Jump to content
Annons

Isak

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. 512 RAM har jag på denna datorn, Skrev nog fel innan. 2 ghz processor är det. Operativsystem: Windows XP Home Edition. Det här ljudkortet, M-audio Delta 1010LT som Chrion tipsade om. Är det egentligen allt som behövs för att spela in? trummor, sång och allt? Behövs ju plats för 4 mickar när vi kör in trummorna - det är väll där mikrofonförstärkaren kommer in i bilden annars antar jag. För trummornas skull. Kopplar jag in mikrofonförstärkaren i ljudkortet då alltså? Funderar i så fall på att slå till med bara ett sånt till att börja med för att liksom mjukstarta lite om man säger så. Cubase har jag ju redan. Inte den bästaste versionen direkt men jag tror det blir rätt bra ändå.
  2. Den här digi rack verkar ju ganska smidig. Är det någon här som har den? Är dock lite konfunderad.. Så här har vi tänkt spela in låtarna. Först - kompgitarr+sång (m.h.a klick i våra öron) Sen på med sologuran och basen. Sist trummorna. Där kommer alla problemen. Säg så här. Vi kör in de 4 trummickarna i de 4 mickingångarna. Kan vi då på ett smidigt sett ge trummisen ett par lurar där vi spelar upp det som ligger i programet samtidigt som han spelar sitt? Och vad för problem kan vi stöta på när vi har alla prylar i ett och samma rum? Och hur bra kvalite har den här digiprylen egentligen? Vi har ju inte helt oväntat som mål att få skivkontrakt! Kommer skivbolagen att dissa oss pga inspelningskvaliten på digi'n?
  3. Har jag förstått detta rätt? Digi 002 rack är exakt samma sak som digi 002 fast utan alla spakar och finesser på själva prylen - alltså man får mixtra med allt i datorn istället? Rack kostar ju bara 12 lakan! Är ju perfekt i så fall. Ska ju ändå använda datorn så vad behöver jag alla de där prylarna till. 😱
  4. digi 002. fan den kostar ju 23 lakan.. 😱 Kan man inte komma undan lite billigare med ett ljudkort och en mixer eller dylikt?
  5. Isak

    Hemmastudio på gång!

    Vi funderar på att sätta igång att bygga en egen studio ute i garaget. Vi är ett band på 5 personer, 1 sångare, 2 gitarrister, 1 basist och 1 trummis. Vi har tillgång till 1 st dator som dock inte är alltför kraftfull. 1 ghz processor med 80 gb minne ungefär. Frågan är om det räcker? Behövs det mer minne, typ en extern hårdisk om man vill ha möjlighet att spela in på flera kanaler eller behövs det rentav en kraftigare dator..? Jag läste nån stans att det räcker med 2 kanaler för trummorna. Nån som har någon åsikt om det? Trumickar är ju inte billigt... Vi planerar att köra in alla instrument för sig och har gärna plats för iaf 4-5 låtar på hårdisken. Sm58 micken har vi tänkt att använda till alla förstärkare och sång. Det har vi gjort innan i en "riktig" studio och vi tyckte de lät riktigt bra. Ljudkort? Mixer? Vad är billigast och vad duger för att göra en bra inspelning som inte behöver vara toppen men ändå väldigt bra - om ni förstår vad jag menar 😛
×
×
  • Skapa ny...