Jump to content
Annons

sara

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack för synpunkter, Jag har grubblat på vad du sagt. Vad det låter när du går där uppe säger mina anhöriga när jag kom ner från vinden. Rummet under är som en resonanslåda. Bitemas ljuddämpningsplatta sid. 265. Jobbet kostar ca 500 kr. Tror du att det tar bort ca 60% av ljudet . När man nu börjat oroat sig, då kommer 150 skruvar in i bilden. 30mm isolering + 4mm masonit + 21mm golvplank = 55mm. Skruv på 75mm behövs. För att minska densiteten i ljuddämpningsplattan måste golvplankorna skruvas ner till ett minimum som gör att risken ökar för att skruv huvudena reser sig när man går på golvet plus annan tyngd. Då är golvplankorna förborrade med 6mm hål och försänkta. Annars tänker man på trallskruv, som man snabbt och enkelt driver in eller grabberskruven. Efter några golvplankor har golvet tryckt till isoleringen så att densiteten ökar och effekten minskar. Efter-dra dem första skruvarna och du har ett slätt golv! Oroar jag mig i onödan, för att ca 150 skruvar leder ljuder ner i reglarna? I och för sig tänkte jag ha ett par lager av trasmattor ovanpå golvet som ett första försvar. Om man utgår från att golvet helt enkelt ligger löst på isoleringen som kontakt limmas på reglarna. Då kunde 50x50mm reglar skruvas fast under golvplankorna och ligga i mellan de gamla reglarna, då flyter golvet. Tyngden, ytan, borde räcka för att ligga still. Vad tycker du?
  2. Tack för kommentaren. Musikrummet ligger på en kallvind i ett 1909 års trähus. Ett lager panel utan vindpapp eller isolering är en gavel i rummet. Den andra ska byggas. Gaveln har ett fönster där överdelarna har samma vinkel som snedtaket. D.v.s. två snedtak, men två fönster i en karm. Taket är oisolerat. 1900mm är måttet till underdelen av takbjälken från golvregeln. Halvvägs ner sitter dom undre takreglerna, där tänker jag bygga ett rum i rummet med troligen 70mm isover Gullfiber, masonit ut mot vinden, isolering, perforerad masonit (som en gammal telefon kur på telegrafen förr) in mot musikrummet. Jag tar gärna emot råd för isolering av inner tak och yttervägg. Ett element med vatten buren värme kommer att sitta under fönstret, under hur det funkar med perforerad masonit i taket? Tack för rådet om fukt, jag hade tänkt att allt eftersom golvet lades skulle jag ha tryckt in Gullfiber tight mellan sågspån och golv som extra absorbent. Skulle vara tacksam för mera åsikter om detta.
  3. Tjena! Har någon en bättre ide än min om hur man lägger ett spåntat trägolv ovanpå vindsreglarna för att slippa att trum och basljud går rätt ner i trästommen och ut i hela huset? Problemen är framförallt takhöjden och kostnaden. Själv tänkte jag att liggunderlag till sovsäckar skuret i remsor kunde ligga mellan golv och reglar som dämpning. 75mmX2 meter. Rummet är 12 kvm. Ett eller 2 lager? Bra fråga då 2 lager `korvar`sig när man lägger spånten.Men blir bättre dämpning. Ett alt är att limma en remsa masonit med silikongummi ovanpå liggunderlagen för att kunna lägga golvet ordentligt. Vad tror ni? Dom goda nyheterna är att det ligger sågspån mellan reglarna. Dom dåliga nyheterna är att dom förra ägarna hade katter. Som tur var kom dom inte upp så ofta. Ha det bra! p
×
×
  • Skapa ny...