Jump to content
Annons

Albin_J

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. jag har kopierat skivorna inkl. license-numren från en kompis, som i sin tur har kopierat...
  2. det ska funka från 2,5:an. nu har jag köpt versionen och ett nytt problem dykt upp, nämligen att jag måste ha en registrering på min första-version (har en kopierad sådan..) för att kunna logga in hos propellerhead och få ett licensnummer för att därmed kunna installera. dom är petiga dom där propellerhead!
  3. A, ok. Ja jag spanade på det alternativet. En kanske dum fråga, men funkar det att öppna de filer jag gjort i 2.5-version när jag uppgraderat till femman?
  4. Ja, du verkar ha rätt. Vet du hur man skulle kunna uppgradera till 3-an på enklaste sätt? Känns lite drygt att köpa en ny version..
  5. Hej! Jag försöka komma igång att köra rewire med Reason men får det inte att funka. Har Logic pro 8 och Reason 2.5. Har läst instruktioner och olika trådar om hur man ska göra men det är två problem som dyker upp för mig. 1. Reason hamnar inte i "slave-mode" (grön lampa lyser på "audio card") trots att jag startar programmen i rätt ordning. 2. När jag gör en rewire-kanal i Logic så finns inte Reason som alternativ att välja under Libary. Någon som vet? Mvh Albin
  6. Hej! Har precis inhandlat ett Saffire 6 USB- extern ljudkort att använda till min Macbook (vita macbooken i plast, från 2009). Jag har installerat medföljande skivan efter konstens alla regler och datorn verkar hitta kortet men vill inte spelas upp ljudet genom kortet. Jag har valt ljudkortet som in- och utljudskälla i både "Ljud/Midi-inställningar" och i ljud-delen i "Systeminställngar" där visas följande meddelande: "den valda enheten saknar reglage för ljud ut" Någon som har en idé? Tacksam för hjälp! Mvh Albin
  7. "Ja det är bara plugins, så du behöver en VST- eller AU-Host t ex Ableton Live, Steinberg Cubase, Apple Logic osv. I princp bör du ha det för all form av mjukvaruinstrument" Ok, jag har Logic pro 8 så det borde ju funka med Nephaton då. Tack för era snabba svar!
  8. Tack för tipsen! Nepethon verkar ju shysst. Någon som köpt den på sidan där? Står nåt om "It's not a standalone program so you need a host application to use it", ingår det i nedladdningen eller nåt annat man behöver?
  9. Hej! Är ute efter en trummaskin i stil med Rolands tr-808, men eftersom dom är så dyra och typ omöjliga att få tag i jag börjat kolla lite efter digitala alternativ. Har kört en del i Reason (2) och tycker det funkar bra som verktyg att göra beats med men skulle gärna ha något som låter lite mer retro och kanske lite "fetare". Har sett att Native Instrument har en tr-808 i mjukvaruform i paketet "Kontakt Retro Machines". Någon som har någon erfarenhet av denna, eller har tips på andra liknande program? Tacksam för svar! Mvh Albin
  10. ok, tack för era råd. problemet är dock att jag varit inne både i enhetshanteraren och BIOS och inaktiverat det inbyggada ljudkortet, men funkar ändå inte. Det verkar inte heller som det går att plocka bort det eftersom det sitter på moderkortet..
  11. Hej Allihopa! Som nybörjare på detta område skulle jag gärna vilja ha lite tips o råd från er. Min dator är en Packard bell med win XP, 1000 gb ram-minne, AMD-sempron-processor och integrerat ljudkort (realtek AC97 Audio). Jag vill börja spela in grejer i cubase och för att komma åt låg latency har jag köpt extra ljudkort, Delta audiophlie 2496. Jag har laddat ner senaste drivrutinen från tillverkarnas hemsida, det går att installera, men när jag startar om datorn för att allt ska börja funka så hänger sig datorn. Datorn säger att det blir en resurskonflikt med det gamla ljudkortet, trots att jag inavktiverat detta i BIOS. Jag har har fått det hela o fungera en gång men då hängde sig datorn efter fem minuter i windows. Jag har testat att byta plats på delta-kortet men inget hjälper. Jag har nu packat ner kortet i lådan igen och är på väg tillbaks till musikbörsen... vad säger ni? finns det nåt att göra, eller lämpar sig Delta-kortet helt enkelt inte för min dator? tacksam för svar. //MVH Albin (albinjohansson@hotmail.com)
×
×
  • Skapa ny...