Jump to content
Annons

GorvSnus

Medlem
  • Antal inlägg

    16
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. GorvSnus

    Spår Problem

    Tjena. Det här är svårt att förklara men ska försöka. Jag lägger in ett spår i Cubase spelar in och allt är klart och fint. Sen när jag ska lägga in ett till spår och spela in på de så överförs allt som jag spelat in på spår1 till spår 2 per aoutomatik. Har försökt med allt möjligt muteat spår1 ja och en massa andra grejer men ljudet de kopieras fortfrande från spår 1 till spår2. Den gör liksom en slutmix på en gång. Hur ska jag göra för att kunna spela in på enskilda spår?
  2. Jag hade tänkt att använda Cubase. Så min inköpslista bilr alltså? 😏
  3. jag skulle vilja kunna micka uppp åtmisntone 2 mickar åt gången. Men om jag ska köra på controllern så måste väll ljudkortet ha micutgånger eller hur? Tack för hjälpen åter igen! 😱
  4. Börjar faktiskt bli mer övertygad nu asv vad ni säger. Men vad gör den där Controllern då? Det är ju ingen mixer eller hur? Och hur ska jag göra med kondenstaormickarna, finns de phantommating på controlern?
  5. Det jag vill är att kunna spela in mig själv göra egna låtar spela in polare osv. tillsut bygga ut studion i sin takt liksom lägga till nya grejer men de lär ta lååång tid. jag vill liksom lära mig mer och mer om hela köret här. Men först och färmst spela in mina egna låtar, kunn mastra dom och mixa dom osv.
  6. Okej jag får lägga min tillit till dig känner jag. För att alltså inte tappa ljudkvalitet så borde man köpa ett riktigt mixerbord och ingen budgetvariant alltså? I'm a right?
  7. De kan väll få gå på en 4- 5000 inklusive mic. Va tror du finns de en möjlighet?
  8. Ja du säg de, jag har ingen anning. Har bara alltid tänkt mig att Ljudkort mixerbord och mic sen spela in liksom. Funderade lite på de här ljudkortet också som är internt. Ljudkort Det känns liksom mer rätt med en mixer för då kan mna bygga ut studion sen om man skulle vilja de. Jag vet att de kasnke är mycket begärt men jag tar en chansing. Säg att jag vill ha ett mixerbord (som du säkert har märkt nu 🙂 ) Om jag skulle sätta ihop en billig men endå hyfsad liten hemma inspelingsstudio för nybörjare vad skulle du föreslå för paket (ljudkort, mixer, osv.) Kan du komma med något förslag. Ta gärna förslag från E-Music jag kollar mycket där just nu. FÖrstår om du inte orkar men som sagt de var en chansing:) Åter igen kan inte tacka dig nog!
  9. Okej då hajar jag. Låt säga att jag fortfarande vill ha ett mixer bord pga. "den analoga känslan 🙂 Är ett USB kort fortfarande okej och är det inte nödvändigt att ha direct out då på mixer bordet? Tack åter igen för hjälpen!
  10. Whats a preamp? 🙂
  11. Bra fråga, asså jag vill ju kunna använda mickar också. Nu blir de svårt men försök att hänga med, 🙂 Asså det känns som att jag ska ha ett mixerbord förr att kunna göra dom grejerna jag vill kunna göra, jag vill tex inte behöva linea gitarr trummor m.m. De kasnke man ifos inte behöver med rätt ljudkort men då är min fråga varför har då folk mixerbord?
  12. Jag ber om ursäket för mina dumma frågor och så 🙂 Ja jag vill kunna lyssna på enskilda ljud i enskilda kanaler. Va tror ni om ljudkortetkortet? Något förslag på mixerbord? Tack för all hjälp!
  13. Ja som ni ser, de var ett tag sen jag gick den här kursen:) Men MVG hade jag fanimej på den 😉 Okej men ljudkortet då är det något att ha? Några förslag på mixerbord runt 2000?
  14. Asså jag kan lyssna igenom åtta kanler menar jag:P
×
×
  • Skapa ny...