Jump to content
Annons

Andreas Johansson

Medlem
  • Antal inlägg

    34
  • Gick med

  • Senast inloggad

Artikel kommentarer av Andreas Johansson

  1. 6 timmar sedan sa Magnus Lundberg:

    Hej! Testade detta och det blir som du säger att tonbilden flyter ihop på ett harmoniskt sätt.

    Hur tillämpar man detta om man har en double på sången? Ska båda spåren då få samma processing med Decapitator?

    Hej Magnus! 

    Härligt att höra att tipset kom till användning! 

    Det finns inget fel att även skicka sången med doubler till decapitator. Dock är risken att den "doublade" sången blir för markant och börjar spöka med monokompatibilitet och dylikt så viktigt att hålla koll på det. Personligen så kör jag alla sådana effekter parallellt för det mesta (chorus, doubler, reverb och delay) och tolkar jag dig rätt med de två spåren så gör du samma där. Oftast tycker jag då det är bättre om man vill accentuera en effekt att dista den seriellt direkt efter effekten på det spåret. När det kommer till separata effekter är det oftast toppen som är mest förlåtande mot dist och man slipper att det grötar ihop sig.

    Kanske något luddigt svar men hoppas du fick lite vägledning!

    //Andreas

  2. On 2023-01-27 at 11:08 sa Linus:

    Jag använder i dagsläget Jottacloud som också erbjuder obegränsad lagring för personligt bruk. En fördel gentemot Backblaze är att jag inte bara backar upp användarmappen utan också mappar i systembiblioteket t ex mappen med mina pluggar, presets och appdata. En nackdel är att Jottacloud begränsar uppladdningshastigheten utifrån din dataförbrukning. Har du 5 TB data reduceras uppladdningen till 20 Mbps, vid 10 TB blir det 6 Mbps och med mina 20+ TB är jag nere på 0,2 Mbps. 

    Har man mycket data kan det alltså vara värt att byta till Backblaze. Mappen med pluggarna går att arkivera som dubblett på en extern disk och då följer den med i Backblaze backup.

    Tack! Låter ju som en vettig konkurrent till backblaze om man inte har supermycket data. 

    När det kommer till systemmappar har ju även vissa DAW:s stöd för portabel installation. Jag kör min Reaperinstallation på det sättet för att enkelt kunna förflytta installationen (med inställningar) mellan datorer. På så vis blir det också enklare att säkerhetskopiera sina inställningar. Har hört om liknande lösningar för Logic som förvisso inte blir helt portabelt men som gör inställningarna delbara. 

×
×
  • Skapa ny...