Jump to content
Annons

Hyperlove

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Vet inte om du fortfarande är intresserad av ett svar, men för eftervärlden annars då om inte annat. I våras sökte jag runt och fick som svar att de butiker som tidigare haft Diezel på lager slutat att ta in dom då Diezel som leverantör inte gick att lita på ang. leveranstider. Som du ser på Diezels sida (http://diezel.typo3.inpublica.de/), så får man ringa till Danmark om man vill ha en Diezel här i norden. Jag ringde Tyskland först men de vägrar och hänvisar till Danmark. Intet problem med Danmark dock, mitt köp gick alla tiders och jag är duktigt nöjd. Däremot är det inget skämt om leveranstiderna, så bli inte butter om du får vänta länge på din stärkare. När den väl kommer så är det snabbt glömt. Peter Diezel vet vad han sysslar med.
  2. Tänkte bara rapportera tillbaka och meddela att det funkar kalas. Favvis för tillfället är Diezel Herbet + Big Muff Pi + reverb. Själv har jag aldrig prövat en Diezel, men jag vet att Smashing Pumpkins använder ungefär denna kombo när de spelar "Stand inside your love" live, och det var nog ändå bra likt. Nu har jag inte spelat speciellt mycket eller kört A/B-test, men rent spontant känns det inte som om det är någon tydlig skillnad mellan JVM-försteget och x3-försteget med JVM-slutsteget. Kan vara så att jag inte är audiofil nog ännu, men lika glad är jag för det =) Hur kul som helst att välja och vraka bland alla historiens klassiska förstärkare, kanske slänga på en lika klassisk effektpedal, och varför inte lite reverb. Har man lite hum om vad säg Hendrix, Metallica, Nirvana eller valfri "idol" använde för utrustning så är det en smal sak att ratta in allt detta och lira deras låtar. Timmarna flyger snabbt förbi. =)
  3. Hej allihopa, hoppas att det här är rätt forumdel. Jag har en Marshall JVM topp med en 4x12 JCM800 låda, och tänkte köpa en POD X3 Pro. Tanken är då att jag skulle utnyttja X3:ans stora utbud av preamps och koppla den direkt till poweramp-delen på min topp. Visst ska detta funka alldeles utmärkt? Jag sitter med manualen framför mig, och det förefaller som om jag kan använda en extern preamp genom att koppla en kabel från preampen till "POWER AMP INSERT / SERIAL LOOP" på toppen. Tänker jag rätt om jag kopplar en kabel från "1/4 inch output" på X3:n till "Power amp in / return" på JVM:n? Är det något speciellt jag behöver tänka på, eller kommer det funka utan problem? Om jag förstår manualen rätt så kan jag då också använda den fina emulated line out för att i det tysta spela in med förstärkaren till min Protools 003? Ni kanske börjar se lite av den "helhetslösning" jag ser framför mig? Om allt detta stämmer så kan jag spela genom högtalaren, spela in via toppen och även spela in direkt från x3:an. Är det något jag missat? Tänkte köpa X3:an efter att jag fått lön denna månad, så jag vill så att säga "fundera färdigt". Mycket tacksam för hjälp!
  4. Jag hatar Hårdrock med passion, men det här är inte dåligt. Inget för mig, men jag blir imponerad över hur pass "bra" det ändå låter. Det är alltid kul att höra folk som faktiskt _kan_ spela/sjunga, och inte bara börjat spela in för sakens skull. Sen att jag inte gillar stilen alls är väl min förlust. Notera att jag är nybörjare när det gäller inspelning; jag säger bara vad jag tycker.. Produktionen: Trummorna känns förstås alldeles för tunna, men det kanske var meningen? Man hör ganska duktigt brus genom låten, från gitarren antar jag. Sången är därimot inte så tokig. Låten: Personligen är jag duktigt trött på att höra en distad riff som sedan bryts till klinkande med clean/chorus. Dena dynamiska brytning hör man ju 300x/1h på rockradio och den känns nästan alltid omotiverad; enbart där för att ge någon slags effekt eller bredd som låten egentligen inte har i grunden.. Motiverad kan den givetvis bli fantastisk, men oftast låter det mer som ett nödvärn för att inte bara bränna riff hela tiden.. =) Nu är det bara min åsikt; när låten närmar sig fulländning kommer det nog låta betydligt bättre. /Per
×
×
  • Skapa ny...