Jump to content
Annons

Rocik

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hur fungerar igentligen ReCycle? Jag gör beats/ hiphop och har jobbat i FL i en tid nu. Har mer och mer börjat gå över till Reason. Med FL har jag jobbat med Adobe Audition, som jag använde inspelning & uppklippning av samplingar till. Vad jag undrar nu är, är ReCycle liknande som AA? Vad jag närmaste tänker på är: Kan man spela in i programmet? Tar ReCycle ljud i mp3 format? Och kan man som i AA, lägga in tex en hel låt, och klippa upp loopar och spara det? När man väl har lagt in en hel låt (om det nu går) i ReCycle, kan man då markera ett område i låten, och loopa det, utan att hålla på och klippa och klistra in i nytt projekt? Kanske lite luddiga beskrivningar, men hoppas nån förstår. Tacksam för hjälp..
  2. tack iaf, för all hjälp! måste iväg nu, men uppskattar all hjälp verkligen (hans)! mvh //r
  3. yes, det är klaven... hmmm, mycket möjligt, stämmer säkert, jag vet och har själv hört det att asr:en färgar ljudet... vad ligger mjukvaru samplers i för pris?
  4. precis....håller med allt... Ja fan, köp en! haha
  5. vad som e ett bra sound, e nog från person till person beroende på vilken sorts musik man gör...jag får inte det soundet jag vill med hjälp av mjukvaru samplers, jag vill det ska låta hip hop, gammalt, sunkigt, det är det jag eftersöker... jag, vet, ska testa den imorgon förhoppningsvis...en mpc 1000 har jag redan testat lite smått, verkade lätt att fatta och arbeta med, men priset på den blir ju det dubbla för en begagnad, så pallar inte vänta och spara yttligare...köper en mpc nångång i framtiden ändå antagligen..
  6. nej...inte föra över till datorn om det inte nu behövs förstås...bara bränna ut dom direkt... en av anledningarna till att jag inte vill sampla till datorn är pga karaktären du får på ljudet med en asr eller mpc...det får du inte med mjukvaru samplers...sen som sagt, otroligt trött på att sitta framför en dator och göra beats..känns så oinspirerande och ingen känsla alls...mycket skönare med en vinyl spelare och en sampler..ASR:en är ju en erkännt bra sampler inom hip hop. Många stora producenter använder sig av den lr mpc:erna i dom flesta fallen, två jag kan komma på nu är tex, Alchemist & Timbaland, om du har någon koll på vilka det är.. vill helt enkelt komma bort från datorn och få tillbaka känslan och få ett skönare sound...det är det som lockar antar jag..
  7. Då räcker det ju utan problem... väldigt sant angående sample från datorn, är så jävla uppe i varva så det snurrar miljoner tankar, därför jag inte tänkte på det...får kolla in demot också... hur som helst, jag köper nog den imorgon...måste tacka dig, verkligen! uppskattar det otroligt mycket... 😆 !!! Har fått en mycket klarare bild av hur den funkar nu, tackvare din hjälp! tusen tack! mvh
  8. Yes, är 16mb, SCSI kort, och nån extern brännare hade han med...3500 skulle han ha, låter helt ok, enligt mig... Mmmm, alltså, jag har ju noll koll på hur länge minnet räcker...beats är ju ganska simpelt uppbyggda, så allt jag har tänkt är väl typ sätta ihop 3-4 loopar, sen ska det vara klart...det borde den väl räcka till? sen bränna ut det, och sen tömma samplern och börja om igen...näe, inga instrument ska spelas på den...bara skivspelare och sampla från den...allt uppbyggt på samplingar alltså, trummorna, bas, allt...det borde väl funka på 16mb, eller vad tror du? förresten, den tar inte wav filer va? tänkte om man vill bränna ut nåt från datorn, vad ska man köra i för format? har du nån aning om det? mvh
  9. allright, fan vad nice....verkligen ett stort tack för hjälpen...blir nog att man köper en imorgon då... förresten, är den lätt att komma igång med? jag menar, är den avancerade? tack för hjälpen!!
  10. allright, du har alltså haft en? att koppla in vinylspelare antar jag funkar då utan problem...och sampla direkt från vinyl in till den och klippa upp samplingen i asr:en, funkar eller? hur lätt funkar det?
  11. snackar begagnat...3000-4000 för en asr, mpc1000xl brukar ligga runt 7lax..
  12. e så otroligt trött på att sitta framför en dator...just därför är det en sampler jag vill ha... tack för att du tog dig tid, uppskattar det! nån som vet hur sequencern är i asr-10an? har hört en del negativa saker om den...
  13. Okej, skulle verkligen uppskatta lite hjälp här.. Så här är det, funderar, lr, kommer köpa en sampler...antingen en Boss sp404, MPC 1000 eller Ensoniq ASR-10... 404:an blir det nog antagligen inte, men kanske...står alltså mellan MPC:n och ASR:en... Jag har NOLL erfarenhet med samplers, e alltså helt ny inom det området..MPC:n, vet jag ungefär hur den funkar...ASR:en har jag ingen aning om...har dock bara hört bra saker om den. Så om nån skulle kunna förklara lite för mig hur en sån sak fungerar skulle jag vara väldigt tacksam. Om den är lätt att använda, hur det är att koppla till skivspelare, instrument osv...jag ska göra beats på den, hip hop... om jag köper ASR:en får jag med detta: fullt minne och SCSI kort. Vad är SCSI kort? kanske är lite dumma frågor jag kommer med, men skulle verkligen uppskatta om nån kunde besvara dom... ska väl tillägga också, att MPC:n kostar det dubbla, men det vet väl ni som har koll... har iaf, fått tag i en ASR-10a och kan hämta den imorgon...det kan ni också väga in..medans, för MPC:n kommer jag få vänta på nån månad... så snälla, ge mig lite tips på vad jag ska göra..väldigt tacksam.. MVH
×
×
  • Skapa ny...