väl i 4an.

    Dock, inga problem att få med detaljer för editering, m a o automation, reglar osv. Det förutsätter dock att både du och de dina sitter på största versionen. Då är svaret Track Archives. Den som ska skicka till dig markerar vilka spår som gäller och i exportmenyn väljer han/hon Selected Tracks. Väljer de "copy" så får de en folder med mediafilerna inkluderat i exporten.

    När du sen importerar så väljer du "copy bla bla" alternativet så får du in filerna i ditt projekt (vs att du bara refererar till dom).

  10. Ja, som rubriken lyder, finns det egentligen någon skillnad egentligen? Mer än namnet och färgen på spåret då...

    Har försökt hitta något, men inte lyckats. Routingen är ju så gott som obegränsad för de båda och annars fungerar de ju som vilket spår som helst. Nån som kommer på något?

    Gonatt allesammans! 😑

    Nä vadå.. spelar du in från en FX eller en gruppkanal så borde väl skillnaden bli uppenbar 😄

    En annan grej: Om du har ett monospår och vill köra genom en stereoeffekt, så är det bättre att sätta den som insert på en gruppkanal så att du kan använda regeln.

  11. Går det att tala om för cubase att "F r o m NU så ska alla inspelningar i denna låt hamna i den HÄR mappen" Går det?

    Ingen einsteinlösning direkt, men väl ett högerklick 😕 SET RECORD FOLDER är vad du söker.

    Markera först den/de spår du vill ska landa nån annanstans och högerklicka i tracklisten för att få upp valet. Sen är det bara att skapa undermappar i projektets audiomapp eller på valfritt ställe på dina diskar.

    Edit: Om jag inte missminner mig, så finns valet bara i 5án och inte i de mindre versonerna.

  12. Om jag mixar när jag lyssnar, sen är jag nöjd med mixen, och ändrar med latch. Så finns den ändringen från och med då jag var klar.

    Hur ska jag få så denna ändring är med redan från början av låten (förutom att ändra på alla kanalers automatiseringsinformation).

    Sicket låångt projekt, kul!

    Om jag förstår dig rätt och du vill hålla dig till ett projekt så skulle jag göra så här:

    1. Ta din första låt/parti i föreställningen och ställ berörda spår i din mix som du vill ha dom, skippa automation.

    2. Spara mixern "Save all mixer settings" döp den till "1" (Att köra på utvalda kanaler kommer i ditt fall krångla till det vid import)

    3. Gör likadant för varje marker så du till slut sitter med lika många sparade mixerinställningar som låtar. (Rubbet sparas.. eq inställningar , inserts etc)

    4. Importera Mixer setting "1". Sätt L/R locator för första låten. Är den någon åkning du behöver göra så automatiserar du här såklart.

    5. Kör en mixdown på dess spår. Bocka för audiotrack så får du den placerad på ett nytt spår på rätt ställe i projektet.

    6. Ta bort all ev automation i projektet. (Under functions i panelen) ELLER i kombination med auto-latch och punchout så kanske det går bra att ha kvar automationen ändå när jag tänker efter - du får testa 😛

    7. Importera Mixer setting "2" och gå till nästa låt.

  13. I C5, till skillnad mot C4 kan jag tillyttermera visso bara navigera längs tidsaxeln med muspekaren så länge arr fönstret är maximerat. Om inte, går det inte att dra muspekaren längs "rulern" till höger eller vänster ut ur bild för att flytta position i tid.

    Shift+scrollhjul 😄

    Edit:citat

  14. oftast blir det problem om du har något samplingsinstrument som streamar ifrån disk. Lösningen är att flytta fram allt en takt och exportera med tomrum i början.

    Ibland kan det fungera att spela igenom hela låten först så att alla samplingar finns i minnet.

    Brukar köra en "reset" av midi också. Ligger längst ned under MIDI i menyerna. Har också satt en "bar offset" på 1 bar som standard för att slippa flytta spår.

    Edit: Så här ser det alltså ut med ettan ett snäpp in:

    post-9207-1262520446_thumb.jpg

  15. Ja och sen det där med att spara mixen och öppna upp allt samma i ett nytt projekt om man vill använda samma inställningar eller i stort sett. Det funkar ju inte med UADpluggar.

    Nu hängde jag inte med riktigt..sparas inte inställningarna (UAD) med respektive projekt ☺️?

  16. Cubase 5 är tyvärr inget alternativ för mig då det handlar om för mycket pengar. Tack för alla jämförelselistor det har gett mig lite. Just nu lutar det åt Cubase 4 det ända som oroar mig att köpa ett begagnat är ifall dom inte avinstallerat dongeln ordentligt då står man väl där med skägget i brevlådan kanske. Anledning tiil mitt val är att jag tycker det ser ut som C 4 fortfarande är vassare än CS 5 eller har jag fel kanske? ☺️

    Den är väl båda vassare och inte.. Beror på var du vänder blicken, fler pluggar, fler instrument, externa burkar du vill leka med, surround etc etc. MEN för att nämna något så missar du det mer smutta handhavandet i CS5/C5 när det gäller automation av både audio och MIDI. . som automation panel eller den nya och integrerade automationen för MIDI. Vet dock inte om CS5 har möjligheten att göra midiparts till lanes eller omvänt, inklusive delar av spår, till parts som C5 kan. Fina grejor ☺️

    Stegrarn här på forumet säljer sin C5:

    https://www.studio.se/index.php?showtopic=72229

  17. Ett exempel är då jag ska börja mixa ett projekt och vill lägga till en EQ i början på alla kanaler.

    Under Key Commands så är det ju bara att adda praktiskt taget det du vill som inte är där per default. Under Tool Modifier (preferences) så har du ett antal kommandon för alternativa funktioner som du söker. Dom kan man förstås ändra på om man känner för det.

    För att lösa vad du frågar efter så är det bara att öppna mixern i extended så att du ser alla inserts. Lägg din eq på din första kanal och dra och släpp med alt intryckt kanal för kanal. Går snabbare än man tror.

    För att dedikera samma outputs på ett gäng markerade spår till en gruppkanal så funkar det dock som du önskar. (via shift)

  18. Varje gång jag går till mixern eller öppnar upp något i Cubase, blir huvudfönstret litet?

    Det måste väl gå att ha huvudfönstret i maximalt läge hela tiden?

    Det här dyker upp då och då som ett irritationsmoment och det helt utan anledning faktiskt 😉

    Du menar nog eg projektfönstret... Huvudfönstret är bara att köra fullt läge på, no problem.

    Projektfönstret SKA du INTE köra i maximalt läge på! Dra ut det istället och Cubase kommer förstås också ihåg det till nästa session.

×
×
  • Skapa ny...