Jump to content
Annons

amonra

Medlem
  • Antal inlägg

    27
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av amonra

  1. Mottager gärna tips om företag som är bra på att göra mätningar och ge akustikbehandlingsrekommendationer för speakerbås. Det gäller ett eventuellt inköp från http://www.studiobricks.com vars bås har akustikelement som dock troligen behöver kompletteras för en "boomig" röst.
  2. Tack, Auria ser ut att vara overkill i mitt fall. Behöver bara två kanaler och grundläggande efterbehandling samt gärna export till Dropbox, Drive mm och ftp integrerat. Jag googlar vidare. EDIT 24 bit också.
  3. När det gäller felfördelningsfrågan ovan är det ju så att ljudet sparas bara på ipaden. Ingen kvalitetsskillnad mellan modeller, alltså. Men om man ska efterbehandla ljud på en ipad mini, vilket program är då smidigast? Tacksam för råd.
  4. Ja, Androidprylar hade varit trevligt att kunna använda men nu har jag testat och fastnat för Apogee One och en ipad mini. Tack för alla råd!
  5. Tack! Ja, felfördelningsfrågan ställer jag mig också. Någon som vet?
  6. Blev just rekommenderad en Apogee One http://www.macworld.com/article/2148487/apogee-one-for-ipad-and-mac-review-one-versatile-audio-interface.html som med en begagnad ipad2 hamnar inom prisramen.
  7. Tack! Såg att du rekommenderat detta i annan tråd. Jag är dålig på att tolka brusvärden men är inte detta http://www.ikmultimedia.com/mobile/products/irigpro/index.php?pp=irigpro-specs väl mycket för talinspelningar?
  8. Hej Tacksam för era köpråd när det gäller talinspelningar i mono på en bärbar utrustning som bör ha minst en xlr-ingång phantommatning och SD-kort som lagringsmedia. Helst allt i en och samma enhet för upp till 6000 kr (inkl moms). Min mikrofon är en SE X1 som jag skulle kunna plugga direkt till exempelvis en Zoom H5. Den har på pappret har samma noise-värden som en Zoom H6. De ska i alla fall vara bättre än Zoom H4, som lär brusa bra enligt denna tabell. Det ser ut som om jag kan få ännu bättre värden för ungefär samma penning (upp till 6000 kr) om jag går upp i fysisk storlek men då hamnar jag i flera produktgrupper, exvis Thomanns Flerspåriga kompaktstudios och Portabel inspelning. De ger många ingångar och spår samt mixningsmöjligheter som kan komma till användning i framtiden. Men just nu är jag i störst behov av att få så lågt egenbrus som möjligt med en utrustning som jag kan ta med mig mellan olika studior, dvs rymmas i exvis en större datorväska. Någon av er som hittat och prövat sådana lösningar? En annan variant är att kombinera en bra mic preamp med en enkel portabel inspelare. Men då måste det finnas möjlighet att koppla förbi inspelarens inbyggda preamp. Men ger inte fler apparater mer brus?
  9. OK, tack än en gång. Lovar rapportera resultatet även om det kan komma att ta tid.
  10. Sorry cborg, som jag kallade Veteflarn i hastigheten. Har uppenbarligen inte lärt mig att skilja användarnamn från hackordningsbeteckningar ännu. Men så är jag ju på "Varningsnivå", vilket kanske är illavarslande... Tack för räkneexemplet. Vilken tjocklek stenull talar vi om?
  11. Tack för mikrofontips. Det är - för stunden - en ekonomisk fråga. Valde X1-an som en billig tillsvidarelösning på att min Sennheiser ME64 på en K6-adapter inte ger den "närvarokänsla" jag vill uppnå. Låter kanske fåfängt men vill man låta bra så... 😊 Ska också tillägga att jag trots många försök inte lyckas få forumet att avisera mig om svar i den här tråden, så ha överseende med att jag kanske inte alltid svarar bums.
  12. Tack Veteflarn! Jag har inte fått aviseringar att funka, därav sent svar. Jag har återlämnat akustikelementen och inhandlat stenull för att snickra absorbenter. Bör kunna bli bra i kombination med en mikrofonplacering som också tar till vara den stora bokhyllans diffuserande effekt. Ja, jag hann testa att placera de lånade elementen omkring mig - på alla möjliga avstånd. Korta avstånd gav en burkig effekt. Med elementen placerade i rummets hörn anade jag en bra effekt på rumstonen men skulle sannolikt behöva använda upp till dubbelt så många element, plus mjuka absorbenter. Apropå absorbenter: Kan man räkna ut vilka frekvenser som påverkas av en viss tjocklek stenull placerad på ett visst avstånd från rummets vägg/tak?
  13. Tack, det får bli akustikplattor eller någon annan av de många lösningar som detta forum erbjuder. Ville bara ge pappen en chans när jag hade fått den till låns.
  14. Du har naturligtvis rätt. Det funkar delvis. Men för inläsningar som inte ska låta alltför intima blir det inte så lyckat att tala nära micken.
  15. Närmare micken ger bara mer bas. Ger upp pappen. Stor tack till alla engagerade.
  16. Micken är en sE X1. Diffusor? Absorbent sa långivaren. Och specen i bilden talar om absorbtion.
  17. Talar 30 cm från stormembranaren. Kan inte ha micken mitt i rummet. Behöver något bakom och över mig som tar bort rumsekot, men ju mindre desto bättre för ljudkvaliten.
  18. EQ-ar bas så det står härliga till men kvar blir då för mycket burk och krispen saknas fortfarande.
  19. Sorry, missade slå på aviseringen om svar. Ljudisolering är inget krav. Gör mest korta talinspelningar. Inget starkt och utlevande. Rösten är basig. Har gjort tester med ett sånghörn i rummet med madrassväggar och duntäcketak som tar bort rumsekot. Men på grund av materialen försvinner naturligtvis krispet i rösten och basbumlet förstärks. Pappabsorbenterna ser enligt specifikationerna ut att kunna äta upp bas, men jag blir inte klok på hur jag ska placera dem. Får intrycket att ljudet studsar på pappen om jag är för nära.
  20. Hej Har plöjt den här avdelningen (Studiobygge) i forumet och lärt massor. Tack! Men jag har inte sett någon som använder absorbenter av det slag som jag har fått låna för att se om jag kan använda ett sovrum för att göra voiceover-jobb. Absorbenter av papp! Blir oändligt tacksam för tips om hur absorbenterna ska användas och möjligen kompletteras. Se alla data om rummet och absorbenterna i bilden: Nils Östergren [EDIT] Blev senare upplyst om att det handlar om diffusorer, vilket jag borde ha insett. Som sådana har de en viss gynnsam effekt, placerade i rummets hörn, men det hade behövts fler.
  21. amonra

    Laga hona

    Stort tack alla båda för svar. Tyvärr epostaviserades jag inte om svaren, trots att det var påslaget. Skulle ha tackat tidigare annars 🙂 Precisionsbas kan man nog inte kalla det. Det är min sons billiga nybörjarbas och han förtjänar sedan länge en bättre.
  22. amonra

    Laga hona

    Så enkelt men så svårt när man inte har gjort det förut 🙂 Måste jag lossa skruvarna runt om kontakthonan för att komma åt att laga den eller lossar jag den med en skiftnyckel? Tack på förhand!
  23. Verkligen hyggligt av er alla att lyssna och råda. Tyvärr kommer jag inte att kunna arbeta med saken igen förrän i morgon, men lovar återkomma med rapport och resultat. Nisse
  24. Morrn! och tack för tillkommande synpunkter. Jag ska pröva och återkomma. Inspelningsrummet är ordentligt dämpat, men mer kan nog göras. Och möjligen är micken totalfel för en basig röst (Sennheiser K6 ME 64 - en njure kanske mer lämpad för reportage). Ljudet är faktiskt bearbetat före komprimering, men jag måste nog skaffa bättre lurar för att höra. Har t ex svårt att verkligen pricka essen utan att det samtidigt blir en en filt över ljudet. Och visst ska jag pröva VBR. Lame ska fixa det. Nisse
  25. Slarvigt av mig. Jag ser att de har höjt nu. Senast lyssnade jag till "Diesel - svårslagen som miljöbil", som ligger längst ner på FoF-sidan.. Den är på 32 kbps. Jag dubblar till 64 och då låter det så här. "Skräller" fortfarande för mycket, tycker jag. Får väl leta efter Fraunhofer.... Tack för engagemanget! Nisse
×
×
  • Skapa ny...