Jump to content
Annons

kebabbert

Medlem
  • Antal inlägg

    18
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Coolt! Är det möjligt för dig att kolla hur latencyn blir på ett Realtek AC97 med asio4all installerat? Det är nämligen det jag har. Och skulle vilja veta latencyn. Det är lite jobbigt för guran, den latencyn jag har. Så jag vet, vilken latency som är gångbar...
  2. Ok, nu har jag grävt riktigt ordentligt i ljudinställningarna nere till höger, och, det funkar precis som ni sa! Jag provade alla inställningar, och hittade en för mic volymen (missade den först). Nu funkar det att spela in med lite högre ljud. Volymen slår ju inte i botten, utan ligger på ca 30-40% av max. Men jag kan höra mig själv nu, att spela med. Latencyn är lite irriterande (13ms) men det går väl att leva med. Tack för ni hjälpte en (trög) nybörjare! 😏 När jag får lite pengar över, så köper jag nog en pre-amp från Behringer eller nåt liknande, som ni sa. Den kommer även komma till användning då jag köpt bättre saker, väl? Om den inte kommer komma till användning senare, så är det ingen ide att jag köper en pre-amp. Och sen, jo, jag är ju kass på detta. Hehe. Men detta verkar roligare än golf, helt klart! Ni ska nog få höra mina alster småningom. Fan vad ni kommer garva!!! Men ett gott skratt kan jag bjuda på, som tack för hjälpen.
  3. Jag ställer mig lite skeptisk till att brandbredden inte räcker till på PCI-Express maskiner, pga grafikkortet stjäl all bandbredd? Då man kör sitt musikprogram så används ju grafikkortet knappt alls. Då borde väl inte grafikkortet stjäla någon bandbredd alls? Eller menar ni att vare sig man använder grafikkortet eller ej, så stjäl den all bandbredd den kan komma åt? Om det är så, så låter det inte som en vettig konstruktion, dvs, jag tror inte PCI-express är konstruerat så. Som sagt, jag är skeptisk... PS. Om du har stålarna, så köp hellre en Raptor 10 000 varvare, 74GB att ha som systemdisk, istället för 160GB? En raptor är rejält snabb! I min drömburk, så är det en Raptor som systemdisk, och ett raid-system.
  4. Nja... Jag kan inte påstå att jag vet hur man höjer ljudet oändligt mycket. Det visste jag inte. Det är det, som alla har tjatat på mig, om va? *fniss* Det enda jag gjorde, var att höja volymen i mixern (knapp F3). Jag trodde att det var det, alla ville att jag skulle prova. Men jag hade tydligen fel. Om någon vet hur man höjer ljudet oändligt mycket i cubase, så vore jag väldigt tacksam att få veta, hur man gör det. Jag har hittat en "Promix 50S" vad det nu är för någon sorts mixer, för 499 kr. Håller på kollar upp den nu. Tror jag köper den... Sen har jag tittat i ljudkortsinställningarna längst ned till höger i win XP, de är alla maxade. Är det inte det, du menade, PICO?
  5. Jag skruvar upp volymen kraftigt, ja. Men jag vill inte köra på max volym i hörlurarna. Rädd att datorn ska börja spela upp ljud i windows, pga nånting oförutsägbart. Då lär jag spräcka trumhinnorna. Sen har jag rattat lite grand i cubase, använt knappen F3 som tar fram mixern, och jag har maxat ljudvolymen där. I windows kontroll är volymen maxad redan. Ändå hör jag knappt något, då är volymen på stereon väldigt hög (över hälften). Jaja, tack för all hjälp. Jag ska ratta lite till, och köpa en mixer eller pre-amp. Jag får se vad som dyker upp i min väg. Tack.
  6. Hur fan smart är det på en skala att skruva upp volymen till max? Skulle du fan jobba så, eller? Smarta råd du ger. Vem fan har påstått att jag inte kan köpa en dyrare pga ren snålhet? Det kanske är annat än ren snålhet som är problemet, eller hur fan vet du det? JJROCKFORD, min dator är splitterny. En budget modell förstås, men 1 mån gammal. P4 på 2,4 GHz, 512MB ram. Inbyggt AC97 ljudkort. Det duger väl för amatörer?
  7. Ok, så om jag rattar lite grand i inställningarna så får jag högre ljud? Som det är nu, funkar det inte. Antag att jag har spelat in gitarr1 och vill spela in gitarr2. Det går inte, för jag kan inte höra gitarr1 i headsetet. Mitt gitarrspel överröstar gitarr1 i headsetet. Helt kört att spela med. Ok. Jag ska försöka ratta lite mer på "mixer" i cubase (knapp F3) och hitta bättre inställningar. Vore tacksam om någon kunde testa och rapportera här. Ta bort eran pre-amp och kolla om det går att ratta sig till högre ljud i cubase. Är det ens möjligt att få hög volym utan pre-amp, eller är det jag som är klantig?
  8. Vilken tur att jag frågade er! Min kompis sade att jag behöver en mixer. På forumet här, låter det som det är bättre att jag köper en pre-amp än köper en mixer. Antagligen blir det bättre ljud för samma pengar, om jag köper en pre-amp istället för en mixer. Tack för att ni sparade mig besvär och pengar! (Jobbigt att byta tillbaka en använd mixer) Jag ska väl bita i det sura äpplet och köpa en pre-amp. Om det finns nån begagnat musik börs hemsida, så får ni gärna tipsa här. Tackar!
  9. Du fick ju tips om två stycken budget preamps i din tråd om mixer. Hehehe. Två budget pre-amps??? De kostar ju fan 500 kr st! Shit vad dyrt det verkar vara sånt här, då. En mixer är lika dyr som en pre-amp alltså...
  10. Är det bara du som tycker det är konstigt att jag får svag volym? Som jag förstått det, så är det normalt om man inte har en pre-amp. Eller har jag missförstått saken? Jag kanske inte behöver skaffa en pre-amp? Det är bara fråga om inställningar i programvaran? Nån annan som har kommentar? Sen undrar jag, om jag köper en pre-amp (fan vad dyrt det var, då! Finns det någon begagnad musikbörs?), vad är skillnaden mot en mixer? En mixer har flera ingångar va? Om jag bara sysslar med enkel hårddiskinspelning, kommer jag behöva flera ingångar? När behöver man flera ingångar? Jag kommer inte behöva det, väl?
  11. Jag har testat med ASIO till mitt inbyggda ljudkort och Cubase rapporterar en latency på 13 ms. Det duger, ett tag väl? Men fan, jag har så svag volym. Det hörs knappt nånting. Clicket i cubase hörs många ggr starkare. Jag måste ha en pre-amp tror jag. Var hittar man den billigaste som finns?
  12. Jag har ett AC 97 nåt sånt. Riktigt dåligt är det. Men jag har oxå en Gravis Ultrasound PnP liggandes. Vet inte vilket som är bäst. Jag har skruvat på volymkontrollerna i win XP och jag skruvat på mixern i cubase, maxat den. Ändå låter det ytterst svagt. Men fan, det funkar!!! Detta verkar fan askul! Hur får jag upp volymen? Är det nåt som måste stärka mic-signalen (innan ljudkortet)? Typ en pre-amp?
  13. Tack för att ni tar er tid att försöka hjälpa en total nybörjare! När jag spelar in i Cubase så hörs det knappt något. Jag har fått höra att en mixer är precis vad jag behöver, för den ökar volymen på insignalen. Men nu säger RAINYDAY att det räcker med en pre-amp? Vad är det? En förstärkare? Räcker det bra med en sådan? Rimligtvis borde en förstärkare vara billigare en mixer? Jag vill komma undan så billigt som möjligt, tills jag får ett jobb. Finns det gitarr pre-amp? Vad är BILLIGASTE alternativet? En annan sak, räcker ett latency på 13ms? Finns det någon programvara, som gör om elgitarrljud till elbas ljud? Jag har ingen bas nämligen.
  14. Tjena. Detta är mitt andra inlägg i detta eminenta forum. Jag har precis startat med hårddiskinspelning av min klassiska gitarr. Jag är extremt fattig just nu men har: -Inbyggt ljudkort med 13,086 ms latency ASIO (enligt Cubase). Det duger va? -en mic för några hundra Men fan, jag hör ju knappt något av inspelningen! Jag tror jag behöver en mixer, va? Då är frågan, pricerunner hittar inte billiga mixrar. www.jam.se har en behringer för 550 kr, vilket är på tok för dyrt. Någon som har tips på en billigare mixer? Helst i sthlm. Även begagnat eller demoex går bra. Jag kan inte så mycket om musik eller musikaffärer. Fan det suger i "spela-in" tarmen! Detta verkar ju askul! Måste ha en mixer! Snabbt! Billigt! RAHHH!!!!
×
×
  • Skapa ny...