Jump to content
Annons

Grim_

Medlem
  • Antal inlägg

    34
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Det finns Multi-processing som jag kollat och den är förbockad.
  2. Hej! Problemet jag har är att min AMD Phenom II X4 955 bara använder en kärna när jag kör Cubase SX3. De andra 3 kärnorna ligger och puttrar på typ 5%. Jag har Win XP Pro 32 bit. Moderkortet är ett Asus M4N72-E 4GB minne (räcker till med de pluggar jag använder) Jag har googlat en hel del och läst nånstans att Cubase SX ska ha stöd för fler kärnor så man undrar ju vart problemet kan ligga? Jag kör en del inserts på de flesta instrument så visst ska det belasta CPU:n, men att bara en kärna arbetar är lite frustrerande. Saken är också att jag ska så snart jag är klar med det projektet jag håller på med uppgradera till Cubase 5 32 bit och Win 7 64bit. Kommer då dessa problem följa med? Ska man köra vidare på samma processor, minne och moderkort? Man börjar ju oundvikligen snegla på i7 2600K, DDR3 och andra komponenter. Helst vill jag ju fortsätta använda mig av datorn som den är (utöka internminnet dock) då jag tror att datorn underpresterar nåt grymt nu pga processorproblemet. Nån som har lite idéer vad problemen kan bero på?
  3. Grim_

    Ljudkortsbyte

    Problemet med signal är delvis löst. Jag tog bort "1 Analog In" och "2 Analog In", så "3 Analog In" och "4 Analog In" hamnade överst i VST Connections i Input-fliken. Jag använder ju inte XLR ingångarna. Däremot så får jag bara signal i höger i Output-mätaren till höger på Transport bar. Varför? Kopplar alltså Group --->Input L o R på Delta. Nån som vill räta ut mina frågetecken?
  4. Grim_

    Ljudkortsbyte

    Då var det fixat. Mayakortet är ute och Deltakortet installerat. Jag kommer nu in i Cubase och till och med in i den senaste låten jag höll på med innan jag installerade om. Alltså känner det fortfarande av tidigare händelser. Nåja, det spelar ju ingen roll. Det som ännu inte funkar är att jag får ingen signal i datorn från mixern. Jag har nu kopplat som tidigare: Group out från mixer---In på Delta. Jag har kollat i Cubase inställningarna och ändrat drivrutinerna i VST Audiobay till Delta. Jag har även lagt till VST Connection 3/4, 5/6 och 7/8. Tänkte att 1/2 är XLR ingångarna och det använder jag inte för tillfället. Den kabel jag använder är samma som innan ljudkortsbytet så det är förmodligen inte felet. Tele till RCA (L och R) Förresten...hur vet man vilken ingång (3/4....5/6..7/8)man använder på ljudkortet? De vita kablarna är väl inte markerade vad jag sett. Eller har jag missat nåt här? Nån som har lite tips?
  5. Grim_

    Ljudkortsbyte

    Jag installerade om, men Cubase verkar inte släppa gamla drivrutinen ändå, så det hänger sig vid uppstarten. Det lutar nog åt att installera gamla kortet igen. Det är fortfarande lite sync-fel mellan Delta kortet och Cubase.
  6. Grim_

    Ljudkortsbyte

    Claes har nog mycket att stå i...hehe. Men hoppas han ser detta snart. Kanske ska man skicka ett meddelande till honom?
  7. Grim_

    Ljudkortsbyte

    ok. Inte hela världen om det skulle bli att köra om dom.....men skönt om det kunde undvikas.
  8. Grim_

    Ljudkortsbyte

    Det blir nog det andra alternativet. installera om. Men har jag fattat rätt av andra trådar att man kan kopiera VST plugin mappen för att senare kopiera in den igen. Eller är det kanske säkrast att dra in alla pluggar på nytt igen? Jag har ju Philharmonic Orchestra, EZ Drumkit from Hell mm.....dessa kommer jag väl inte undan att installera om?
  9. Grim_

    Ljudkortsbyte

    Tilläggas ska att jag har tagit bort de kvarvarande filerna från Maya-kortet. Blev ingen skillnad.
  10. Grim_

    Ljudkortsbyte

    Nu har jag stött på problem efter installationen av Delta kortet. Installationen gick kanon och ljud i datorn är det, MEN jag har redan Cubase SX3 istallerat så enligt nån tråd ska jag behöva ändra i Asio Multimedia Setup under Cubase i Startmenyn och sen göra ett sync-test. Det blir från 120-160 sync-fel. När jag testar att starta upp Cubase så rabblar det ju upp en massa pluggar mm innan det startar (precis som det ska) men det stannar på Maya....och sen kommer "Programmet har utfört en förbjuden åtgärd......" Några tips? Vore grymt trist att behöva installera om Cubase....och kanske en del annat med!!??
  11. Ber om ursäkt för att jag inte kunnat varit medverkande på ett tag. Men den sista tiden timmen har jag ägnat åt att försöka få igång Delta-ljudkortet jag precis installerat. Syncen med Cubase SX3 funkar inte tyvärr, men detta är väl tyvärr inte rätt tråd att bolla det. Det enda jag vill när ljudkortet är redå är att koppla, med rätt kablar, min lilla mixer på ett bra sätt för att kunna jobba hyfsat smidigt i Cubase. Och det skulle vara grymt skönt att kunna ställa volymen på medhörningen också. Testade att koppla monitorerna från C/R Out...men det blev bara brus. Jag har läst allt ni skrivit och glad att ni engagerar er i detta. Thanx alot!!
  12. Ok..jag ska testa de olika alternativen så får jag kolla vilket som passar bäst.
  13. Öh...det där inlägget hamnade lite lustigt.
  14. OK. Jag kör två mickar från gitarrlådan in i mixern som blir ett spår i Cubase. Dessa kanaler på mixerbordet har jag kunnat köra PAN på (innan det hamnar i Cubase) om jag velat. Om jag använder AUX1 kan jag väl inte PAN:a innan det hamnar i datorn? Jag hoppas jag inte låter allt för knäpp med mina frågor. Jag är inte så bra på sånt här med att koppla prylar och förstå kedjan som ljudet transporteras men jag försöker lära mig...haha. Jag borde gå nån form av grundkurs hur allt funkar. Tack för all hjälp iaf.
  15. Borde nog formulerat det som en fråga, även att jag uppfattade det så i manualen till mixerbordet. Så jag ställer frågan nu. Stämmer det att man ska ha den intryckt när man använder AUX1? Så när jag ska koppla från AUX1 till mitt Delta 1010LT så använder jag en Mono tele som blir RCA i andra änden? Alltså right och left in i ljudkortet?
×
×
  • Skapa ny...