Jump to content
Annons

Apakossa

Medlem
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Apakossa

 • Rank
  Nykomling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Och med rena signaler så menar du utan att använda eventuella preamps eller liknande?
 2. Detta även om vi har grejer som tillexempel Vintage Design premaps osv som tex skulle kunna förbättra signalen? Jag vet inte om det är på detta sättet, men kan inte vissa aspekter av tillexempel en bastrumma försvinna om de inte förstärks innan signalen går in ljudkort osv?
 3. Hej, Det börjar dra ihop sig för inspelning med bandet. Tidigare har vi spelat in gitarr, bas och sång på egen hand på egen hand. Denna gången kommer vi även spela in trummorna på egen hand och håller i skrivande stund på att köpa på oss lite mickar. Sedan tidigare har vi en del smått och gott i form av premamps, kompressorer, mixerbord osv. Rent generellt inga skitgrejer, heller inte top-of the line. Vi har inte bestämt oss för vem som ska mixa skivan ännu, men vi kommer inte att göra det själva. Som diskussionerna går så funderar vi på vilket av följande alternativ vi ska köra på vid inspelning utav trummorna: Satsa på så ren signal som möjligt och i princip enbart koppla in mickarna i ljudkortet för att sedan låta personen som mixar få så många valmöjligheter som möjligt Satsa på att få ett så bra ljud som möjligt men den utrustning vi har (dock inte använda något för sakens skull) men ändå få ett ganska neutralt ljud som inte är sönder kompresserat eller eq´at. Ni som mixar, hur hade ni föredragit att vi gjort? Förstår att det är en väldigt bred fråga och att det finns 10000 olika svar och aspekter, men tänker ganska generellt här.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.