Jump to content
Annons

Bools

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Bools

    www.HitAndRun.se

    Hej! Titta gärna in på www.HitAndRun.se och lyssna på musiken. Mvh Mathias K
  2. Office PC har erbjudit sig, mot en mindre kostnad, att byta mitt moderkort till ett GigaByte GA-K8RS482M vilket är OEM tillverkat för Fujitsu-Siemens, med chipset ATI RS482/SB450. För övrigt har detta, samt mitt nuvarande socket 939, inte AM2 som jag kanske skrev tidigare. Nån som känner till ovanstående föreslagna hårdvara?
  3. Hej. I min burk sitter förtillfället 2Gb men funderar starkt på att upgradera till 4Gb. Det kostar ju numera inte så mycket, så varför inte maxa? Jag undrar om någon av er kör med så mycket minne i burken... har läst nånstans att windows kan få problem vid mer än 3Gb. Mitt operatisystem är XP SP2.
  4. Fast Majkens kort har väl AGP som grafikgränssnitt eller?
  5. ...och om du fick välja helt fritt? (AMD 64X2)
  6. Du har förstås antagligen rätt. Men kanske kan jag förmå Office som leverat min hempc att byta kortet, med tanke på att jag fick beskedet att datorn sannolikt ej skulle levereras med nforce4-chipset, vilket det gjorde 😱 Detta är moderkortslistan i office-store: http://www.officestore.se/m4n?cat1id=886&i...alse&viewMode=1 Konstigt nog inga msi-kort, som medföljde datorn. Men om de byter kanske de troligen hämtar något från sortimentet här. Nått kort som man vid en snabb blick ska se upp för? Kan ju ingen ting om de här chipseten. Vet att man är hungrig på den där sista prestandan, men om man nu skall optimera, varför inte gå hela vägen?
  7. Tack. Kan man förvänta sig samma problem på ett via-baserat moderkort, fasgt med pciE-standarden?
  8. Tack för test och svar! Reultaten är ju slående lika. Det är en sak jag inte förstår bara... Du skriver Jag trodde du testade med Via K8T800-chipset, inte ett nforce4-baserat? Om du ändå svarar på detta kanske du kan tala om vilket grafikkort du kör med, och vilket OS. Tack! PS. Bra artikel om reverb i senaste studio.
  9. Tack för ett uttömmande svar! Jag håller delvis med dig. När du syftar på inspelning så känns det som om du endast menar "audioinspelning". Men för mig som sysslar rätt mycket med syntetiska instrument som kan vara processorkrävande, handlar inspelning även om att trycka ner tangenten och få svar direkt... för övrigt jobbar jag mycket så att den instrumentala bakgrunden nästan är färdiggjord innan jag lägger på sång. Dvs inserts och FX körs i realtid i ett tungt projekt när det är dags att lägga audiospår....och det är väl därför man skaffar ett tungt audiomonster till dator, för att kunna köra allt i realtid och slippa bounca. Jag skrev tidigare att jag gjorde ett annat typ av test med min hårdvara, men redovisade inte allt. Genom att utgå från Thonextestet la jag till inserts tills dess att jag fick knaster på en viss latency. 128 i buffer knastrar som sagt vid 60%, därefter 256 (6ms) vid 75%. Detta är för mig den kritiska gränsen vid sånginspelning om man använder monitorfunktionen genom Cubase, dvs 6+6=12ms från röst till öra. Det är även gränsen för att spela tex piano. För synthslingor kan jag acceptera 12ms latency, vid vilken jag fick knaster vid 80% CPU. med 24ms latency kunde jag jobba upp till 90%, och gick jag upp därefter, så var det fullt fräs. Det skulle vara bra med ett test som mitt på en dator med ett via chipset. (Någon?) Om det inte är en jätteskillnad så gör det kanske inte så mycket, men om jag tex kan köra thonextestet i 64 buffer utan knaster (vilket det verkar som, om man kollar in benchmarken) borde det ju vara lönt att skaffa ny hårdvara. Eller är ditt tips att helt enkelt vänta på drivrutiner? Tack igen.
  10. Så.. du menar egentligen att jag skall nöja mig och att dessa drivrutiner i själva verket har "fixat" felet? Mina resultat av Thonex testet på din länk är följande (kört i cubase med carlette, men utan 2st nuendo EQs) Buffer-------Min setup(X2 4600+)---------benchmark setup (X2 4400) 64 -----------75% CPU KNASTER----------70% 128---------- 61% lite knäpp---------------66% 254-----------53% knäppfritt---------------58% 512-----------48%---------------------------56% 1024----------47%---------------------------52% (Jag får något bättre värden i min "rena" XP SP2-partition, men ändå samma knaster) Skall jag verkligen vara nöjd med att tex endast kunna utnyttja 60% av min CPUkraft vid 128 i bufferstorlek om jag inte vill att det skall knastra? Tack för svar. Tror det är fler som har detta bekymmer.
  11. Förtvivlat sitter jag liksom du med ett moderkort med Nforce4-chipset och ett pciE grafikkort. För att kunna jobba med 100% CPU i mitt cubaseprojekt måste jag gå ner i latency för att slippa "audioknaster". På mitt rme-kort får jag knaster vid redan 45% CPU med en buffertstorlek på 64 (1,5 ms latency). Går jag upp i buffertstorlek därifrån kan jag succesivt öka tillåten CPU-belastning utan det knäpper, men först vid 2048 (46 ms) kan CPUn jobba 100% utan knaster. Det känns som jag gjort allt i min makt för att hitta svar på problemen. Jag har *updaterat bios *testat de senaste drivrutinerna för nforce4 från nvidias hemsida, dvs både - nForce4_amd_6.70_winxp2k_english - nForce4_x16_6.85_winxp2k_english *även testat drivrutinerna för nforce på min moderkorttillverkares hemsida (MSI) *Installerat senaste drivrutinerna för mitt grafikkort (Geforce 6600) *updaterat processordrivrutinerna (AMD dual XP64) Så... det här som står i studio om att problemet nu är fixat.... hur då??!! *gjort de vanliga tweekarna.
×
×
  • Skapa ny...