Jump to content
Annons

Entombed

Medlem
  • Antal inlägg

    36
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Entombed

  1. Ska du styra allt med Cubase Elements?

    Här är ett scenario:

    Vad jag ser verkar det som du måste ha ett vanligt MIDI-interface mellan datorn och din GR-20. Det verkar inte som den (GR-20) använder MIDI via USB.

    För att kunna styra GR-20's ljud via Cubase utan att den spelar ljuden dubbelt måste det gå att stänga av "Local -mode" i GR-20.. om du sedan ska spela GR-20 via gitarr måste du troligtvis fortfarande köra via Cubase.. d.v.s sätt en MIDI-kanal till rätt midi-utgång och slå på monitor på kanalen, men jag vet inte riktigt om de har tänkt på det där med Local-mode eller om du är beredd att slå på/av funktionen varje gång. Normalt är det bekvämt att styra allt via Cubase och jag antar att du använder Cubase för att spela in saker med.. så det är säkert ett mindre problem när allt väl fungerar som det ska.

    Allt det här är inte helt självklart men inte heller speciellt svårt om bara de grundläggande förutsättningarna finns. Tyvärr orkar jag inte sätta mig o lusläsa manualer för dina prylar men kan bistå med hjälp om du gör "skitgörat" själv.

    Axiom 25 och FP-10 kan vi lämna utanför ekvationen sålänge.. Jag antar att du kör Axiom 25 mot datorn via USB? Om den redan är inkopplad och fungerar och likaså ditt FP-10 så är det bara ett MIDI-interface (typ MIDISport 2x2 ) du behöver och sedan klura ut hur du konfigurerar GR-20 enligt ovanstående, sen är det bara att köra.

    Hej Lundin,

    Tack så hemskt för svaret! Att stänga av Local mode verkar ju absolut vara ett steg i rätt riktning! Det stämmer, i nuläget kör jag Axiom 25 mot datorn via USB.

    Ska kolla om det finns nåt MIDI-interface i min lokala musikaffär, imorgon förhoppningsvis.

    Jag testar detta så fort jag hinner och återkommer.

    Tusen tack än en gång!

  2. Tja,

    Mycket möjligt att jag befinner mig i fel forum men i så fall får mod gärna flytta på tråden.

    Har en Roland GR-20 gitarrsynth som jag vill kunna styra med en MIDI-keyboard. Har googlat som en tok men inte lyckats hitta någon bra pedagogisk beskrivning för hur man fixar detta. Jag har gett upp.

    Är det någon utav alla er genier här som skulle vilja guida mig igenom detta krångel? Kör Cubase Elements 6, Presonus FP10, Axiom 25 och en GR-20.

    Vore så grymt tacksam för hjälp!

  3. Jag måste be trådskaparen om ett förtydligende; när jag läste ditt inlägg såg jag framför mig hur du fick en riktigt rejäl kyss från stärkaren, medan de flesta andra verkar ha tolkat ditt inlägg som att du laddade ur dig lite statiskt när du slöt en krets mellan dig och stärkaren. Hur rejäl var egentligen denna "stöt"? Ladda ur sig kan man ju göra på det mesta, men jag förstod det som att det var en duktig pärla förstärkaren serverade.

    Hej!

    Ursäkta att jag var otydlig. Det var ingen rejäl kyss, det var mer ett obehagligt "pirr" eller hur man nu ska beskriva det.

  4. Har du den i jordat uttag? Det är ganska vanligt att amerikansk utrustning har avstörningskondingar på båda linorna för kraft mot jord. Är då jorden inte jordad så får man en lätt en stöt om man tar i jord. Brukar vara otrevligt värre.

    Hej!

    Den sitter i ett jordat uttag. Det finns en Ground-switch på förstärkaren som är på On. Kan man göra något åt stötandet eller är det bara något man får leva med? Om det nu är ofarligt vill säja.

  5. Livsfara!

    Rör den inte och ta den till en mekaniker. Ström som kryper utanför kretsen i en stärkare har dödat folk.

    Hoppsan! 🙁

    Får tacka för att du eventuellt har räddat livet på mig!

    Ska ta och ringa lokala 4Sound-butiken imorgon och höra om de har möjlighet att ta en titt på den.

  6. Fick som sagt en stöt av förstärkaren när jag stoppade in gitarrkabeln i inputen på förstärkaren. Vet någon vad det kan bero på? Kan det vara ett problem som kan förstöra stärkaren och/eller rent av ta livet av en? Det är en äldre Fender rörstärkare.

    Tack på förhand!

  7. Försök att hitta samma träslag som resten av kroppen är i om ni ska fylla igen urfräsningen! Annars kan nog sustainen bli rejält sabbad.

    Tack för tipset! OM man nu inte skulle komma fram till vilket träslag gitarren är tillverkad i - finns det då nåt "allround-träslag" man skulle kunna använda?

  8. Tack för länken.

    Jag har sökt nätet ut och in efter någon tillverkare av ett standardstall som skulle passa rakt av på en Floyd Rose bestyckad kropp...

    /Johan

    Varsågod! Har också sökt som en tok på detta ämne i flera omgångar utan resultat.

    Däremot uppfattade jag aldrig vad för sorts stall som sattes på istället för FR?

  9. Hej!

    Har en gammal sliten RG från slutet av 80-/början av 90-talet. Den har ett FR-stall som jag är så grymt trött på då jag aldrig lyckas stämma och intonera den korrekt. Kan man byta ut FR-stallet till ett fast stall utan svaj? Eftersom skrället redan har sett sina bästa dar har jag inget emot att fylla igen "stall-hålet", spackla å måla om och vad som än krävs för att bli av med det stallet som sitter på just nu. Vilket sorts stall ska jag kolla upp om detta skulle gå att genomföra?

    Tack på förhand! :-)

  10. Om du vill ha olika inställningar på effekterna så måste du ha två stycken (men du kan givetvis fortfarande använda AUX:ar att skicka till dem men då en stärkarsimuleringsplug är mer av en "processor" så är nog insert det mest korrekta ändå (även om det inte spelar någon roll så länge man vet vad man sysslar med).

    Tack för tipsen! Förhoppningsvis kommer jag åtminstone i framtiden veta vad jag sysslar med. 😳

  11. En dual-core är nog att rekommendera i dagsläget ja. Många kör ju t om quad-core och har gjort så länge.

    De flesta program kräver nära nog dubbla kärnor för att prestera bra. Visst kan man modda den dator du har annars.

    Hur mkt utrymme har du kvar på HD? Hur snabb är denna? Har du stängt ner onödiga grejer såsom det interna ljudkortet, Wlan etc?

    Defragmenterat HD? Plockat bort spywares o.d? Annars funkar som sagt alltid en nyare dator.

    Hej hej!

    Har bara 80Gb hårddisk just nu, men ska köpa en ny när som helst. Vet dock inte hur snabb den gamla är, men den är åtminstone fem år gammal så... Interna ljudkortet har jag inte stängt av, det ska jag göra! Gjorde en nyinstallering av datorn innan jag la in alla program osv, för att få den fräsch. Men som du säger, en ny dator funkar alltid, men jag vill se hur långt jag kan nå med den gamla innan jag börjar kolla på ny. Snål som jag är. :-)

  12. Om det råkar vara så att du vill ha samma inställning på effekten så vet du om att du bara behöver en instans av pluggen (och använder AUX:arna istället)?

    Hej!

    Tanken är att jag ska ha ett spår med en inställning och ett spår med en annan inställning. Ska jag även då göra som du beskrev?

    För när jag bara gör en insert på spår två och samtidigt har effekten på spår ett, då står CPU:n på 100% och allt blir segt/låser sig.

    Ber om ursäkt om jag ställer korkade frågor om och om igen.

  13. Gaahh... Ibland ångrar jag att jag någonsin började intressera mig för det här med inspelning. Inte nog med problemen jag beskrivit tidigare - Amplitube vill inte öppna presets:en man kan ladda ner från IK Multimedias hemsida heller.

    Är det nån idé att köpa en ny processor till datorn? Har ett Asus P4SBX-X moderkort och i så fall skulle, som jag förstått det, den här processorn funka http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=66356&o=inkfrakt

    Kommer saker och ting eventuellt funka bättre med en sådan eller ska jag satsa på att köpa en helt ny dator med dualcore?

  14. Jag tror det beror på att din dator är lite seg. 2.4Ghz säger inte så mycket, utan vad för modell det är berättar mer. Tex. celeron, dual core, sempron, o.s.v

    Sen kanske du har massa andra program på i bakgrunden? Typ som hemska anti-virus program och så.

    Hej!

    Det är en Intel nånting, ingen dual core. Den har några år på nacken, det har den. Har AVG installerat på den, kanske ska testa att stänga ner det när jag håller på? Datorn är ju inte uppkopplad ens.

    Det konstiga är att demon av samma program funkade fint, förvisso på en annan dator (Acer extensa 5230, XP Vista 32-bit, genuine intel cpu 575 @ 2.00ghz med 4gb ram) om det nu säger dig nåt. :-)

    Datorer är långt ifrån min starka sida bör jag nog tillägga...

×
×
  • Skapa ny...