Jump to content
Annons

siggge

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Roland octa capture Kör i 44,1 både i logic och ljudkortets inställningar Nej det hjälper tyvärr inte..
  2. Tänkte bara köra en uppdatering så här nästan ett halvår efter: Jag har nu bytt till en SSD-disk och uppgraderat minnet från 4GB till 16GB samt blåst bort damm med tryckluft inne i datorn. Inget har hjälpt! Tänkte höra om det är någon som har något nytt tips att komma med?
  3. Ja samma här. Men jag har bara använt Logics egna pluggar de gångerna de hänt. Innan använde jag mycket från Komplete 8 utan några problem...
  4. Ja jag trodde med det var nån överbelastning men Logic tar inte så mycket processorkraft de gånger detta hänt. Du har rätt, startar man ett nytt projekt försvinner det men känns jobbigt att behöva exportera alla spår i de andra projekten..
  5. Noterbart är att det inte är några problem att spela upp musik via till exempel Spotify.
  6. Har inte testat en annan USB-kabel men nu märkte jag att det även hände samma sak med det inbyggda ljudkortet. Däremot hände det inte häromdagen när jag hade med mig datorn och satt hos en kompis och jobbade(med det inbyggda). Låter konstigt, men kan det va nåt med min el eller nåt här hemma!?
  7. Jag har testat det där med MTC och klocka tror jag men ska testa igen! Det har fungerat bra tidigare men problemet uppstod första gången för några veckor sen och jag har inte gjort några ändringar den senaste tiden. Det är inte problem i alla projekt utan uppstår efter ett tag när jag arbetat. Det har inget med CPU att göra för det har jag kollat. Kopplar jag ur ljudkortet funkar det men det konstiga är att förra veckan hade jag med ljudkortet till replokalen för att spela in trummor och då var det inga problem alls. Kör Yosemite (10.10.1) på en macbook pro med 4gb ramminne. Logic X(10.0.7) är versionen på Logic.
  8. Hej! Jag har fått ett stort problem på halsen när det gäller Logic. Vanligtvis brukar jag kunna hitta ett svar på mina problem genom Google men den här gången har jag inte hittat nåt som varit till hjälp. Så mitt hopp ligger nu här! Vid inspelning och uppspelning i logic x får jag upp följande meddelande: "error trying to synchronize audio and midi logic" och så nämns det en sample rate( typ 40263). Jag har testat följande grejer: 1. Frysa alla spår jag inte använder 2. Ha ljudkortet direkt inkopplad istället för i en USB-hub 3. Uppdaterat till senaste drivern på ljudkortet 4. Startat om datorn och logic 5. Ändrat buffert sizen i logic(och ljudkortet med) 6. Sett till att det är samma sample rate i logic som på ljudkortet 7. Testat olika klockinställningar i logic 8. Testat kryssa av core audio och på det igen Har säkert testat fler saker men detta kom jag på nu. Jag har en MacBook PRO från 2011 (4 GB ram, 2,7 intel core processor) och kör Yosemite. Noterbart är att de senaste drivinställningarna för ljudkortet är för Yosemite med! Hoppas någon kan hjälpa mig och bli en hjälte.. Gott nytt år!
  9. Tack för svar. Och ja, jag är en slö person 🙂
  10. Någon som fattar vad jag menar där ute?
  11. siggge

    Byta instrument

    Jaha, då har man iallafall börjat fatta lite av det här kopmlicerade programmet. Jag använder ingen klaviatur utan gör all musik i datorn. Jag vill dock veta hur man ändrar instrument. Just nu kan jag bara få fram trummor och vanligt piano. Är det en massa plug-ins som ska installeras för att man ska få mer att välja på? Tacksam för svar!
  12. Alltså med risk för att verka korkad: Nu får jag inget ljud alls :S
  13. Jag har precis samma problem och i och med att jag är total nybörjare på Cubase skulle jag uppskatta om nån förklarade detaljerat hur man ska göra- Tack på förhand!
  14. siggge

    Guitar Pro 5

    Tack för denna info Förhoppningsvis ska jag lära mig lite nu. Ska ta mig en titt imorgon kväll sen kan jag meddela nån gång i veckan hur det går. Tack än en gång!
  15. siggge

    Guitar Pro 5

    Hmm jag är ju inte så hemma med det här med gitarrbegrepp men ska göra mitt bästa.. Mina låtar låter väldigt stelt ska jag säga. Det är ingen rytm i dom precis. Spelar man i verkligeheten är det ju rytm i låtarna. Usch vad svårt det var att förklara men hoppas du fattar 😉
×
×
  • Skapa ny...