Jump to content
Annons

Radio

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tackar för alla svar! Nu har jag fått lite mer kött på benen och även E-Music själva tyckte det var ett väldigt bra kit. Jag har redan erfarenhet av att streama radio och har gjort det i 4år nu, men aldrig haft bra utrustning, suttit med headset och kämpat. Just nu streamar jag för www.soundicradio.com om det är något ni kanske känner till ? Vi använder oss alla av www.radioplanner.net. Ha en trevlig jul nu alla studio forumare! Föressten, inte rätt forum direkt, men är det någon större skillnad på ex SB Audigy 2 SZ och Audigy 4 ?
  2. Det är sant, jag har letat länge efter bra headset. Hade tänkt att införskaffa mig båda delar, eller ett av det. Men då måste det vara ett bra headset med bra ljud i lurarna och micken måste ju självklart vara bra. Jag har testat en del vanliga headset som jag lånat av folk, som dom betalat 500kr+ för men inte lyckats få ett tillfredställande ljud på micken även om jag trixat med EQn. Så är det någon som har förslag inom det området också, där ni vet med er att det är bra ljud och bra mic av hög kvalite på ett headset är ni mer än välkommna att framföra detta också.
  3. tack så mycket för det snabba svaret. Kan nog väl bli så att det blir just dom grejerna. Jag snackade med en kompis till mig som sa: micen ska ha minst 1" membran ivarjefall <- har ju den du rek, men vad innebär det? köp inte phonic <- och det är? och vad är det jag ska ha ? 😳 kolla på frekvensomfånget till micken micken ska gå längre ner än 80hz ivarjefall o helst över 12khz <- de antar jag står i alla specifikationer så det ska väl ej vara några bekymmer. I det kittet på emusic, får man med kabel mellan mikpreamen och datorn?
  4. Hejsan Alla! Glad Lucia elller vad man nu må säga :b Jag vet inte om detta är något jag kan få hjälp med här men jag hoppas ju självklart detta, det är nämligen så att jag hade tänkt att investera i en bra DJ/Tal/Radiomick då jag arbetar en del med DJ och Radiosändningar över internet så är ju detta ett krav, enda problemet är att jag inte riktigt vet vad jag behöver. Nu är det så att jag blivit lovad att jag kan få köpa prylar för ett antal tusen kronor i julklapp inom detta ämne vilket gjort mig väldigt glad, nu är det bara utrustningen som saknas, kan använda ngt som redan sitter ihopplockat, det har jag gjort många gånger, men jag vet inte exakt vad det ska vara. Vad är en bra DJ/Tal/Radiomick? Vad behövs av en mick för att det ska bli bra? Exempel/Förslag? Vad krävs det för mixer för att kunna koppa till datorn, behöver ej vara massa kanaler, ganska enkelt, bara det fungerar till syftet. Behövs det någon speciell kabel till datorn om man har ett SoundBlaster Audigy 2 ZS ? I sådana fall? Vad för någon? Ni får ursäkta om detta inte är rätt ställe, men som sagt alltid värt ett försök. MVH och God Jul! ///Peter Nilsson
×
×
  • Skapa ny...