Jump to content
Annons

rQx

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. rQx

    Tinnitus

    Okej, så det kan vara så också, intressant. Men nu är det inte så att jag behöver lyssna noga för att höra det i ett tyst rum. Att jag sen hör det om jag lyssnar efter det till exempel när jag lyssnar på musik är det fortf. nervsystemet? Jag har spelat trummor sedan jag var 6 år och är nu 17. Började använda öronproppar för 2 år sedan men när jag repar med bandet hjälper inte dess fullt ut. Jag har då ett högre pipande ljud efter en repa dock itne mycket högre men man märker att det gått upp en bit. Jag har varit på disco o.s.v. utan öronproppar och då har det pippit som helvete i öronen när man ska sova. Har tid 10/10 för att skaffa ett par formgjutna proppar som jag hoppas ska kunna filtrera bort allt vid repan. Men det tar ju tre-fyra veckor innan jag får dem.
  2. rQx

    Tinnitus

    Hej. När jag sitter tyst i ett rum så hör jag ett pipande ljud i öronen. När jag sätter på TVn eller börjar prata så hör jag inte det om jag inte koncentrerar mig på det. Är detta svag tinnitus? Hörde någon som sade något om tysthetensljud, men det tror jag inte på.
  3. rQx

    old

    guitar pro? Där kan du skriva in trummor, snabbt och lätt 😎
  4. Sjunga? Jag? Är du rädd om dina högtalare 😱 .. Okej, så dessa programmen typ voice to notes fungerar?
  5. Jag är inte erfaren men har många ideer. Jag får dom titt som tätt när jag inte har något att göra.. Spelar då in dem på mobilen och lyssnar på med jämna mellan rum och raderar de som är kassa 😱 .. Den märkligaste jag fått var när jag försökte sova.. Tänkte på lite melodier och sånt..Precis när jag håller på att somna, ni vet precis mellan vaken och sömn. Då blev jag helt vaken igen, något drog upp mig ur somnen, det var en melodi.. Sträckte mig efter mobilen, spelade in skiten och försökte somna igen. Precis när jag skulle somna rycktes jag upp igen och spelade in en melodi. Sen somnade jag.. Väääldigt störigt att ryckas upp precis när man ska somna, som någon sorts västtysk tortyrmetod..
  6. Okej, hur gör jag nu som trummis om jag har en melodi på hvudet för att få den till noter. Jag menar om jag har en melodi och ska överföra till toner blir det aldrig rätt eftersom jag inte kan höra vilka toner det är 😱 ..
  7. Själv tycker jag man får ett mer dovt ljud när man gör det. Han måste ju spänna reso skinnet om det nu var det. Och då kan det blir för dämpat utan hål anser jag. Fast med 11 år i bagaget kanske man inte har mycket att säga till om 😉 Men det verkade som att han snackade om att batter var löst och då återstår bara att spänna upp batter skinnet så det inte är sladdrigt och försöka därifrån. Kanske har du pajjat skinnet genom att stämma dåligt? Tänk på att stämma jämnt och att sätta skinnen innan! 😉 Införskaffade precis EQ3 Batter och Reso. Måste säga att de låter så jääävla gött ihopa.
  8. Förstår inte riktigt vad du menar. När du slår till bastrumman försök att se vilket skinn som är sladdrigt eller som låter dåligt. Vill du ha ett fett ljud så ska reso skinnet vara lösare än batter (det du slår på) skinnet. Trumskinn kan spännas ganska hårt innan de går isönder. har du hål i reso skinnet? Om inte kan du alltid göra ett i kanten. Kolla på ett Evans EQ3 så förstår du hur hålet ska sitta.
  9. Så du har attacken du vill ha men när den ska ringa så är det sladdrigt?
  10. Vilket skinn är det som låter sladdrigt?? Batter eller reso?? Hur kan du stämma så lågt att det är sladdrigt. Har du det så sladdrigt som du menar så är det stor risk att det går isönder. Hur pass nya är skinnen? Är dom spelade på mycket? Att dämpa dem med kudde är ingen bra idee för dom är fortfarande lika sladriga då och risken är stor att du pajjar skinnen. Ge mer info så hjälper jag gärna till 😛
  11. Tack för kvintcirkeln! =) Får nog återkomma till terser. Lite overkill för min del än så länge 😳
  12. Överkurs nu eller? 😉 Saknar fortf en riktigt kvintcirkel 😎
  13. Jasså 🙂 .. Men ge mig en rätt då! 🙂 Finns det inte mer än bara kvinter?
  14. Är detta rätt http://www.guitaren.dk/images/kvintcirkel.gif
  15. Inga problem. Är väl bara och googla 😆 ..
×
×
  • Skapa ny...