Jump to content
Annons

Leenuz

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Det här hamnar säkert fel men jag hittar ingen tråd som känns vettigare. Jag använder bärbar PC och midi-klaviatur när jag spelar live, brukar behöva installera asio4all så det blir vettig latency om jag inte har tillgång till extern ljudkort. Men jag är rädd för att skiten ska hänga sig varje gång jag spelar. Skulle uppskatta lite tips och råd från er som också spelar live vad ni använder för hård/mjukvara för att få rent ljud och låg latency? Sist jag spelade användes 2ghz HP laptop, Asio4all, Ableton 6.9 och externt m-audio 24/96 firewire. *ljudet och latencyn var suverän men jag spelade så högt att ljudkortet hoppade ner från bordet och blue screen var ett faktum* Känns som jag råkat ut för allt nu men det vore skönt med en spelning utan att annat än jag ska vara den felande länken. Mycket tacksam för svar =)
  2. Leenuz

    Lödning

    Lödde precis XLR -> RCA med ovanstående länk som stöd och jag är jäkligt nöjd. Lejde härnösands enda ljudfirma förra året att löda samma kabel men jag fick då till det bättre och då är det 10 år sedan jag lödde något alls.
  3. Har ställt in rätt där (tror jag). Men jag får ner latencyn till 10ms men det stämmer inte. Kan jag höra att ljudet är fördröjt från synthen är det minst 200ms fel hur som helst. när jag börjar närma mej en acceptabel latency skrapar ljudet fruktansvärt och jag är nere i runt 150-200 samples. För att förenkla så använder jag nu för att testa endast ett ljudspår och 1 vsti (vanguard). mer lättdrivet än så kan det ju egentligen inte bli.
  4. Det hjälpte ju tyvärr inte heller. Jag kan inte förstå det. Måste jag köpa tex ett extern audiophile 24/96 eller dylikt? Jag har ju testat på en helt vanlig stationär HP skitburk och det gav ingen latency där även fast ljudkortet är inbyggt och suger fet trä*****.
  5. Tack för det snabba svaret. ska kolla in det direkt =)
  6. Jag har precis fixat klart mitt liveset i live 6 och är fit for fight för ett liveframträdande, (trodde jag). Jag har precis lagt över hela projektet på den bärbara burken och kopplat in midiklaviaturet då jag märker att jag har en latency på ca 300ms. hur än jag gör så får jag inte synthen att synca med ableton. Är det någon som kan ge mej nåt tips??? Det jag anv är en Acer Aspire 3102 3200+ 1GB ram och en Edirol PCR-M30 Kan det vara så illa att det är det inbyggda ljudkortet som jävlas med mej?? // Leenuz
  7. LÅTNAMN: Blind third eye ARTIST/GRUPP: Leenuz GENRE: Psychedelisk trance LÅTLÄNGD: 7:56 KOMPOSITÖR: Leenuz Nilsson PRODUCENT: MEDVERKANDE: INSPELNINGSÅR: 2006 FORMAT: mp3 STORLEK: 10.9 mb STATUS: färdig demo Lite halvproggigt och melodiöst, norrländskt och småvilt. Skulle gärna behöva lite feedback på hela ljudbilden också! =) All kritik uppskattas! Ladda ner här!!!!
×
×
  • Skapa ny...