Jump to content
Annons

DJ_Smiley

Medlem
  • Antal inlägg

    110
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Sthlm/Gbg
  • Min utrustning
    Antec P180, ASUS P5W DH Deluxe, Intel Core2Duo 6600(2,4GHz), 8Gb 800Mhz CorsAir XMS2Xtreeme, 6x250GB Samsung, Zalman 9500, Sunbeam Fan Controller, DVD: 1xPioneer 1xPlextor, Ljudkort: Focusrite Saffire, Lurar: Beyerdynamic DT250.
  1. Hej! Har en vän som har köpt sig ett Pro Tools 9 MP(uppdaterad till 9.5) och skulle vilja ha tag på bra Reverb, Delay, EQ, Kompressor, mm. Han vill gärna ha något med ganska många presets(exempelvis: hall, large hall, small hall, small church, big church, osv). Gärna med från början, men bra om det går att komplettera med fler vid behov. Eftersom jag själv inte kan något om Pro Tools och vad som fungerar där och inte, så tänkte jag att ni kanske har något som ni kan rekommendera. Tack på förhand.
  2. Jo, den andra datorn måste vara på 🙂 annars blir det svårt. NAS är också en bra lösning.
  3. Hej. Jag har mina datorer i ett nätverk via en router och då har jag tillgång till alla datorers hårddiskar från vilken dator som helst i nätverket. Nu undrar jag om någon har testat att ha till exempel programmet på en dator och själva samplingsbiblioteken i en annan? Precis som man brukar ha dem i 2 olika hårddiskar i samma dator, men i detta fall är hårddisken i en annan dator. Hur har det isåfall fungerat? Hur har hastigheten varit? I teorin så borde detta sätt vara snabbare och därmed bättre än att ha samplingsbiblioteken på en extern hårddisk, då hastigheten inom ett nätverk är högre än usb. En annan fördel, är att om man någon dag inte vill/kan sitta vid "musikdatorn", så kan man sitta med sin laptop någon annan stans i huset och ändå ha tillgång till samplingsbiblioteken, utan att för den skull behöva ha dem intallerade på laptopen också. Då räcker det med att programmen finns laptopen. Tack på förhand.
  4. En extern är alltid bra att ha som backup, men även externa hårddiskar kraschar. Det blev jag varse om för ett par veckor sedan. En annan lösning är att köpa fler interna hårddiskar ex. 4st, och sedan spegra dem. Då använder du 2st, som sedan i sin tur speglas i de andra 2. och kraschar 1 av diskarna, så är det bara att byta ut den. ALL information finns redan på "spegelbilden" så du förlorar inget. Och när du ersätter den kraschade disken med en ny, så kopieras all information från spegelbilden till den nya, och då är det som det var från början. OM du inte har riktigt otur och alla diskar kraschar, då är det kört om du inte har backup, eller stora summor pengar att lägga på "hårddiskräddning" Har du en laptop, så har man inte plats med alla dessa diskar, då är en NAS med flera hårddiskar att föredra som backup, då du kan göra samma jobb med avspegling och det. Tänk bara på att 8gb minne har du nytta om du har ett 64bitars system. Vad gäller kylplattan(till ramminnena antar jag att du menar) så beror det helt på hur det ser ut i din dator, hur många fläktar du har, hur kraftig grafikkort du har osv. Men har du pengarna, så kan du prova. Men ska du välja mellan kylplatta eller extra fläkt till datorn, så är en bra och "tyst" fläkt att föredra, då det drar ner det totala värmen i datorn, något som du tjänar mer på än om du bara kyler ramminnena. Om du har en laptop och du pratar om en kylplatta till den, så är det klart värt det. Dock får du tänka att de fläktarna avger en del ljud.
  5. Jag har bara ett tips...Byt till PC och Cubase! 🙂
  6. Det finns...och kallas för PC! Anledningen till att apple gör så, är för att de vill kunna sälja mer. Om något "går sönder"(ibland är de bara inställda på att sluta fungera vid ett visst antal timmar), så måste man byta ut hela datorn eller vad det nu är. De tjänar ju ber på att nån köper en ny bärbar dator, än om de bara byter ut ramminnet eller batteriet, eller vad det nu än är som gått sönder. Likadant gjorde de med ipoden när den släpptes i början, batteriet gick inte att byta. Sedan blev det protester världen över och de fick ändra på det. Då jag inte använder apples produkter(använde de under ett år 96-97, det räckte), så kan jag inte säga hur det är nu med ipodbatterierna. Men som sagt, har man en apple dator, så är man ganska körd när det gäller möjligheterna till ändra hårdvaran. apple vill ha KONTROLL över vad du ska få göra, istället för att låta dig göra det du vill! Personligen kommer jag aldrig någonsin använda en apple-produkt. Oavsett vad det är. Vad andra gör och använder, är helt upp till dem.
  7. Jag menade inte avtalen med spotify, utan de med dessa distributionsförlag som nämts ovan. De verkar inte ha som krav att ha ett bolag, och då är frågan om man vinner på det eller förlorar på det? Att ha ett eget bolag jämfört med att inte ha det.
  8. Trevligt! Kollade in deras hemsida dock, och där skriver de att man får behålla 75%, men det är lite lurigt, för egentligen så får man behålla 75% av pengarna som finns kvar efter att t.ex. itunes tagit sin del av kakan. Vilket gör att i realiteten så kostar det mycket mer än det ser ut vid första anblicken. Dock undrar jag...tjänar man något på att ingå dessa avtal(med distributionsförlagen som nämts ovan) som "bolag"(eget skivbolag eller vad man vill kalla det), jämfört med som en person/artist utan ett bolag??
  9. 300kr/år per låt antar jag?? Eller är det 300kr/år att vara med dem(medlem eller vad de kallar det), och sedan fritt antal låtar?
  10. Kommer bli Novation Impulse eller CME UF. Dock har jag svårt att bestämma mig, då CME har skön klaviatur å ena sidan, och Novation som verkar vara bättre på mappingen av rattar/reglar men med lite sämre klaviatur å andra sidan. Alla dessa beslut 😄 Tack för hjälpen/kommentarerna allihopa. Det uppskattas.
  11. Tack för svaren 🙂 Novation kan som sagt det med "mapping"...men CME UF(andra eller tredje generationen tror jag det är uppe i nu) kändes skönare att spela på. Speciellt UF-8 som har helvägda tangeter. @Sleap(Peter) Hur bra eller dåligt har kommunikationen mellan rattar/reglar och mjukvara fungerat? Har det ballat ur någon gång när flera pluggar varit aktiva, osv.? Fler som har erfarenhet av dessa klaviaturer?
  12. DJ_Smiley

    CME vs Novation

    Tänkte höra med er om era åsikter...om ny midi-klaviatur. Har sedan tidigare en enkel klaviatur utan några rattar och reglar. Dessutom så är tangenterna sådär. Nu tänker jag köpa en ny. Det viktigaste kommer vara hur den är att spela på Och hur bra reglar/rattar den har och hur bra de är att mappas. Jag har provat CME UF-serien med semivägda och vägda tangenter, och tycker att båda kändes bra. Dock vet jag ingenting om deras rattar och reglar och hur bra de sköter sig(man har ju hört att vissa(från andra tillverkare) ballar ur efter ett tag med mjukvaru synthar mm). Har även provat Novation Impulse...den kändes inte lika skön att spela på(dock bättre än mycket annat), men har derämot hört bra saker om novations rattar/reglar och att deras mjukvara som styr detta, verkar vara riktigt bra. Vad tycker ni? Vilken av dessa 2 rekommenderas? Någon som har för och nackdelar att berätta om? Tack på förhand.
  13. Förresten...kom att tänka på att jag har touch-funktion på senaste burken(den med W7), undrar om och hur det går att "pilla" på inställningar och annat på vst/vsti, cubase, mixer, mm. Någon som har erfarenhet av det? Framför allt, hur är reaktionstiden? Till exempel, från det att du trycker på rec till det att cubase börjar spela in(ungefär som latency på ljudkort).
  14. Helt klart funkar det med XP, men som sagt så får man tillgång till bättre prestanda om man kör 64bit(bland annat ram). I mitt fall så har jag en ny dator som har W7 och som är kraftigare än den som har xp på. Därav tankarna på att övergå till 64bit, där i mitt fall blir ett stort steg upp i datorprestanda. Men då får man väga det mot det andra, som är tillgången till vsti(synthar osv) som man använder. @Claes Hmm...man vill ju inte sumpa all datorprestanda på grund av några instrument. Så då är det kanske ändå bäst att köra 32bitars instrumenten i xp-datorn och köra in dem i W7 datorn liksom man skulle gjort med en fysisk synth eller gitarr. Kom däremot på att det vore smartast att köpa en mixer med inbyggd ljudkort, istället för att köpa ett extra ljudkort till xp datorn. Med tanke på att jag ändå måste köpa en mixer också. Finns ju en del skapliga sådana till skapliga priser.
  15. Så, man får inga problem om man kör 32-bitars cubase 6(plus andra instrument) på W7 64-bit?? Isåfall är det väl så man ska köra, och då är det som du säger, en "ickefråga". @ Dogbuerner Får gratulera till den smärtfria övergången 🙂 Som du säger så beror det vilka pluggar och intrument osv. Det beror på inom vilken genre och hur mycket fysiska/mjukvaru instrument som man använder. Har man mycket i mjukvaruversion, så blir väl saknaden större. Kan väl säga så mycket, att jag nu inser att det är mycket bättre att försöka satsa mer på att köpa fysiska synthar, istället för mjukvaruversioner. Dock lär det bli riktigt mycket dyrare och så finns inte alltid allt som fysisk version heller. Hmm...det är kanske tillverkarna och deras dåliga framtidsblick och uppdateringar man ska skylla på!? 🙂 Tack för svaren.
×
×
  • Skapa ny...