Jump to content
Annons

JLI

Medlem
  • Antal inlägg

    8
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Har tagit bort Norton nu, men skiten finns kvar (internet går dock snabbare och de övriga småproblemen försvann). Provade även (återigen) att koppla ur den externa hårddisken, samt att ta ur nätverkskabeln. Fortfarande samma skit. Vad fan ska jag göra nu?
  2. Om autostart innebär att sakerna går igång direkt när jag drar igång Windows så har jag inte mycket sådant. Inget alls, tror jag. Men nu när jag tänker på saken så är det faktiskt sjukt mycket som börjat krångla sen jag installerade Norton. Hotmail laddas konstigt (sidan ser inte klok ut innan jag uppdaterat), allt går givetvis segt och det kommer upp en konstig varningsruta när jag stänger ner Internet. Så visst kan det nog vara Norton, även om jag fortfarande tycker det är skumt att det inte märktes av när jag testkörde hemma. Det fula är också att jag varken hittar någon möjlighet att avinstallera eller ens avaktivera skiten för tillfället. Fan, det är ju verkligen ett virus i sig (som jag betalat för). 😉 Hur är det med virusprogram öht? Några kompisar säger att de aldrig använder dem men jag är sjukt nojjig för att jag ska fucka min dator. Men är det onödigt att ha något? Beror väl lite på surfvanor också, kan jag tänka mig. Men jag känner mig rätt naken utan virusskydd iaf. Är F-secure ett passande om jag nu får bort Norton-skiten, och hur fixar man det isf?
  3. Ingen aning - är inte bra på datorer överlag. Var kollar man det? Vete fan vad jag ska göra nu... Det första skulle väl vara att avinstallera Norton men på grund av mina begränsade datorkunskaper så har jag inte en chans om man måste gå in och ominstallera operativsystem, osv. Sen känns det ju lagom kul att ta bort något som kostat 1000 spänn utan att veta om det är orsaken till problemet. Visserligen kanske det är värt att byta iaf, men ändå. Annars blir det väl tio papp för en ny dator. Det är ju ett par studiebidrag det... 😉 Om någon annan har någon aning så vore jag väldigt tacksam!
  4. Det låter ju bra.. haha... 🙂 Skämt åsido så är jag dock bekant med det mesta av det du skriver och jag har tidigare använt laptopen enbart för musik, precis på grund av anledningarna ovan. Men eftersom jag nu flyttar och den stationära datorn egentligen inte är min så fanns det inte så många andra alternativ. Det var främst därför jag köpte hårddisken, så att jag kunde lägga över det mesta där. Men tror du att det är så att det är Norton, eller andra program, som spökar i det här fallet? Problemet är ju inte att det går segt (även om det iof också är lite störande) utan att det knastrar till i ljudkortet. Och återigen så fungerade det ju när jag var hemma. Dessutom hörs det även när jag lyssnar på musik och ser på film, osv. Alltså, inte bara när jag gör musik. Kan det verkligen bero på Norton? I övrigt så känns hela situationen rätt pissig om jag inte kan kombinera musiken med nätet eftersom jag måste ha nätet för studierna, samt till praktiska saker som att betala hyran och kolla mailen. Det finns inte att jag skulle klara mig utan det. Isf skulle jag alltså i värsta fall behöva köpa en till laptop och det är ärligt talat rätt saftigt med tanke på att det enda egentliga problemet är lite knaster och glapp som inte fanns där när jag testkörde hemma. Skulle helst slippa den utgiften, givetvis.
  5. Ok, ska kolla igenom de äldre trådarna men kort sammanfattat så handlar det främst om att det segar ner allt? Eller finns det några andra stora problem? Men återigen så fungerade ju allt innan flytten. Så det känns ju fortfarande rätt så skumt på så sätt. Men vad ska man annars ha för virusskydd? Har verkligen noll koll på det men jag måste ha ett då jag bara plockat med min laptop (har även en stationär), som jag använder både för musik (förhoppningsvis!), slösurfande och skolarbeten. Så jag är kort sagt hårt beroende av den på många sätt och vis.
  6. Nej, jag har inte ändrat någonting efter flytten. Köpte som sagt en ny hårddisk och ett Norton 360 innan jag drog men jag testade allt under ett par dagar och då hade jag inte några som helst problem. Sen, när jag installerat mig i studentrummet, dök de där störningarna upp. Även om jag som sagt alltid haft sådant ljud precis vid start, vilket jag tycker känns rimligt att det knastrar lite precis när allt går igång, men nu dyker det som sagt upp väldigt frekvent. Känns ju lite surt att sitta med ett audio-set för 16000 och inte kunna använda skiten. Speciellt med tanke på att felet "bara dök upp", eftersom jag verkligen inte har en aning om hur fan jag ska åtgärda det. Ska kolla runt lite men med tanke på att jag inte gjort något med systemet i sig så vete fan vad jag ska leta efter. Avinstallera virusskyddet? Fett surt isf, eftersom jag laddade ner det (mot betalning) och jag tror inte att jag kan installera det igen. Och det vore ju grädden på moset om jag tvingades chansa på 1000 spänn och en nästan helt ny prenumeration, om det inte gör någon skillnad.
  7. Visst, jag kan testa, men som jag skrev ovan så fungerade det hemma så det borde rimligtvis inte vara det som är problemet.
  8. Tjenare, Jag flyttade in i en studentkorridor för ett par dagar sedan och tog givetvis med mig min studio, men redan första gången jag startade den märkte jag att ljudet knastrade och försvann helt lite då och då. Typ ett par gånger på några minuter i snitt. I övrigt låter det utmärkt, men det är ändå nog så irriterande eftersom det gör att jag varken kan lyssna på (eller göra) musik, så för tillfället använder jag högtalarna i laptopen, men det håller ju inte i längden. Är nästan helt säker på att problemet sitter i ljudkortet, eftersom man hör samma knaster i lurar, och dessutom ser man hur mätarna "hoppar till" när det glappar och knastrar. Det "blir" alltså ljud i alla åtta kanaler, trots att jag bara använder två (analog 1-2 till monitorerna). Har dessutom aldrig haft ett problem med detta innan jag flyttade. Har ägt ljudkortet i ca ett år och ungefär samma sak med resten av utrustningen. Det enda jag gjort nyligen är att jag kopplat upp mig på nätet, fixat virusskydd och köpt en extra hårddisk. Men jag testkörde som sagt allt hemma och då funkade det. Dessutom blir resultatet detsamma även om jag avaktiverar nätet och kopplar ur hårddisken. Så vad kan vara problemet? Det fungerade ju utmärkt hemma så kan det ha något att göra med att jag flyttat, men vad skulle det isf vara? Vad kan jag prova med för att försöka lösa det? Har testat att flytta runt ljudkortet och koppla om sladdarna, men det verkar inte ge något resultat. Behöver fan tips omgående för jag håller på att bli galen av att inte kunna använda mitt setup som jag släpat med mig. Kan också tillägga att det alltid funnits ett liknande knaster precis när jag startat upp allt. Ungefär när Windows-loggan synts. Men sen har jag inte märkt av det - förräns nu då. Ljudkortet är ett Motu Ultralite (kopplat via Firewire). I övrigt så handlar det om en HP-laptop, Genelecs minstingar och en Elements-hårddisk, samt ett midi och en extern datormus. Hjälp och tips är sjukt uppskattat. Håller som sagt på att bli lätt psykotisk.
×
×
  • Skapa ny...