Jump to content
Annons

apotEQue

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av apotEQue

  1. Buhu! Jag lyckas inte få hem filen ändå, det står the page cannot be displayed, och om jag försöker spara mål som så står det att den inte går att hämta. Frid från apotek.
  2. Haha, what the?! Jag tror inte att folk föredrar vinyl för att dom är drömskt nostalgiska och misslyckade, jag tror att det snarare har att göra med att det är det formatet dom föredrar. Och dom vill nog inte "avveckla utveckligen" heller. Jag är född 87, har vuxit upp med CD-skivor men spelar idag musik på vinyl, och jag är inte ensam. Alltså är jag inte speciellt nostalgisk. Och jag vet inte riktigt vad det är för utveckling du snackar om heller, som föregående talare påpekade, vinyl är det mest passande för mångas ändamål.. Förresten, vi lägger ner CD vs vinyl debatt no. 67658716581 nu. Ah, i äkta Charles Duell-anda. "Allt som går att uppfinna är nu uppfunnet!" Sagt år 1899. Jag tror knappast att vinyl är det ultimata mediet. Det vore rätt konstigt. För övrigt så debatterar jag inte CD vs vinyl, jag satt ju just och hävdade att det kvittar? Det är bara fåfängt att försöka begränsa musik och hitta på egna premisser för vad som gills och vad som inte gills. Goda råd och bra musik kan komma från precis var som helst... Frid från apotEQue.
  3. Ah, du kanske kan förklara det där för mig? Varför folk bara vägrar att evolvera? Atty gå från 12" vinyl till mp3 är inte att evolvera, utan precis tvärt om. En 12" vinyl kan låta otroligt mycket bättre än en mp3a, fast inte alla 12"or låter så bra som de skulle kunna göra...men det gör å andra sidan inte de flesta mp3:or heller. Håller iofs med om att formatet inte är det viktigaste men vill man ha bäst fetast och skönast ljud på dansgolvet så är det oftast vinyl som gäller, föredrar helt klart runt och fett sound i bas mellan och diskantregistret än vasst och hårt sound. Haha! Vad arg jag lät. Det var jag inte. Såhär tycker i alla fall jag: Visst, vinyler har större potential att låta bra än vad en mp3:a har. Fast man kan faktiskt evolvera på fler sätt än ljudtekniskt. Klart ingen diggar kasst ljud, men jag tror inte att så många går ut för att analysera frekvenser. Fast det var ju inte så du menade heller. Självklart lär det ju inte svänga något vidare om någon tomte sitter med sin ipod inkopplad i typ freestylehögtalare. Men har man en bra anläggning (och bra kvalitet på ljudfilerna, men det säger ju sig självt) så tycker jag det funkar prima att göra det mesta till mp3:or. Och jag är ändå en rätt kräsen fröken med känsliga jazzöron. Jag är ju liksom absolut inte emot vinylskivor, jag köper dem ju själv. Men jag har något emot när folk snöar in för mycket på ett koncept och tjatar om den gamla goda tiden istället för att inse att bara för att något är en klassiker för dem så kan inte världen frysa i den fasen. Nu tycker jag det här börjar likna ett svammel alldeles för mycket. I vilket fall så tycker jag att det är ohippt när folk ska vara tvångmässigt old school och bara lever för att fnysa åt kommersen. Vi kanske ska börja lira kassettband. Jag lirar å andra sidan varken vinyl eller kassettband eller mp3 eftersom jag inte är DJ. Frid från apotEQue.
  4. Ah, du kanske kan förklara det där för mig? Varför folk bara vägrar att evolvera? Så länge det inte är skräpig kvalitet så tycker jag ju mer musik desto bättre. Folk som ska vara sådär drömskt nostalgiska med vinyler brukar oftast vara såna som inte lyckas så himla bra med livet nuförtiden och därför helt enkelt vill avveckla utvecklingen helt. Eller såna där späda små drum n bass-killar med hörlurar som åker skateboard och ser ut som dennis the menace. Jag tycker alla ska få lyssna och spela och göra musik hur de vill när de vill. Musiken kommer ändå aldrig att dö, bara utvecklas. Frid från apotEQue.
×
×
  • Skapa ny...