Jump to content
Annons

maDa3

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Just precis---det vill jag varna för, nämligen att man blir "tondöv" om man kör med en sån här effekt på allting, då låter allt plötsligt grått och luddigt när man kopplar ur den- alltså skall den användas disciplinerat och INTE på allting förstås...mitt tips är att köra den på tex tape-överföring till digital media,luddiga inspelningar som behöver fräshör och vissa pålägg som behöver lite extra "shine" men absolut inte på allt för då lurar man sig själv! 😎 Givetvis vänjer man sig ju. Man får ju dålig referens till verkligheten helt klart. Men ljud är en smaksak när det gäller lyssning, produktion är en helt annan sak, där ska det vara rent och perfekt hellst. Jag älskar det diffusare, mjukare och bredare stereoljudet. Andra gillar det rikiga klara pisksnärtljudet. Den där Behringer Ultrafex EX3200 såg ju intressant ut, och verkligen inte dyr. Hade varit nice om man hade kunnat hitta lite samples på hur det låter in & ur den.
  2. APHEX 204 Exciter lät ju lite intressant. Finns de lite exempel eller svenska återförsäljare nånstans tro? Det har du mycket rätt i att det gör. Men jag tycker ändå det låter så enormt härligt att lyssna på. Så mjukt och härligt. Man hör saker man inte får höra annars. Och jag letar somsagt efter realtidseffekter i hårdvaruform.
  3. Am... Fmaj7(133210).. Fsus2(133010).. Dmaj7.. Cadd9.. Xsus2/4... Em7/11.. ush de svårt..
  4. Är de verkligen John Frusciante som medverkar i videon? Har för mig det är den gammla gitarristen.
  5. maDa3

    Söker efter produkter

    Jag hoppas jag inte laggt fel, iaf. detta va bästa stället jag kunde hitta. Är helt ny så. Jag har ett ganska desperat problem som jag känner att jag måste få en lösning på. Det är såhära att jag har upptäckt att jag är beroende av ett gammalt WinAMP 2.x plugin. Jag har nyligen skaffat ett par nya hörlurar (Sennheiser HD-555) vilket då jag verkligen insåg hur mycket plugin'et betyder för mig. Underbara lurar på många sätt när det gäller reproducera ljud, men jag tycker inte dom har något vidare skönt och behagligt ljud för normalt lyssnande. Anyways. Plugin'et heter Enhancher 0.17. Jag vet inte rikigt hur det fungerar, men får en känsla av att den imiterar akustiska förhållande på något sätt. Ljudet blir så enormt varmare, fylligare och behagligare, och även gör EQ inställniningar meningslösa. Harmoniska djupa bastoner lyfts fram, och stereobilden blir bredare. Lite "rums" effekt med. Så här ser det ut: (med mina nuvarande inställningar) Har några musikklipp, som ni kan jämföra mot. (org = orginal, enh = med plugin) http://madaserver.mine.nu/tmp/enhancher/ Jag rekomenderar inte att spela dessa högt på högtalarsystem med mindre element då de kan ta skada om de redan har någon form av bass-boost. Spela försiktigt utan EQ och annat, gärna lurar Jag undrar, om det är någon med hyfsad kunskap om ljudbearbetning, kan berätta för mig hur man uppnår dessa effekter, gärna i hårdvaruform (alltså lösa rack-delar t.ex) Om det är möjligt att hitta något likande i studio/rack-form för under.. tja.. säg 10 000 iaf.. Har hört en massa om Behringer-prylar, men där finns ju en del att välja på. Éller om denna tråden bör flyttas kankse? Tack på förhand iaf..
×
×
  • Skapa ny...