Jump to content
Annons

Dexter

Medlem
  • Antal inlägg

    287
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Dexter

  1. *Falsksång á la Hellström, som sedan kritiker och ungdomar hyllar.

    Ok, lite OT, men här är en intressant jämförelse att göra:

    "Falsksjungande" Håkan Hellström: Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig.

    Här är samma sång framförd av "skönsjungande" Erik Linder.

    För mig är det solklart vilken som version som är den bättre.

    /Dex.

  2. Är det inte så att man kan återvinna momsen inom EU? Så har jag i alla fall för mig att det fungerade om jag minns rätt ifrån skoltiden.

    Sedan skall ju tilläggas att man inte bör ha ett bolag som enbart har syftet att dra av moms, du måste givetvis ha lite intäkter i verksamheten också.

    Annars tror jag inte skattemyndigheten kommer att bli din bästa kompis precis....

    Faktum är att du sedan kan skriva av prylarna också, och på så sätt kan du ju minska skatten på dina intäker (överskottet minska ju).

    Den ekonomiska livslängden har ju nödvändigtvis inget med den faktiska att göra så att säga.

    //Joakim

    Momsen kan inte återvinnas inom EU - tänk bara på den orimliga administrationen...

    Det är faktiskt så underbart skattemässigt konstruerat att startar du en enskild firma som du bedriver studioverksamheten i kan du kvitta eventuellt underskott i firman mot skatten du betalat på din lön från en eventuell samtidig anställning. Normalt gäller rätten till avdrag på skatten under fem år, med undantag för konstnärlig verksamhet, som ju allt musicerande är, och då gäller kvittningen tills vidare. Högsta underskott per år är dock satt till 100.000 kr, men kommer man upp i statlig skatt på sin lön handlar det om ungefär 50.000 kr per år man kan få tillbaka.

    /Dex.

  3. Tyskland moms 19%

    England moms 15% (nyligen sänkt från 17.5% om jag minns rätt)

    När jag handlar från t ex Thomann så anger jag bara mitt svenska VAT-nummer, så debiterar de utan moms. Om jag inte uppger mitt VAT-nummer MÅSTE säljaren debitera sin nationella moms. Denna kan jag sedan dra av som vanligt i min svenska bokföring. Detta gäller inom EU. Inköp utanför EU är alltid utan moms. Säljaren är skyldig att kolla att angivet VAT-nummer är korrekt;

    http://www.skatteverket.se/skatter/mervard...ry.allwords=vat

    (Nej, jag jobbar inte på Skatteverket... haha. Men jag säljer och köper en hel del saker utomlands...)

    Ett annat lands moms kan du inte dra av i Sverige. Om du köper en vara inklusive utländsk moms, är det hela kostnaden som ska användas i bokföringen. Däremot kan du dra av momsen om företaget i fråga har distansförsäljning till Sverige på över 320 000 per år och är registrerade för svensk moms, som t.ex Thomann.

    /Dex.

  4. Detta var något nytt !!!!!

    Någon som vet vad Tysklands samt Englands moms ligger på??

    Englands moms är 15 procent och Tysklands moms är 19 procent. Men om företaget i fråga har en årlig försäljning till Sverige på över

    320 000 kr, ska företaget registrera sig för svensk moms. Loggar man in på Thomann som svensk användare, visas alltså priserna med svensk moms, dvs 25 procent. Dock har man som momsregistrerat företag alltid rätt att köpa momsfritt.

    /Dex.

  5. Vad rekomenderas i prisklassen runt 1500-2000 kr minst 4 utgångar. Funderar på Presonus HP4, vad tror ni om en sån? Spelar in mest för mig själv men ibland skulle man vilja ha flera lurar. Eller har ni några andra förslag?

    Jag köpte en Aphex 454 Headpod - funkar fantastiskt bra och håller hög kvalitet. Inte alls som den Samson-stärkare jag hade tidigare.

    Så här ser den ut:

    454%20turn_700x436.jpg

    /Dex.

  6. Svårt att jämföra när de har så olika form. Enligt hemsidorna:

    M930 - Längd: 118 mm Diameter: 45 mm Vikt: 210 g

    DC-196 (inte DC96) - Längd 145 mm Diameter: 27 mm Vikt 230 g

    Nåja - det kan ju kvitta. De är riktigt små båda två. Inga U87-klumpar precis. 😄

    Neumann U89 är också ganska liten för att vara en stormembranare.

    /Dex.

  7. Kolla om du inte kan hitta en begagnad Lucid ADA 8824 - det är en extremt prisvärd och välljudande AD/DA-omvandlare som har åtta analoga, ADAT respektive AES/EBU in/ut. Bör ligga runt 5000. Har haft en själv som jag var mycket nöjd med - men sålde den för att byta upp till en SSL Alpha-Link MADI AX som är en annan extremt prisvärd AD/DA.

    /Dex.

  8. Lyckade till slut få ner allt jag behövde.

    Han testa Buss kompressorn som hastigast.

    Och det kommer att bli köp.

    Vet inte om jag vågar testa Kanalstrippen då jag redan äger alla andra EQ´s

    Jag testade 4K-strippen i går gjorde en snabb och tämligen ovetenskaplig jämförelse mellan den, Waves SSL 4000 och min analoga SSL Mynx 4000E. I mina öron lät den analoga versionen bäst, tätt följd av Waves version. De kom faktiskt otroligt nära varandra ljudmässigt. UAD-versionen lät dock lite vass och hade inte den där silkiga karaktären som i alla fall jag förknippar med SSL. När det gäller kompressordelen lät den analoga SSL:en klart bäst, de digitala versionerna kom nära varandra, men komprimerar inte lika snyggt som den analoga (om det nu finns nåt som heter "snygg komprimering"...).

    Tänkte fortsätta med testerna och även lägga upp ljud- och bildfiler om ni är intresserade.

    Hälsn Dex.

  9. Har ni någon erfarenhet av de "U47-kopior" som finns på marknaden? Tänker på t ex Peluso 22 47 eller Lawson L47MP. Eller för all del Neumann M 147. Att varken hitta eller punga ut för en original Neumann U47 är inte att tänka på just nu.

    Jag använder TLM103 och U87 och trivs jättebra med dessa mikrofoner. Har aldrig använt ngt i stil med U47, så jag vet inte vad man har att vänta sig.

    -niklas-

    Kolla recensionen av Flea 47 i senaste numret av Studio.

    Här finns länk till okomprimerat ljudprov i 24 bitar (gitarren stämmer ur sig, jag vet. 🙂). Inspelningskedja: Flea 47 => Neve 1073 DPA => SSL Alpha-Link MADI AX. Sen en gnutta UAD LA-2A och lite SSL Mynx 4000 eq. Gitarren lajnad genom en API 3124.

    Hälsn Dex.

  10. Rullbandare är tyvärr ett alldeles för dyrt och pillrigt format för mig att experimentera på.

    Rörmikrofonerna är faktiskt väldigt rena. Jag blev ju till och med lite besviken med tanke på hur mycket tryck som krävs för att de faktiskt ska färga märkbart. Jag skaffade dem som komplement till en solid state-preamp som jag nu tänkte göra mig av med. Men det är väl mitt minsta problem - Mikrofonerna låter väldigt bra på mansröst och en eventuell uppgradering till solid state finmärke skulle antagligen inte tillföra någon wow-effekt.

    Frågan är vad en rörpreamp skulle tillföra mitt behov. Fat Track låter intressant eftersom den funkar både som tvåkanalspreamp, summerare, EQ och i viss mån även disteffekt (?).

    Vad är det för prylar som du har till salu? Vore kul att se. Själv har jag en Sebatron VMP-2000eVU rörpreamp till salu - det är en tvåkanalig handbyggd best som normalt kostar 15.495 kr. Denna är sprillans ny och blir din för 8.000 (demoexemplar från min webshop). Den har ju inte samma summerings- och lyssningsfunktioner som en Fat Track, men den låter fantastiskt.

    /Dex.

  11. Hej,

    Jag har en flytt framför mig och ska därför sälja av en hel del saker. I mitt nya liv tänkte jag ta ner allt back to basics - två kanaler, inget massivt. Jag går från hårdrock till singer/songwriter. Vi snackar en ensam konding, Y-front och lite midnattstele.

    Vad är en optimal lösning för mig? Ett 2-kanalskort och sen takt in i datorn? Eller är det värt att kosta på en rörpreamp a la TL Audio Fat Track för de pengar jag "får tillbaka"? Jag vill ju inte patcha runt och försvinna i sladdinfernon igen, eller för den delen böka runt bakom racklådor. Rattar tenderar förstöra min kreativitet samtidigt som för få rattar gör mig inbillat kritisk till ljudbilden (jag hatar plugins och de miljoner möjligheter de bidrar till). Men att göra mixdowns genom en stereoenhet ligger nog behagligt till.

    "En enkel sladd rakt in." är nu min filosofi, men samtidigt vill jag ju åt det där skitigt autentiska American IV-ljudet.

    Mikrofonerna jag använder är av rörtyp. Egentligen skulle jag vilja ha solid state-mikrofoner så jag slipper transformatorlådorna och istället får rörlystet mättat genom preamp, men gjort är gjort och kinesiska mikrofoner, om än fina, är svårsålda. Med det sagt, det kommer bli en del klossar i studion! Men det kanske bara är charmigt?

    Tacksam för råd!

    Det enda jag tänker att det kanske blir lite väl mycket rörvärme med en Fat Track och rörmikrofoner.

    /Dex.

  12. Tack för alla tips, uppskattas!!!

    Har hört en rad grymma inspelningar med Manleys o Wunders i kategorin

    U47 kopior och detta är väl något av ett riktmärke för mig rent ljudmässigt.

    Jag har hört mkt bra om Lawson L47 så det kan absolut vara ett alternativ.

    Inga kommentarer på Pearlman TM-serien? Har inte hittat en enda negativ

    kommentar, artikel ang. dessa mickar och de har dessutom en mkt tilltalande

    prislapp på runt 1900 Euros. Har dessutom haft möjlighet att maila lite Dave

    som handtillverkar mickarna i Kalifornien. För mina behov rekommenderar han

    TM1:an med ett amerikanskt rör.

    Jag använder idag 2 olika preamps, en UA 610 Solo och en GA Pre-73,

    Mvh

    Johan

    I nästa nummer av Studio testas Flea 47 - enligt mig den absolut grymmaste U47-klonen på marknaden. Hör av dig om du vill testa den.

    /Dex.

  13. Ska investera i en bra rörmick för sång och acke plock. Kandidaterna jag börjat titta på

    är Pearlman TM-1 (alt TM-2), Mojave MA-200 och Röde Classic II.

    Har ni några kommentarer på dessa alternativt några andra spännande förslag?

    "Bästa" är väl högst subjektivt...så mest mick för pengarna är kanske en bättre formulering.

    Tack på förhand!

    Johan

    Kolla om du inte kan hitta en begagnad AKG C12 VR - de brukar ligga mellan 15.000 och 20.000. Hade en själv en gång i tiden och den låter verkligen kalas.

    Kan du tänka dig att sträcka dig lite uppåt, så kolla in Flea Model A (23.995 kr inkl moms), helt enkelt underbar på sång och akustisk gitarr. Finns du i Stockholm eller dess närhet, så kan du låna en av mig och testa själv.

    /Dex

  14. Jag har ett utrymme som skall användas som studio/replokal och hade tänkt utrusta lokalen med en PA anläggning. Snart så ska allt som ingår i en studio införskaffas som t.ex. mikrofoner, ljudkort etc. och då även ett PA som jag nämnde innan. Eftersom jag måste köpa både ljudkort och mixerbord så funderade jag på om det var möjligt att köpa ett kombinerat mixebord och ljudkort och spara pengar på det. Finns det? Har ni några tips i så fall?

    Tack//Jacob

    Kolla Allen & Heath Zed R16, fått bra kritik i flera tester.

×
×
  • Skapa ny...