Jump to content
Annons

zzeb

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av zzeb

  1. 19 minuter sedan, Jayway said:

    Jo, en sak till förresten: Har du tänkt lägga på några sångharmonier? För mig är det som att låten bara ber om stämsång vid partiet som kommer efter ca 41 sek. 😉

    Jag förstår vad du menar. Får väl lägga några stämmor också😀

  2. 1 timme sedan, slejnard said:

    Hej och välkommen 🙂 

    Tack!

    33 minuter sedan, mixamannen said:

    Säg till om du vill samarbeta på nåt, gillar din stil! 🤘

    Lyssnade lite på det du lagt upp och gillade det. Vi simmar lite i samma musikaliska vatten😀 Vi kan väl försöka att få till nått under  nästa år.

  3. Hej!
    Ser att jag varit registrerad sen 2006 men jag tror inte jag presenterat mej. Har nog mest lurkat omkring och läst och lyssnat till o från.

    Jag är en grånad musikperiodare från Hälsingeskogarna. Har spelat och sjungit i lite olika band genom åren, rock pop, funk, soul. Spelar just nu i en trubadurduo med gig nån gång i månaden. Det är även han som spelar bas på det jag la upp tidigare. Har snöat in på Country på senare år. Steget är väl inte så långt för en gammal rocker.

    Det roligaste och även det mest frustrerande är att skriva och spela in egna låtar. Använder Logic med gitarr och trumpluggar. Hade tänkt mej att nästa år ska bli ett år i musikens tecken. Vi får väl se hur det blir med det. Det brukar hinna komma så mycket annat emellan😀

    Jag kommer väl att lägga upp lite alster för tips. Sen ska försöka tipsa/hjälpa så mycket jag kan med mina begränsade ljudteknikkunskaper.

    Gott nytt år på er!

    Mvh Daniel

     

    • Gilla 1
  4. 2 timmar sedan, mixamannen said:

    Bumpar denna för den var så bra.

    Tack😀

    22 minuter sedan, Jayway said:

    Låter kanon på alla sätt - kul! 🙂

    Jag tycker att mixen låter riktigt bra, men håller med de tidigare om att sången kanske kunde komma fram lite lite mer.

    Man skulle kanske kunna testa att dra ihop trummorna (inkl virvel-reverbet) lite mer mot mitten av stereofältet och låta gitarrerna stå för bredden - men det är nog mest en smaksak.

    Härligt jobbat! 🙂

    Tack för kanontips. Ska försöka sammanställa era råd i en ny mix.

  5. Ableton live är är ju från början gjort för att användas och mixa live. Finns billiga grundversioner om jag inte minns fel.

    Jag spelar i en trubadurduo med akustisk gitarr och bas utan bakgrunder. Lite friare och mer spontant men inte speciellt rockigt:) Vi använder appen SongBook. Vi har en varsin padda som synkar dropbox med texter/ackord. Går även att lägga till MP3 till varje text om man vill.

     

  6. 1 timme sedan, Casper Bjerkehagen said:

    Tycker det låter bra!

    Ja, upp med sången lite. 

    Skulle vilja ha upp trummorna lite, jag skulle kört in närmickarna i en paralell kompressor och bara adderat lite lite av det, för att få lite mer grund i trummorna, kan också göra att cymbalerna blir lite mer uppvägda, för de känns slightly höga i volym nu i kontexen

    Bra jobb!

    Tror det ligger lite paralellkompression på. Testar att öka den. Testar att sänka OH mickarna också.
    Stort tack för att du tog dej tid!

  7. 56 minuter sedan, slejnard said:

    Hej! 
    Lyssnar iofs i mobilen men Låter bra! Höj sången i nivå ett milliuns. Speciellt eftersom du sjunger så bra! 👍

    Bra låt! 

    Ser över sångnivåer. Kom på att jag inte automatiserat sång volymen. Nog bra att gör det. Roligt att du tycker om sång o låt.
    Stort tack för att du tog dej tid att lyssna!

  8. 52 minuter sedan, mixamannen said:

    Spontant är sången lite låg....basen tar över sången lite. Man blir lite irriterad. Ta fram sången och låt den bli kung! Annars är det bra! Min cup of tea! Låt trummisen tänka på sångaren också. Slå han lite.

    Jävla bra sångare.   (!)

    Ska försöka tygla bas(ist)en lite. Kanske sänka o skära lite frekvenser. Drar ner lite på trumvolumen. Höjer den där gapiga lite så blir han glad;)
    Stort tack för tyck!

  9. Har upplevt nått liknande. De flesta funktioner var gråad I wave editor när jag öppnade en apple loop fil. Sparde om den som en vanlig stereo fil. Apple loop fil ikonen har två genomgående ringar med streck under. Vanlig stereo fil ikon har bara tvår ringar om jag kommer ihåg rätt.

×
×
  • Skapa ny...