Jump to content
Annons

znoodie

Medlem
  • Antal inlägg

    30
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Nice, ett sådant köper jag! Tack för tipset!
  2. Tack för svaret! Jag anade att det kunde vara på det här viset. Attans åxå. Körde tidigare med en macbook air, och då funkade thunderboltadaptern. Jag har en ganska ny hemmabyggd dator, framför allt till att spela med. Men jag blev sugen på att koppla in det gamla ljudkortet och testa lite igen. Får väl bli att köpa ett "nytt" begagnat, lite halvkasst kort och se om jag tycker att det är lika roligt som det en gång var.
  3. znoodie

    Focusrite Saffire LE

    Hej på er! Jag har länge haft mitt Focusrite Saffire LE, och jag tycker att det har fungerat bra. Nu har jag köpt ny dator (Pc) och ser att det inte finns någon firewireingång på den! Hur löser jag det här? Finns det adaptrar från firewire till USB kanske, som fungerar? Jag förmodar att jag inte är den första som stött på det här problemet. Supertacksam för hjälp!
  4. znoodie

    Mono/Stereo

    Japp ungefär exakt så är det 😠 Förutom att det är ett monospår och det blir ändå 2 staplar och bara utslag på en. Mycket skumt verkar det vara i alla fall..
  5. znoodie

    Mono/Stereo

    Använder du bara en mikrofon ska du spela in på en monokanal i Cubase.. Ja jag använder bara en mick. Kör på mono. Men de känns dåligt att de ger utslag på den ena linjen och den andra förblir "rak". Hur kommer de sig att de ger utslag på båda "linjerna" hos min vän tror du?
  6. znoodie

    Mono/Stereo

    Tjena! Mitt problem är att när jag ska lägga sång/gitarr genom micken i Cubase ger de endast utslag på 1 av de 2 "linjerna" (vet ej vad de kallas) i spåret. Har provat lägga till olika bussar å grejjer men får de inte att ge utslag på båda 2 samtidigt. Hjälpe tidigare en vän med enkla installationer och dylikt. På hans dator ger de utslag på båda utan att jag behövde ändra något. Kan någon vänlig själv vara snäll och förklara för mig hur man kan rätta till problemet? 😕
  7. Haha de va inte svårare än så. Tack så JÄTTE mycke!!
  8. znoodie

    Cubase reason rewire

    Hej allihopa! Jag använder mig av Cubase SE3 och Reason 2.5. Började köra reason som rewire slave till cubase för ett tag sedan och allt fungerade bra. Men nu börjar jag stöta på problem. Låt oss säga att jag vill använda mig av Subtractor och redrum från reason i cubase. Jag lägger till dessa i reason, skapar två midispår i cubase, väljer att jag vill använda subtractorn på spår1 och redrum på språ två i cubase. På spår ett låter allt som det ska, men när jag markerar spår två och ska spela redrumen så hör jag även subtractorn. Någon vänlig själ som har kolla på läget?
  9. Monitorknappen är väl till för att jag ska kunna lyssna på "sången" i det här fallet medans jag lägger den? Många och knepiga saker stöter man på, men jag lär mig lite var dag. Vill passa på att tacka alla er som försöker hjälpa till när man har ett problem. Utan er hade jag slängt ut datorn genom fönstret för länge sedan.. 😄
  10. Jag har ingen mixer sa formig har de betydelse i sa fall 🙂
  11. Det ar sakert det som ar problemet. Tack! Men var hittar jag sa att jag kansanka latencyn? Det star pa device setupen att jag har 3.268 ms i latency. E de dar jag ska andra? E de mycke?
  12. znoodie

    Monitor problem

    Hej! Nar jag har monitor knappen intryckt sa later det pa nagot satt som att det ligger en effekt pa sparet nar jag pratar i micken. Vad kan detta bero pa? Vad armonitor knappen till for? 🥰
  13. Jag har version 2.5. Vissa rfl filer får jag inte att funka. Jag har testat att öppna dom i alla samplers som finns i programmet. Jag får upp mapparna men när jag öppnar dom e dom bara tomma, som om de e fel sampler jag använder. Vad tror du att de kan bero på?
  14. znoodie

    Vilken sample spelare

    Jag har fatt hem ett gang gratis refills. Men manga av dom gar inte att oppna i varken subtractor, nn19, nn-xt osv.. Behover jag skaffa en speciell extra sampler? Hur vet man vilken man ska anvanda till respektive refill?
  15. znoodie

    Effekter

    Tack sa hemskt mycket for guiden! Hur menar du da? Gar det att lagga pa en effekt pa sangen sa att man aven hor den medans mans pelar in?
×
×
  • Skapa ny...