Jump to content
Annons

Jejje

Medlem
  • Antal inlägg

    1 453
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av Jejje

  1. Nåt jag dock inte förstår är varför detta "fusk" i så fall måste upprätthållas. Varför inte bara gå ut med att man helt enkelt väljer de bidrag man vill ha utan att ha en utvalsprocess där låtmakarna ska vara okända? Flera andra länder väljer ju ut bidrag från redan kända låtskrivare utan att få en massa privatpersoner att skicka in bidrag. Det kan väl ändå inte finnas nåt självändamål i Sveriges tillvägagångssätt om man ändå inte är intresserade av de flesta av bidragen som skickas in?

  2. Du saknar fantommatning till ADK-micken.

    Själv förespråkar jag externa ljudkort. Där får du xlr-anslutning och fantommatning och allt du kan behöva. Ett exempel som jag tycker är prisvärt och låter bra som är i samma prisklass som E-MU-kortet är Phonic FireFly 302.

    Men smaken är som bekant olika.

    Puffskydd är alltid bra att ha. Billig investering för att slippa reta sig på småsakerna sedan.

    Är inte riktigt med på hur du menar! Det ljudkortet han nämnde är ju externt och har väl fantommatning!?

  3. Detta är väl förfan inte en diskussion om hur jag ska använda piratkopiering?

    Jag försöker få reda på vad som är fel på min dator..

    "...uppmaningar till kopiering av upphovsrättsligt skyddat material, eller information som bryter mot gällande lagstiftning tolereras inte."

    Jag sa aldrig det heller! Problemet med din dator är att du tankar från sidor som The Pirate Bay så du får malwares och sånt genom filerna!

    Man behöver väl inte ladda från The Pirate Bay bara för man använder torrents heller!!!???

    Fast usch på mig, nu tjafsar ju jag också i den här tråden som vi inte skulle göra! FY på mig! Nu måste jag gå och kramas lite med mig själv så jag blir snäll!!!

  4. Jag kör med Emu 0404 USB och tycker det funkar skitbra. Jag jobbar i Reason och Cubase. Man har ju hört att USB ska ha problem med att få låg latency men jag tycker inte detta stämmer (i alla fall inte för mig) Det beror väl iofs vad man menar med låg latency. Just nu kör jag med 5 ms och i mitt senaste projekt har jag 12 audiospår (Cubase) och det flyter på perfekt. Så länge man bara spelar in en sak i taget verkar USB duga. Vet inte riktigt hur mycket själva datorns prestanda spelar in i sammanhanget. (jag har dualcore 3.0 och 4 gig minne)

  5. Du måste ange vart det du ska exportera ska börja och sluta. Själv tyckte jag att manualen var ganska luddig angående hur man gör detta. Det enklaste e att högerklicka på ett spår som spelar under hela låten och välja "transport" och "locators to selection" (kan möjligtsvis fungera olika i olika versioner av cubase)

  6. Hej.Jag använder Cool Edit Pro och undrar vilka frekvenser som ska skärras bort på Low,High o.s.v ? Mixningen handlar om Sång mest RnB/Pop eller vad man ska säga.När man skärr bort använder mig såfall sig av Parametric Equalizer ? Sen tänkte jag också om jag skulle kuna få lite tips och inställningar angående Compressor,Delay,Reverb eller annat för Mixningen ?

    Hmmm, är väl ruggigt svårt att generellt säga vad som ska skäras bort!? Beror väl på rösten som ska skäras i!?

  7. hur de kan vara signade är över mitt förstånd...

    Hur så? Driver du själv ett framgångsrikt bolag?

    Vad har det med saken att göra?

    Är tracer en "skivbolagsdirektör"?

    Förstår fortfarande inte vad det har med saken att göra. Måste man vara en skvbolagsdirektör själv för att i vissa fall förundras över hur sådana agerar? Då är det ju inte mycket saker i världen man skulle kunna uttala sig om.

  8. :rolleyes: nu förstår jag inte.

    Efter att ha läst alla kommentarer förväntade jag mig nåt riktigt skitdåligt. Men vad är det jag hör?

    Visst jag gillar det inte och hon sjunger falskt. Men då har jag faktiskt hört mkt sämre.

    OCh att dom skulle vara signade är inte direkt konstigt det heller. Med tanke på antalet indie-bolag som finns idag. Det är inte direkt svårt att få "skivkontrakt" idag. Inte enligt min mening iaf. Beror på hur mkt man försöker också.

    Problemet tycker jag (personligen) e att just denna genren på nåt sätt kräver att musikerna är hyfsat duktiga. Om det vore skitig garagerock skulle det vara lite annorlunda. Det behöver lixom inte vara bra på samma sätt. (detta är självklart min egen personliga uppfattning)

  9. Njaa... jag har kollat upp alla de föreslagna banden nu. En hel del duktiga musikaliska insatser, en del gränsade till klassisk musik, en hel del till death metal. Det förekom en del growlande (eller vad det heter), men främst ljus skönsång.

    Men... det jag är ute efter är en mörkare kvinnoröst än i exemplen. Något åt Rott-hållet fast snäppet mörkare.

    Helst som underbara La Solitude. Det ska vara mörkt som det bara går. Rösten alltså.

    :rolleyes:

    :musik

    Hmmm.. Nån sångerska med mörk röst känner jag nog inte till inom gothgenren. Hela genren har fastnat lite i ljus skönsång blandat med vissa gutturala mansstämmor (även om de flesta nyare skivor av gothbanden har skippat growlet). Skulle också vilja höra en sångerska med en röst som bryter mot mönstret. (fast som kan sjunga då såklart)

×
×
  • Skapa ny...