Jump to content
Annons

Tomas E

Medlem
  • Antal inlägg

    59
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Tomas E

  1. Kanske blandar Chrome ihop språken ibland eftersom jag har både svenska och engelska aktiverat.
  2. Menar du specifikt för den här sajten eller rent allmänt? Förresten så ser jag inga röda markeringar i ditt citat nu.
  3. När jag nyligen citerade ett inlägg så fick jag en massa rödmarkerad text i det citatet fastän det inte fanns något stavfel. Har för mig att en del av det försvann när jag klickade i citatet, men först såg det ut så här.
  4. Tack för tipset! Har redan demoversionen. Det går dessvärre inte att prova annat än det första ljudet, '60s P-Bass, så jag är tveksam till att lägga pengar på det ändå.
  5. Då hade priset stigit rejält när jag installerade programmet den 7 juli.
  6. Det var lite dyrt. Man kan ju prova Modobass 2 gratis men då kan man bara använda ett av ljuden så det blir liksom att köpa grisen i säcken. Har dessutom Prime Bass sen tidigare. Där finns det ett hyfsat balladljud men det låter inte lika bra som det jag just upptäckte i Bass Guitar.
  7. Har inte haft tid förrän nu att helt kolla upp "alla" 4 basljud. Helt klart kan Warm Bass Amp vara det jag letat efter. 👍
  8. Det är inte så att jag inte kan använda pluggen. Problemet ligger i appen Spitfire Audio som anger att jag inte har några instrument installerade, trots att jag alltså har det. Jag har installerat Bass Guitar och den funkar som sagt fint med min DAW. Och - som sagt i tidigare inlägg - precis efter att jag installerat Bass Guitar så fanns den i nedanstående lista, men inte när jag sen har öppnat och kollat där.
  9. Appen Spitfire Audio verkar lite sisådär. När jag hade installerat Bass Guitar så fanns den under installerade appar men när jag startade programmet nu så säger det att jag inte har något installerat.
  10. Fast jag vill använda mjukvaruinstrument, se mitt första inlägg.
  11. Jag kollade där innan jag ställde frågan. Tyckte inte att ljudet de jobbade med där gick att jämföra med det jag vill ha. Då blir det svårt att veta var man ska börja.
  12. Tycker aldrig jag blir riktigt nöjd när jag lägger bas på låtarna. Låten nedan är inspelad i studio med en "riktig" basist och det låter väldigt bra. Går det att få till ett basljud som låter så gott som likadant med hjälp av enbart mjukvaruinstrument?
  13. Nej nu blir jag inte klok på detta igen. Spelade starkare och det låter lika bra nu som i första exemplet. 🤔
  14. Ja, det måste vara så. Nu spelade jag svagare och då lät det som i första exemplet.
  15. Jag spelar som sagt med naglarna. Men jag fick tanken nu under eftermiddagen att jag kanske spelade något svagare på övriga toner igår kväll. Ska se om det blir skillnad om jag försöker framhäva E1 mer genom att minska dynamiken på övriga strängar. 😎
  16. Igår kväll gjorde jag en inspelning men allt blev inte till belåtenhet så jag skulle göra ett nytt försök idag. Döm om min förvåning när det helt plötsligt inte finns någon sustain i sträng E1! Det låter som om jag dämpar strängen fastän jag spelar exakt likadant. Lyssna på exemplen jag bifogar. Gitarren låter likadant idag som igår live, så för mig är det helt obegripligt. Mickplaceringen är exakt likadan och jag har inte ändrat nåt i min studio eller effekter. Mickarna är KSM 137 matchat stereopar och står på samma plats och har samma riktning som förut, dvs ca 40 cm från gitarren. Det enda jag kan tänka mig är att ringfingernageln inte har riktigt samma känsla, möjligen är nageln filad något kortare än igår. Det är det enda jag kan komma på, men jag kan inte uppfatta när jag spelar att det är någon skillnad i sustain. Det borde heller inte spela nån roll. Exempel bra E1.mp3 Exempel dålig E1.mp3
  17. Tack! Kommer inte åt med nageln. Får prova med en liten mejsel då, eller om jag hittar nåt likande av plast så är ju det bättre.
  18. Har köpt ett stereo-set av dessa. Vad ska man lämpligen använda för verktyg för att justera inställningar för ljudtryck och frekvenskurva? Och så vill man ju inte trycka för hårt heller så att något skadas. Jag tänker spontant att en liten mejsel är det man måste använda, med viss försiktighet. Jag vet däremot inte om man bara ska trycka i sidled eller om man även måste pressa ner lite.
  19. Kan vara värt att ha i åtanke. 👍 Min router står i hallen dock, långt ifrån datorn. I och för sig skulle jag kunna testa nån gång att göra en sån där lång nattlig inspelning med och utan router inkopplad. Lägger det till att-göra-listan.
  20. Okej. Jag bor i lägenhet, så det är svårt att kolla.
  21. Har upptäckt det för bara några veckor sen. Inte varmt inne, lagom temperatur. Fläktarna går heller inte mer än på lågvarv såvida jag inte renderar en film då de går upp tillfälligt. Det är ett rejält kylsystem i den här datorn från början. Eller menar du värmesystem i huset eller lägenheten?
  22. Kan det här vara nåt? https://www.hembiobutiken.se/produkter/tillbehor/grenuttag/204150-supra-grenuttag-md08-16-eu-sp-mk3/
  23. Tack! Låter som att det blir en svår uppgift att få tag på ett sånt. Kom just på att nån elektriker för en massa år sen sa att det är "skitig" ström i det här huset. Hur han förklarade exakt minns jag inte, men det kan ju vara en del av orsaken.
  24. Jag har haft det i åtanke. Skulle kunna köra igång en inspelning innan jag går och lägger mig, och se om det är nåt annat än ett streck i vågformen på morgonen. Tror inte att det har med buffertstorleken att göra eftersom det som sagt även kan höras när jag inte spelar in. Har tidigare kollat hur mycket belastning det blir när jag spelar in, de staplarna går inte upp mer än till 20-25%.
×
×
  • Skapa ny...