Jump to content
Annons

Elite

Medlem
  • Antal inlägg

    46
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Stad/plats
    Piteå
  1. Hej allihopa, jag har varit dålig på att delta i min egen tråd. Jag har nämligen varit upptagen med att jobba på ett system där detta problem bara är ett knapptryck bort (PTHD3). Å gud va skönt att inte behöva bry sig om det. Men det känns som jag fått ett par matnyttiga tips från er. Finns Latency kompensation i någon av PT LE uppgraderingarna, production kit ellerDv-tool kit? Eller är detta en sak som bara finns i HD. Jorå Kryckan det var norrsken igår och jag hoppas på det idag också.
  2. Tänkte bara kolla hur folk jobbar med fördröjning av ljudet när det går genom pluggar eftersom det inte finns någon delay-kompensation i PT LE. Lägger ni samma pluggar på alla kanaler så fördröjningen blir lika, jobbar ni med delay pluggar för kompensera eller skiter ni helt enkelt i det. Finns det något enkelt värde man kan gå efter hur mycket pluggarna fördröjer eller är det helt olika, det är ju jobbigt att gissa. Det här problemet blir ju extra jobbigt när man ska komprimera additivt, eller rättare sagt helt omöjligt att leva med då så det är därför jag undrar. Skriv skriv skriv
  3. Elite

    API Lunchbox

    Kul med ett svar och också ett väldigt intressant svar. Jag hittade en tråd på ett annat forum med samma ämne. http://www.soundonsound.com/forum/showflat...amp;Main=539497
  4. Elite

    API Lunchbox

    hittade en till Buzz Audio eq, comp och pre-amp http://www.buzzaudio.com/products/500series.htm
  5. Elite

    API Lunchbox

    Jaha eftersom ingen vill skriva nått så tänkte jag svara på mig själv. Här kommer några moduler som funkar i Luncboxen. Greatriver Electronics Pre-amp http://www.greatriverelectronics.com/produ...D=27&type=0 Vintagedesign Pre-amp http://www.vintagedesign.se/brochure/M581.pdf A-design Audio Pre-amp och Eq http://www.adesignsaudio.com/p-1_emseries.htm Chandler Limited Pre-amp http://www.chandlerlimited.com/products/germanium_500.php Purple Audio flera olika moduler http://www.purpleaudio.com/ Ja det var några som jag hittade, det finns säkert fler som jag inte vet så ni som vet kan ju skriva.
  6. Elite

    API Lunchbox

    Är lite sugen på att köpa en API Lunchbox, främst för 550B EQ:n, och har nu upptäckt att det finns andra märken än API som gör moduler till 500 Lunchbox serien. Undrar om den kompetenta skaran av människor som läser detta forum har koll på vilka andra som gör 500 seriens moduler. Har hittat att bla. Purple Audio gör flera olika modeller som verkar va trevliga. Skriv, skriv, skriv.
  7. Elite

    DBX 120

    Försöker som sagt att få tag på en DBX 120 till ett mixprojekt. Det är en effekt som lägger till en extra oktav ner så man får tokbas ljud. Men den har slutat tillverkas och verkar bara att gå å beställa från USA och då blir det ju en massa skatt och moms och frakt och sånt. http://www.dbxpro.com/120A/120A.php Så jag undrar om det är någon som vet en burk som gör ungefär samma job som 120:an. Jag vet att Behringer har gjort en variant men jag är av erfarenhet inte så intresserad av det märket. Hittade idag en exciter från Aphex som hade någon slags Big Bottom funktion som kan va intressant. http://www.aphex.com/204.htm Om du vet någon annan burk eller har eller känner någon som har en DBX 120 så tveka inte att skriva.
  8. Hallå, skulle bara tacka för alla kloka svar jag fått av er, jag hade nästan glömt bort att jag skrivit detta (har haft mycket på senaste) men ska verkligen kolla upp era tips. Käns skönt att man inte är den enda med detta problemet, men det är väl därför detta forumet finns.
  9. För att hålla lite extra liv min tråd så såg jag på Lexicons hemsida att de ska släppa ett nytt reverb PCM 96 http://www.lexiconpro.com/AES_Events.aspx Verkar vara väldigt stabilt, med Firewire streaming å allt, hoppas det låter bra oxå. Och dyrt lär det väl va kan man tro. ☺️
  10. Något väldigt irriterande har hänt, min 002:a går inte igång. När man trycker igång står den bara och tickar och får ingen kontakt med datorn. Detta har kommit gradvis de senaste dagarna, i början tickade den typ 5-6 gånger för att sedan få synk med datorn men nu tickar den bara. Tänkte att det kanske hade något med min firewire port på datorn att göra så jag prövade en externa hårddisk genom porten och det funkade perfekt. Provade även med en annan firewire kabel från 002:an men det var ingen skillnad. Kan inte komma på att jag gjort någonting med datorn eller 002:an som kan ha gjort att det blivit så här. Är det någon som har någon idé om vad det kan va eller någon som varit med om samma sak?
  11. Verkar ju coolt det där med powercore, det betyder ju att man kan köra Sony Oxford pluggar med egen dsp om man köper till dom, me like 😛 Min fråga då är, vad har almänheten för åsikter om Powercore.
  12. Tack för alla grymma svar, ska verkligen kolla upp de där impulsreverben, men om jag känner mig själv rätt så blir det nog en hårdvaruburk tillslut. lutar åt PCM 91. Å visst är ett 960 ett bra alternativ till ett 480 😲 Ä det någon somm känner till något mjukvarureverb som låter bra och har en egen dsp, typ som focusrite liquid fast med reverb istället, jag vet att det finns reverb i UAD-korten men jag tänkte om det finns något annat som nån har provat.
  13. Tack för alla tipsen ni ger, ett problem är att jag kör ProTools och kan då inte köra vst pluggar. Är det någon som har åsikter om mer hårdvarubaserade prylar, jag tycker om knappar och rattar sördu.
  14. Elite

    Lexicon 480 abstinens

    Jag har vant mig allt för väl med min utbildnings Lexicon 480 reverb. jag har aldrig hört något annat reverb som låter lika bra som det. Men eftersom jag inte har 100 000 över på mitt konto undrar jag om det finns något annant reverb som mäter sig med 480. Hur står sig Lexicons budget modeller mot den till exempel typ PCM 91 och 81, eller kanske MPX1. Är det samma reverb i dem fast färre eller är det inte ens i närheten av 480:s ljudkvalitet? Är det någon som har prövat den nya MX serien och har något att säga om den. Är det något att satsa på som alternativ?
  15. Hallå Jag är på jakt efter ett par högtalarstativ till mina Genelec 1030 som jag ska ha på mitt skrivbord. Har tittat runt lite och hittar bara stativ för antingen väggmontering eller golv. Är det någon som har några eller kan ge förslag på var jag kan hitta några så är jag tacksam.
×
×
  • Skapa ny...