Jump to content
Annons

Jamen

Medlem
  • Antal inlägg

    90
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    4

Allt postat av Jamen

  1. Lyssnade i mobilen med det ljud som där blir, men det är en låt som fångar ens uppmärksamhet. Gillar sången och låten, soundet. Tror att sångljudet (förutom instrumenten och soundet) har en stor del i det, men kanske ligger den lite "ovanpå/utanför" de andra instrumenten? Kan man kanske göra nån enklare sak, som volymjustering, för att placera sången annorlunda, utan att ta bort det som engagerar?
  2. Ja, vad ska man säga, en handclap-loop och Poly1984 - sen fanns det ingen återvändo. 80's juldisco med en twist (men nedtagen för remix). God Jul på er, alla Forumister, och tack för att denna hjälpsamma guldklimp i nätuniversum finns.
  3. Vill säga att Beatles är i gott sällskap. Fantastiskt fin låt, och så bra sagt, med ord, melodi och arr. !
  4. Tack för alla svar! Blir 3:an.
  5. Ja det låter ju inte så dumt med 3:an. Finns det nåt man missar från 2:an tror ni?
  6. Jamen

    EZdrummer 2 eller 3?

    Väljer mellan EZdrummer 2 och 3, men vilken? Vill nog egentligen ha 2:an (medlemsalster låter väldigt bra med denna, kanske också mer beprövad/tutorials) men om man ändå ska köpa från scratch, och inte kan så mycket sedan innan? Synpunkter? Erfarenheter?
  7. Tack för all information! Intressant också med lösningen royalty upp till en förutbestämd summa, som alternativ till klumpsumma direkt. Är det överkurs med Sami/Ifpi, eller en självklarhet, trots litet projekt? Kan inte säga att jag begriper allt ännu, och undrar om det går lika bra utan, med tanke på att det inte kommer att spelas på radio utan enbart gå via Spotify/Youtube.
  8. Tänker på sånt som engångsgage vs split royalties, men också Sami, Ifpi och liknande. Gäller en hobbyproduktion med glada amatörer, och vill hålla det enkelt men ändå "göra rätt", distribution sker via streamingtjänster. Hur gör ni? Fördelar och nackdelar?
  9. Jamen

    Tonart

    Kanske missförstår vi din första fråga, kan du lägga upp ett ljudexempel som du undrar över?
  10. En till kommentar? Oemotståndlig refräng. Vissa synthljud sticker ut lite mycket i mixen kanske.
  11. Beror på, 7:an på ett durackord gör det starkt ledande, och skapar ett önskat spänningsförhållande som behöver upplösas. Men mollackord, ex Dm7 kan man vila mer på. Testa gärna olika färgningar som 6, 7, 9,sus2, sus4 på alla ackorden i skalan. Tycke och smak är bäst på att avgöra vad som passar eller inte, sen det som de flesta öron uppfattar som "rätt" när det gäller 7 är t.ex. C7 leder till F, G7 till C. På C-durskalan kan du utan problem lägga C - Dm7 - Em7 - F - G7 - Am7 - (Bm7b5 lite speciell men säkert någon som kan utveckla bättre än jag). För att lägga till fler alternativ inom tonarten (C) kan du spela D7 till G, E7 till Am, A7 till Dm. Spelar du piano är det lätt att se varianterna och hur de kan ändras/färgas, sen vill man helst gå närmaste vägen för fingrarna på alla instrument så kolla in chord inversions (lägen). Hoppas det blev begripligt.
  12. Jamen

    .

    Har inte hört originalet, men gillar arret, fin uppbyggnad. Fint riff i cellon. Och sången låter väldigt bra.
  13. Vilken bra låt!!! Finfin hook i gitslinga/sång. Gillar mix, men skulle vilja höra trummor/virvel larma lite längre fram i ljudbilden.
  14. Jamen

    .

    Gillar sångljudet på denna. Också Rhodes spelet (och ljudet) gillas.
  15. Tycker det är en trevlig låt, musikalisk säkerhet i uppbyggnad och utförande! Har tvekat lite att uttala mej då jag inte alls är hemma på genren, men vad fan...som "vanlig radiolyssnare" hade jag sagt nåt i stil med 0-0.16 pianoriff lite för statiskt, gärna behålla det repetitiva men med variation genom ändringar i ex volym vissa gånger, reverb andra osv? Pianot tror jag kan läggas ngt längre bak i ljudbilden. 0.16-0.31 visslingen tillför mycket, höja volym lite på den? (spelar du den eller är det en loop nånstansifrån?) 0.32-0.46 trevlig passage, fin balans (men kaggen...) -1.01 trevligt tryck och balans, men sänka tamburinen lite en sångslinga vore inte heller fel, räcker med några takter... Remixen du postade innan idag var också bra på liknande sätt som i denna, balanser mellan instrumenten (och sången), men kanske med samma tendens till "ringande"i de lägre frekvenserna, ledsen att jag inte kan uttrycka det bättre. Apropå feedback, varierar lite med aktiviteten på forumet så det dyker nog upp bättre svar efterhand, testa annars mixakuten så får du mkt bra hjälp/svar.
  16. Baskaggen, hörs tydligast i början, en ringande tendens som spiller över på nåt vis, hörs mindre när andra instrument kommer in men jag tror den ger ngn slags grundresonans som grötar. Har inga synpunkter på själva klangen på kaggen i sig, den ger viss karaktär, utan det är något "kringljud". Kanske bara EQas? Men som sagt, jag kan inte säga det med rätt ord.
  17. Något med baskaggen tror jag, hoppas någon kunnig kan precisera. Mycket av det övriga låter riktigt bra i mina öron.
  18. Jamen

    Lite tankar

    Kan inte så mycket om remixområdet tyvärr...men detta forum är ett trevligt ställe.
  19. Jamen

    Lite tankar

    Som sagts ovan, ingen lätt situation. Men det finns ofta mer tid än man tror, och saker kan lösa sig på oväntade sätt. Sen om man ska plugga vidare eller inte...söka kan man ju alltid, och man kan alltid tacka nej till platsen man fått, om man sen inte vill gå utbildningen när den sätter igång. Det få som kan leva på musiken enbart, amatör som proffs, hyra och musikgrejer som måste betalas...men de flesta som en gång börjat med musik håller nog med om att sluta inte är ett alternativ, utan handlar mer om hur mycket tid man har, och annat som måste funka i övrigt. Men längs vägen, en sak jag tänkte på, oavsett vägval i övrigt, är att hitta nån att göra musik ihop med. Inte alltid så lätt, förstås, men det finns en del mötesplatser som kortkurser, studieförbund m.fl., bara för möjligheten att träffa likasinnade och få kontakter, brukar också finnas överskott på sångare/sångerskor om man kollar närområdet, eller musikgymnasier, musikaffärer. Önskar dig all lycka till!
  20. Kommenterar båda låtarna här...Gött sound, charmigt, punkpoprock (?) finns säkert fler referenser men tänker spontant på tidigt 80-tal, som du skriver orepad demo men grunden finns absolut där – kompgit larmar fint, bra trumspel, sångmelodierna lagom melodiösa och sitter ”rätt”. Tycker spelet är tajt och bra för det mesta men vissa passager behöver fixas till, som gitriff (klippa/klistra eller öva) och sången (i alla fall i denna, den förra låten var sången utan anm). Skulle inte förvåna mig om låtar som dessa kan höras på radion efter lite bearbetning produktionsmässigt.
  21. 3 in 1? Fina övergångar. Bra och catchy melodi i första delen, snygga harmonier i andra delen, tredje delen också bra melodi, passar fint med texten. Trots skramligt ljud och nån pianoton i början som skorrar lite disharmoniskt, så har låten många kvaliteter som lyser igenom.
  22. Tycker det funkar bra, inte så udda ändå. Tonen ess i sångmelodin ger mycket karaktär åt låten. Även om du vill ha den drömsk så kanske något parti kunde vara torrare? Gitarren och sången kanske turas om vissa partier, så de inte spelar samtidigt, även om de kompletterar varandra på många ställen. Något uptempo parti också så har du en hit a la Stairway to heaven 🙂
  23. Tack Pluff för din musikläggning av låten! Jag gillar särskilt den fina slingan, och din video har sådan timing och den där speciella humoristiska anstrykningen som blir så förträfflig i kombination. Och rörande! Jag hoppas bara att min medverkan med somligt inte står i vägen för eventuella synpunkter, med tanke på den hänsyn och hjälpsamhet som finns här på forumet, utan önskar ordet vara fritt 😉
  24. (förutom tamburinen) Gillar, blir nyfiken och vill lyssna vidare. Bra gitarrloop/ackordrunda, kanske pianot lite för högt? Tamburinen lättare att arra när mer finns på plats?
×
×
  • Skapa ny...