Jump to content
Annons

lutfish

Medlem
  • Antal inlägg

    34
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. lutfish

    Macköp!

    Tack för infon 😐 Men skulle inte 2,16 ghz processor + 4gb interminne klara av logic bra?
  2. lutfish

    Macköp!

    Jo, det är klart 😛 Går det använda en mac mini som arbetsdator? Jag antar att den inte är byggd för det, så det lär ju inte fungera.
  3. lutfish

    Macköp!

    Vad sägs om denna då? 2.0GHz Intel Core 2 Duo 2GB 667 DDR2 SDRAM-2x1GB 80GB Serial ATA @ 5400 rpm Superdrive 6x Keyboard/Mac OS-S Country Kit-SWE 5500:- Om jag sen tar och fixar 4gb interminne till den också. Förresten, kanske en dum fråga men hur som helst, går det inte köra det på en mac mini?^^ Alltså "går" som i fungerar bra, inte att det fungerar.
  4. lutfish

    Macköp!

    Haha, vet inte hur många skumma typer jag har pratat med. Någon kille annonserade på flera olika hemsidor, med olika namn, men exakt likadana annonser... En annan ville att jag skulle skicka pengarna innan han skickade varan 😲 Hur som helst så tänker jag uppgradera ram-minnet till 4gb oberoende på vilken dator jag nu köper.. Dvs om den inte redan har det inbyggt.. Men det gäller ju att jag lyckas hitta en först.. -.-
  5. lutfish

    Macköp!

    Tack för svaren. Dock var den andra annonsen borta. Men behövdes det inte core 2 duo för att det skulle gå att uppgradera till 4gb?
  6. lutfish

    Macköp!

    Vad sägs som någon av de här: 1. Mac Air: 2,13 GHz Intel Core 2 Duo-processor med 3 MB delad L2-cache på processormodulen i samma hastighet som processorn 1066 MHz systembuss 2 GB (två SO-DIMM-moduler på 1 GB vardera) 800 MHz DDR2 SDRAM, två SO-DIMM-kortplatser med plats för upp till 4 GB 7000:- 2. Macbook: Intel Core 2 Duo, 2,16 GHz, med minne: 1 GB 667 MHz DDR2 SDRAM, 160 GB Hårddisk. 7200:- 3. Apple MacBook 13,3" - Vit - 2,2gHz - 4gb RAM 7000:- 4. Macbook Pro: Processor: 1,83 GHz Intel Core Duo-processor med 2GB delad L2-cache RAM: 2GB Hårddisk: 80 GB Skärm: 15,4 tum, TFT, 1440x900 bildpunkter ATI Mobility Radeon X1600 GDDR3SDRAM iSight-videokamera Express Card, Firewire port USB-port Bluetooth DVD ± RW, CD-RW Ethernet, Wi-Fi Mac OS X Leopard 7800:- Ska man verkligen köpa en macbook air, eller betalar man bara för storleken på den? Och den sista verkade inte direkt super.
  7. lutfish

    Macköp!

    Alltså, jag menade bara att 2 gb verkar klara 8an helt ok... Men jag ska personligen fixa 4gb. Jag vill bara ha en dator som klarar logic relativt felfritt.
  8. lutfish

    Macköp!

    Har ett externt ljudkort kan jag tillägga.. Hur som helst så har vi de vita imacarna, i vår skola.. Vet inte om det är intel i dem, men de för övrigt logic 8 ganska problemfritt. Har varit med om att de har kört ihop sig, men det har vart efter ganska hård press under lång tid. Är verkligen 9an så mycket mer krävande? Eller är det skolans ljudkort(mbox) som tar mest stryk?
  9. lutfish

    Macköp!

    Ok, tackar. Priset låg på 5500:- Men jag tar och letar vidare. Men är det något annat jag ska kolla efter, än om den har core 2 duo? Räcker det att den har 2,0 ghz, typ?
  10. lutfish

    Macköp!

    Till musikproduktion. Grejjen är att jag inte har någon aning om vad logic tar på.. Om det så är processorn,ram-minnet eller ljudkortet osv. Det är väl lite av varje antar jag, men om man kollar på vad apple har skrivit för system requirements, så verkar det ju för det mesta ta på ram-minnet. De skriver för övrigt: Minimum requirements to install all applications * Mac computer with an Intel processor * 1GB of RAM (2GB or more highly recommended) * Display with 1280-by-800 or higher resolution * Mac OS X v10.5.7 or later * QuickTime 7.6 or later * DVD drive for installation * PCI Express, ExpressCard/34, USB, or FireWire-based audio interface recommended Additional recommendations for Logic Pro 9 * At least 2GB of RAM for large EXS instruments * USB musical keyboard (or suitable MIDI keyboard and interface) for instruments * Logic Node requires a Mac computer with an Intel Core processor Och datorn som jag postade verkar ju klara det. Speciellt om man nu köper 4 gb internminne. Saken är den att jag redan har en pc, som jag inte är redo att ge upp.. Så även fast jag har pengarna till en monstermac, så känns det lite som money down the drain, då jag inte kommer använda den som "standard"dator. Men du får gärna tipsa om någon annan, eller just vad jag ska ha. Och om datorn är stationär eller bärbar osv, spelar ingen som helst roll. Tack!
  11. lutfish

    Macköp!

    Undrar kort och gott, om denna klarar logic 9 problemfritt.. Hade, om jag köper datorn, tänkt att uppgradera till 4gb internminne. iaf: 1: Modellnamn: MacBook Pro 15" Modellidentifierare: MacBookPro1,1 Processornamn: Intel Core Duo Processorhastighet: 2.16 GHz Antal processorer: 1 Totalt antal kärnor: 2 L2-cache: 2 MB Minne: 2 GB Hårddisk: 90gb Busshastighet: 667 MHz Tack!
  12. Ok, tack! Hur som helst så satt jag och läste om logic 9 förut. Till det ska man ju ha minst 2 gb internminne, men rekommenderat 4. Så jag ska nog leta efter en intel Imac med minst 2,2 ghz.
  13. Förlåt, var nog lite otydlig. Jag syfta på g5ans modell, men med intel processor. Har ingen aning om vad de egentligen heter.
  14. Tjenare, hade tänkt införskaffa en imac med logic 8 till. Jag gör all slags musik, men just nu är det mest elektronisk musik med gitarrer och bas osv också. Först tänkte jag köpa en iMac 20" 2,66Ghz, men nu när jag tänker efter så känns det väldigt overkill, då jag redan har en pc som jag sitter vid mestadels av tiden. Macen är endast för inspelningssyfte, men vill ju fortfarande att den orkar med och inte kraschar varje gång jag har mer än 5 plug-ins... När det kommer till logic så vet jag inte riktigt vad programmet tar på, om det är processorn, ljudkortet eller alltihopa. Har för övrigt en line6 toneport. Hur som helst, skulle jag lika gärna kunna köpa en g5:a med intel core duo processor, och sen uppgradera den? Skulle det fungera? Eller ska jag satsa på den med 2,66Ghz osv? Jag har pengarna för både och, men känns lite overkill att slösa pengar på en överkvalificerad dator om jag inte kommer använda den konstant osv... Och en sista grejj. Jag vill ju att den ska fungera i typ 2 år innan jag måste byta igen! Tack på förhand! 😄 Edit: en stationär g5:a skulle jag också köpa med extern skärm (med intel dvs, har ingen aning om vad modellen med intel heter 😲). Plats är inte heller något problem, vill bara ha det bästa för pengarna.
  15. gaah gjorde skönaste solot... enda problemet att ja inte kan spela in det ^^.. -.-... grymt komp btw.. as skönt att spela till! wouldnt mind doin more of those, som är lite längre? 🙂
×
×
  • Skapa ny...