Jump to content

zzeb

Medlem
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

Reputation

4 Neutralt

1 Follower

About me

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

3,744 profile views
 1. I mina öron och med mina begränsade syntreferenser så skulle detta konkurrera med Pet Shop Boys om den hade släppts på 80 talet. Du låter också lik den sångaren. Snygg låt och snyggt producerat. Har ingen vettig kritik att bidra med😀
 2. Snyggt lirat o mixat tycker jag. Satt o väntade på ackordbyte på slutet😀. Men det kom inget. Hoppas du får nån vettigare kritik av nån bättre lämpad.
 3. Jag förstår vad du menar. Får väl lägga några stämmor också😀
 4. Tack! Lyssnade lite på det du lagt upp och gillade det. Vi simmar lite i samma musikaliska vatten😀 Vi kan väl försöka att få till nått under nästa år.
 5. Hej! Ser att jag varit registrerad sen 2006 men jag tror inte jag presenterat mej. Har nog mest lurkat omkring och läst och lyssnat till o från. Jag är en grånad musikperiodare från Hälsingeskogarna. Har spelat och sjungit i lite olika band genom åren, rock pop, funk, soul. Spelar just nu i en trubadurduo med gig nån gång i månaden. Det är även han som spelar bas på det jag la upp tidigare. Har snöat in på Country på senare år. Steget är väl inte så långt för en gammal rocker. Det roligaste och även det mest frustrerande är att skriva och spela in egna låtar. Använder Logic med gitarr och trumpluggar. Hade tänkt mej att nästa år ska bli ett år i musikens tecken. Vi får väl se hur det blir med det. Det brukar hinna komma så mycket annat emellan😀 Jag kommer väl att lägga upp lite alster för tips. Sen ska försöka tipsa/hjälpa så mycket jag kan med mina begränsade ljudteknikkunskaper. Gott nytt år på er! Mvh Daniel
 6. Tack😀 Tack för kanontips. Ska försöka sammanställa era råd i en ny mix.
 7. Från en som inte har nå referenser i denna genre. Väldigt skickligt spelat av alla inblandade. Men Är inte gitarrerna lite låga/anonyma. Det låter ju tungt ändå men det är väl gitarrbaserad typ av Metal. Skönt att skölja igenom öronen ordentligt😀
 8. Ableton live är är ju från början gjort för att användas och mixa live. Finns billiga grundversioner om jag inte minns fel. Jag spelar i en trubadurduo med akustisk gitarr och bas utan bakgrunder. Lite friare och mer spontant men inte speciellt rockigt:) Vi använder appen SongBook. Vi har en varsin padda som synkar dropbox med texter/ackord. Går även att lägga till MP3 till varje text om man vill.
 9. Tror det ligger lite paralellkompression på. Testar att öka den. Testar att sänka OH mickarna också. Stort tack för att du tog dej tid!
 10. zzeb

  Mormor lirar Metal

  Coolt. Jag blir glad av sånt😀
 11. Ser över sångnivåer. Kom på att jag inte automatiserat sång volymen. Nog bra att gör det. Roligt att du tycker om sång o låt. Stort tack för att du tog dej tid att lyssna!
 12. Ska försöka tygla bas(ist)en lite. Kanske sänka o skära lite frekvenser. Drar ner lite på trumvolumen. Höjer den där gapiga lite så blir han glad;) Stort tack för tyck!
 13. Hej! Har suttit och skruvat och skulle vara tacksam för lite feedback. Låter mixen ok eller är det nått som stör och sticker ut? Hur tycker ni nivåerna är? Allmänna råd är också välkomna.
 14. Har upplevt nått liknande. De flesta funktioner var gråad I wave editor när jag öppnade en apple loop fil. Sparde om den som en vanlig stereo fil. Apple loop fil ikonen har två genomgående ringar med streck under. Vanlig stereo fil ikon har bara tvår ringar om jag kommer ihåg rätt.
×
×
 • Create New...