Jump to content
Annons

Cyan

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Cyan

  1. Hej! Söker folk som är intresserade av att starta ett band inriktat på elektronisk musik, med influenser bl a från 70-talet, lite i stil med kraftwerk, Tangerine Dream, Jarres tidiga album m.m. Jag hade dock tänkt ett mer groove-aktigt, rytmiskt sound med alla typer av syntar(gärna feta analoga sådana!), arpeggion m.m. Hade tänkt ganska fria ramar till en början, så får man se hur det utvecklar sig. Är öppen för både "skrivna" låtar och improviserade ljudbilder. Riktiga trummor eller elektroniska får bli en senare fråga beroende på intresse. (gillar dock synttrummor) Sång är inget jag tänkt ha med, utan antagligen lär det hela bli instrumentalt. Själv är jag 22 år, spelar klaviatur och kommer mest att spela mjukvarusyntar på midiklavs. Lite av vad jag vill se i bandet är intresse av att leka med ljud och förhoppningsvis utveckla något eget. Ramarna är som sagt ganska fria, så är detta något som låter intressant, maila mig! jimmyem@gmail.com ps. Har ev. tillgång till replokal. Nyligen splittrat ett tidigare band och replokalen vi hade har en uppsägningstid på några månader, så finns möjlighet att ta över den. Ev. också tillgång till en annan lokal.
  2. Cyan

    Chipmusik?

    Norbert: Såg att du gjort låten "Like Chips" i reason. Hade ingen aning om att reason kunde göra såna feta orkesterlåtar. Men antagligen använder du väl mer än bara de ljud som kommer packat med reason? Om den är gjord med bara reasons grejjer, vill du möjligen dela med dig av rns-fil isåf? 😮 - Cyan
  3. Cyan

    Chipmusik?

    tbruce: Bitpop är väl mer generellt tvspelsmusik? Eller kanske tvspelsmusik som är omarrangerad. Jonas Tunander kallar ju sina skivor för bitpop, och där handlar det inte om blip bloppig chipmusik direkt. Sen låter ju chipmusik tvspel helt enkelt. Vilket jag personligen inte tycker är något negativt. Lite synd att många tycker tvspelssound är synonymt med dåligt dock.
  4. Cyan

    Chipmusik?

    https://www.studio.se/index.php?showtopic=26208 Där 😕 Vad jag fattade det som kunde man bara lägga upp en låt i taget dock, får se om jag orkar lägga upp mer. Finns en till på min hemsida annars.
  5. Cyan

    Chiplåt

    LÅTNAMN: RetroChip ARTIST/GRUPP: Cyan GENRE: Chipmusik/Electronica LÅTLÄNGD: 2:33 KOMPOSITÖR: Cyan PRODUCENT: Cyan EV. MEDVERKANDE: Cyan INSPELNINGSÅR: 2005 FORMAT: mp3 STORLEK: 2.93 mb STATUS: Färdig demo En enkel chiplåt jag gjorde härom året. Använde ovanligt nog reasons syntar för att skruva till ljuden. Rätt töntig men ganska catchig melodi, vilket liksom är meningen 😕 - Cyan Cyan___RetroChip.mp3
  6. Cyan

    Chipmusik?

    Coolt att du har en Sidstation. Jag stod och valde mellan den och Monomachine för ett tag sedan när jag skulle handla en synt. Kändes lite väl mycket att betala 8000 spänn för bara sidljud. Valde Monomachinen. Men det är inte utan att jag då och då ångrar mig lite. 😕 Tuff låt, förresten. Lite dans-chip sådär. 😄 Ska ta och länka till några av mina chiplåtar i demoforumet, så fort jag orkat läsa igenom reglerna. Återkommer.
  7. Cyan

    Chipmusik?

    Vet inte om detta är rätt forum, men tyckte inte det här riktigt passade nån annanstans. Jag pysslar ganska mycket med elektronisk musik, remixar bland annat. Men är också intresserad av "chipmusik" typ c64/Nes sound. Vill gärna höra om någon annan här komponerar chipmusik? Vet att det finns många därute, men de visar sig inte speciellt ofta. Inte hjälper det väl heller att chipmusik anses vara skräp av rätt många "etablerade" och "kunniga" elektronmusiker. (I varje fall har jag fått den uppfattningen, rätta mig om jag har fel) Posta gärna länkar om ni har gjort några balla chiplåtar! Vad använder ni för program? Osv. Vore kul med tips om andra svenska chipmusiker också.
  8. Hmm, räknade fel ser jag, 1/64 dels latency ska det vara. Låten går i 120 bpm, så det blir ungefär 31ms. Jag upptäckte det när jag gjorde en trumloop, och använde en syntvirvel (från hårdvarusynten) tillsammans med andra trummor i Cubase. Vilket var klart hörbart och störande. Virveln synkade alltså inte riktigt till det övriga beatet. ;o
  9. Hej, Jag har problem med latency, när jag använder min Monomachine (hårdvaru-synt) tillsammans med Cubase. Synten ligger ungefär 1/128-del efter VSTsyntar och annat som jag försöker köra samtidigt i programmet. Det är alltså meningen att synten ska följa Cubase midi-klocka. Om jag manuellt flyttar midi-noterna (som styr Monomachine) tillbaka 1/128-del ungefär, så låter det okej synkat. Har kollat igenom stickyn om Cubase och midi-timing utan att kunna lösa problemet. Hjälp? 🙂 Kan väl kanske vara värt att nämna att jag använder Cubase SX3, med ljudkortet ESI Juli@.
×
×
  • Skapa ny...