Jump to content
Annons

moron

Medlem
  • Antal inlägg

    37
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jo, men det är ju egentligen inte latency det är frågan om. Som jag skrev så syntes midiaktiviteten direkt, helt utan fördröjning, när jag tryckte på keyboardens reset-knapp. Dessutom delas ju anslagen upp, om jag trycker på två tangenter samtidigt så kommer en ton efter två sekunder och den andra ytterligare en sekund senare. Så det bör väl ha med midi att göra och inte vanlig ljud-latency... Eftersom adaptern funkade en gång så är det väl antagligen drivrutinerna som krånglar? Men varför funkade det den gången? Och varför beter sig inte datorn konsekvent vid avinstallation av drivarna? (bad ju om omstart före den gången det funkade, men nu när jag avinstallerar gör den inte det) Hmmm, jag hatar drivrutiner. Känns som att det skulle kunna vara så mycket enklare, men det är väl för att jag är "noob".
  2. Hejsan! Var klantig och hetsköpte ett ljudkort som jag fått för mig hade midi, men nej då. Därför köpte jag en noname-adapter, midi till usb, från ebay. Finns inga drivrutiner på skiva, utan dessa installeras automatiskt. Försökte flera gånger, men det var en enorm latency på tangenterna, om man tryckte på keyboardens reset-knapp syntes däremot midiaktiviteten direkt. Dessutom delades tonerna upp, om jag tryckte ner två tangenter samtidigt kom den ena tonen långt efter den andra. Till slut fick jag dock ordning på det, avinstallerade drivrutinerna från enhetshanteraren, det stod att datorn behövde startas om, gjorde det med adaptern ipluggad. Vid uppstart installerades den på nytt och då funkade det helt plötsligt perfekt! Ända tills jag installerade ljudkortet, då var problemet där igen. Har sen dess försökt att avinstallera och installera massor av gånger, men alltid med samma problem jag hade från början. Av någon anledningen står det inte att datorn bör startas om efter jag avinstallerat drivrutinerna? Varför är inte detta konsekvent? Kan man vara säker på att alla drivrutiner till adaptern är avinstallerade, och att det inte ligger dubbelt på något sätt? När man drar ur adaptern försvinner driv... ur enhetshanteraren, fast de finns ju kvar eftersom de inte ominstalleras när man sen sätter in den i samma usb-kontakt... Aah blir galen, satt uppe hela natten och meckade fram och tillbaks. Hoppas någon orkar hänga med på vad jag skrivit, och har nåt tips på vad jag kan göra.
  3. Aha så det ska fungera så alltså. Det gör det inte hos mig. När jag startar reason som slav står det nåt om att midi-kontrollern inte kan hittas, också funkar den bara i cubase sen. Vad kan detta vara för vajsing då?
  4. Det låter fint! Man kan väl visserligen exportera midifilen och sen importera den i reason men det skönt att slippa detta. Och att ha midin till ett reasonintrument i cubase skulle göra mig ännu mer vilse... Någon annan som känner till de där inställningarna?
  5. Hejsan! Ska nu köpa ljudkort till min bärbara. Förutom mjukvarusynthar/samplers så blir det väl till att "lajna" gitarren och kanske spela in lite sång och fjöjt, men troligtvis bara en sak i taget. Vill ha fantom i fall jag nån gång köper en kondensatormik. Nu är det ju så att man hela tiden blir varnad för usb-kort, både av en nära vän som hade haft ett där ljudet bara försvann ibland (har detta verkligen att göra med att det var ett usb-kort?) och av vissa här på forumet. Min dator har inte FW så jag måste då köpa till ett pcmcia-kort för att få det. Är det värt att göra det, eller kommer jag ändå inte märka någon skillnad tror ni? Någon sa att usb tog mer kraft från cpu, om än marginellt, och jag har redan problem med min klena cpu... Är mest sugen på Line6 toneport UX2 eller lexicon lambda, båda usb. Rent intuitivt är det UX2:an som lockar mest... (kanske pga de häftiga men antagligen onödiga VU-mätarna? 😉) Vad säger ni om dessa? Hoppas någon kan ge mig råd, men svatet USB/FW-frågan verkar variera helt beroende på vem man frågar...
  6. Dammar av den här gamla tråden eftersom det är den enda jag kunde hitta som verkar ha att göra med min fråga (och det brukar ju va populärt att söka i äldre trådar innan man skapar en ny). Jag vill kunna använda min klaviatur till ett reason i slavläge, cubase som host. Måste jag då gå via cubase som beskrivs i tidigare inlägg eller är det möjligt att avaktivera klaviaturen i cubase och istället använda den enbart i reason så att man kan spela in ett midispår i reasons sequenser? Tack på förhand! /mattias
  7. Hejsan, har sökt lite men inte hittat nåt svar på detta: Kan det bli mer latency om man använder firewire-ljudkort via en adapter i expresscard-sloten jämfört om man har en firewire-port direkt i datorn? Ska köpa bärbar och funderar på om jag bör ha firewire-port eller kan strunta i detta... Tack på förhand!
  8. moron

    Ljudkortsfrågor

    Firewire är ev anslutning, och det finns två standader vad jag vet om, firewire 400 (är väll denna som även kallas 1394, eller har jag missuppfattat?) och firewire 800. För att koppla ett ljudkort med firewireanslutning så måste du ha en firewireingång på din dator. Fördelen med firewire jämfört med usb i musiksammanhang är att ett ljudkort inkopplat med firewire avlastar din cpu mer än ett med usb. Sedan kan jag inte så mycket mer om tekniska detaljer, men det kan säkert någon kunnig mer om 😄 MVH Anders Jag har ingen fw-kontakt på min dator. Är det bara att köpa ett pci-kort, eller är det inte säkert att moderkortet har stöd för 1394 ändå, så att det inte hjälper med firewirekortet?
  9. Hejsan, sedan brorsan var här med sin externa så hamnar min på G: istället för F:, trots att det inte finns något på F längre. Detta skapar problem med genvägar. Kan jag ändra så att den hamnar på F? Ska väl inte behöva starta om datorn varje gång man haft nåt annat inkopplat?
  10. Hejsan, vill koppla in mina gamla 4-ohmshögtalare till en förstärkare som tydligen vill ha 8-ohmshögtalare (där man trycker in högtalarkablarna står det "Speakers (8 ohm)") Har en svag aning att jag läste nånstans att förstärkaren kan paja om högtalarna har för låg resistans. Men är inte säker och kan inte komma ihåg var jag läste det... Nån som vet? Men så länge jag är väldigt försiktig med volymen är det väl ingen fara med högtalarna iaf?
  11. Kan man inte bara formatera C: i dos, sen starta om med windows-skivan i cd-läsaren? Det verkar lättare tycker jag.
  12. Nu förstår jag inte riktigt... ska jag in med win-skivan innan jag formaterar?
  13. Jo det får bli en formatering... Har båda operativsystemen på C:, och resten på D: Kan man bara formatera C: då, genom att högerklicka->formatera i windows, utan att D: berörs på något sätt?
  14. Jepp det gjorde jag, tack för hjälpen! Det är väl lika bra att avinstallera 2000 då, använder det knappt ändå. Så hur gör man det nu då? Är icke så haj på sånt! Bios update, hmm vadå update?
×
×
  • Skapa ny...