Jump to content
Annons

mobbad

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag håller med föregående talare. Men du kanske inte behöver ta bort disten helt. Men inte göra den så överdriven som den är på låten nu. Göra den lite bekvämare, t.ex. som i Tiestos adagio for strings.. Om du lyckas =) ha de gött!
  2. Ok nu känner jag mig riktigt korkad här =) hehe ni missförstod mig helt och hållet, meningen var inte att lägga effekter på midispåret. Utan på själva ljudet. Jag lyckades hitta var man la in effekter nu på VSTn. Min hjärna va helt låst till mixern =) Så då va det problemet ur vägen. Men nu tänkte jag höra ifall någon vet hur jag ska lösa mitt andra dilemma. Med midi-kontrollerna.
  3. Förstod nästan att jag skulle få ett sånt svar hehe =) Men är det inte så att midi signalerna går in till synthen som i sin tur skickar ljudet till Mixern och mixern spottar ut ljudet. Då borde det väl gå att lägga en vanlig effekt i mixern eftersom det är ljud som kommer ut från mixern och inte midisignaler. Hursomhelst borde det väl gå att koppla vidare det till en VST-effekt då. Eller har jag fel nu? Nåt sätt borde det väl gå på. Ja menar, både i reason och FL Studio funkar ju dessa saker, att lägga på vanliga effekter på syntharna i mixern.
  4. Jo nu tänkte jag ställa 2 frågor. 1. När det gäller effekterna i cubase som man lägger på midi tracken och audio tracken så varierar mina. Det stör mig extremt mkt att jag inte kan använda effekterna som finns att välja på audiotracken på MIDI tracken. Går det att fixa på något sätt så att de effekterna går att använda till midi kanalerna. Handlar om sånt som t.ex. reverb, delay osv. 2. Jo nu har jag nyligen köpt ett midi-keyboard. En M-Audio Oxygen 49, som har en del kontroller på synthen också. Det är de som jag har svårt för att förstå mig på hur jag ska kunna få dessa att styra syntharna (om jag förstått det rätt att de skall göra). Jag har testat att högerklicka på en ratt i en synth och välja Controllers. Jag assignade t.ex. en ratt till CC14. På min synth finns det en ratt där det står "C14" under. Det borde väl stämma?... Jag är lite ny med Cubase så hoppas jag inte retat upp er av min okunskap bara. Over and Out! /mobbad
  5. Då fattar jag vad du menar. Som mornel sa, så kan du göra bredare staplar i Matrix-sequencern. Vilket du gör genom att antingen trycka på Tie-knappen eller genom att hålla in Shift (Pc) samtidigt som du ritar in en stapel. Jag har testat det också. Men då blir det för långa toner. Detta börjar irritera mig så inåthelvete mycket nu 🙂
  6. Jag är medveten om att det låter konsigt när man kombinerar både matrix spåret och subtractor spåret samtidigt. Det är inte där felet ligger. För jag har testat subtractor spåret när matrix är mutat och samma med matrix. F.ö. så gjorde jag bara en reason fil nu enbart för subtractorn för att visa för er. Matrixen gör att tonerna blir kortare och inte lika fylliga som det blir direkt från subtractorn. Är det ingen som märker att det är skillnad på matrixen och subtractorn när ni tankar min fil? Ifall ni inte märker "någon" skillnad alls är det nog fel på mitt reason sånafall. Tack för hjälpen iallafall allihopa. Hopps nån kan hitta felet =)
  7. rätt likt?...kanske lite likt. men inte alls samma fylliga ljud. testa att lyssna med ett par lurar så märker man vilken skillnad det är. någon som vet var felet ligger? Är det fel på mitt reason kanske? nån som kan spara om MarcusRombos RSN till reason 2.5 versionen istället, vore sktschysst. ingen aning hur skillnaden är, men vill ändå ha ner den, hehe.
  8. Här är RSN filen. Blir nog lättare att hitta felet. http://www.filegone.com/6paq
  9. Jag tycker det är dags att lägga upp en mp3a att lyssna på för oss som inte har Reason 3 😉
  10. Hej. När jag kopplat Subtractorn till matrix så blir det inte alls samma ljud som det är när jag trycker ut tonerna på Sequencern direkt från subtractor. Kan jag ha kopplat fel? För det ska väl ändå gå att koppla Subtractorn till Matrix. Det är väldigt jobbigt om jag ska behöva klicka ut alla toner i Sequencern och behöva copy-pasta i evigheter osv. Hursomhelst så har jag kopplat på detta vis: Subtractor |Contro|l (Gate) --------> Matrix (Gate CV) Subtractor |Control| (CV) --------> Matrix (Note CV)
  11. mobbad

    Redrum liknande VST?

    Jag letar efter en VST till cubase som är så lik som Redrum (från Reason) som möjligt. Och jag hittade en VST vid namn "Tatapoum". www.kvraudio.com/get/1910.html Underbart tänker jag. Och försöker ladda ner. Och ja då finns inte länken kvar och hittar inte VSTn att ladda ner någonstans. Då undrade jag ifall den kanske blivit nerlagd pga att Propellerheads blivit förbannade. Men vad vet jag. Så jag tänkte höra ifall någon vet var man kan ladda ner denna VST eller ifall någon har den och kan vara väldigt vänlig av sig att skicka den till mig. Annars undrar jag ifall det finns någon liknande VST till Cubase att använda. Det är lite jobbigt att rewira Cubase med Reason. Skulle vara så mkt lättare att kunna göra det direkt i Cubase istället. Jag gillar verkligen Redrum från Reason och vill gärna använda den eller något liknande direkt i Cubase. /L
  12. mobbad

    Musik

    Jag förstår inte riktigt frågan. Som reflux sa i sin guide till en bra basslinga så sa han att man ska använda Subtractorn. Då undrar jag helt enkelt vilken bas (ljudfilen altså) som kan rekommenderas att användas till dessa inställningar. Ni får ursäkta om jag e lite luddig eller kanske jag missat nåt. Men jag är relativt ny på Reason. Ok då omformulerar jag mig då 😳 I sin guide utgår han inte från något ljud alls, utan ger dig instruktioner till hur du ska programmera Subtractorn från scratch. Du behöver inte ladda in någon färdiggjord patch för att följa hans instruktioner. Ahaaa då förstår jag hur det hela fungerar. Ursäkta okunskapen. Tack iaf 😆 det gav en massa klarhet iaf 😆
  13. mobbad

    Musik

    Jag förstår inte riktigt frågan. Ok då omformulerar jag mig då 🙂 Som reflux sa i sin guide till en bra basslinga så sa han att man ska använda Subtractorn. Då undrar jag helt enkelt vilken bas (ljudfilen altså) som kan rekommenderas att användas till dessa inställningar. Ni får ursäkta om jag e lite luddig eller kanske jag missat nåt. Men jag är relativt ny på Reason.
  14. mobbad

    Musik

    Kan passa på att ställa en fråga. Vilken bas skulle ni rekommendera att använda för en basslinga?
×
×
  • Skapa ny...