Jump to content
Annons

Harrymannen

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Harrymannen

    ...

    en av de sjukaste filmer jag sett. handlar i grund och botten om ett gammalt, riktigt snuskig, vulgärt skämt. Massa kändisar är med och disskuterar det och inte minst berättar skämtet. Att se Bob Saget så grov i munnen är en ganska konstig känsla.. http://www.imdb.com/title/tt0436078/
  2. Harrymannen

    ...

    var iofs efter en blöt kväll som jag såg första halvan, andra halvan såg jag dagen efter så nivån var hyfsat låg. Men jag får nog ändå säga att den var rolig, gäller att "grotta ner sig" i skämtet och verkligen låta sig följa med i det. eller nått... jag tyckte inte det smaklösa var det roliga utan själva punchlinen och "syftet" med skämtet. Att göra folk förbryllade och obekväma.man måste liksom bjuda på sig själv för att kunna dra ett sådant skämt.
  3. Harrymannen

    ...

    aristocRats. alltså inte den med gulliga tecknade katter. Det här blir ju lite OT 😆 men det är iaf en riktigt bra film om mna gillar sjuk humor.
  4. Harrymannen

    ...

    vet inte varför men det var riktigt kul. påminner lite om "the aristocrats" fast utan smutset innan punchline.
  5. Harrymannen

    Midi-interface?

    funderar på att köpa ett midiinterface men funderar på en sak; Måste man ha ett bra ljudkort för att kunna nyttja midi fullt ut? tänkte använda det till att använa min keyboard till t ex cubase. Just nu har jag bara moderkortets inbyggda ljudkort. Är det pengar i sjön att köpa enbart midiinterface? kommer jag drabbas av överj***ig latency? Bör jag spara lite och köpa ett externt ljudkort med midi istället? tacksam för svar!
  6. Tack för svaren! Jag har plats för ett pcikort så det är ju ett alternativ. Några frågor till i förvirringen; Måste man ha en mixer? funkar inte en v-amp eller pod som preamp så man slipper mixern? en till dum fråga, hur kopplar man in telekabel på dessa interna ljudkort? får de plats rätt in i kortet eller måste man ha en adapter? billigt med adapter iofs men jag undrar mest. Det verkar lit emer omständingt med internt kort. på externa kan man väl oftast koppla tele + hörlurar direkt vilket är en klar fördel för att slippa så mycket kringutrustning som möjligt.´ Jag vill som sagt komma så billigt som möjligt undan för att kunna splea in ett spår i taget med så lite latency som möjligt..
  7. Ingen här som kan hjälpa mig? Vore väldigt tacksam om några frågetecken kunde rätas ut. mvh / Harry
  8. Hallå alla kunniga. Jag behöver lite hjälp. Har precis köpt mig en keyboard och funderar nu på att köpa ett ljudkort. Jag vill komma undan så billigt som möjligt. Funderar lite på detta kort http://www.tcmagazine.info/articles.php?ac...age=1&pagenum=1 som verkar ha fått bra betyg. en nackdel är att jag inte har firewire på datorn nu. bör jag ändå satsa på ett FW-kort och köpa ett expansionskort för FW elller duger det med ett usb-ljuskort? En annan nackdel är att detta ljudkort inte har midi. På datorn finns det däremot en game/midi-port. går det att koppla keyboarden till denna ingång även om man kör audiosignalen in via ljudkortet? t ex med en sådan: http://www.klotz-ais.com/cgi-bin/quickorde...amt_zeilen=&p8= Kortet verkar ju även inte ha stereoingångar. är det något som är uselt? tanken är att jag bara ska plugga keyboard/gitarr rätt in i kortet via en v-amp. antar att eventuella stereoeffekter går förlorade då? Jag vill helst undvika att behöva köpa en mixer. Kommer som sagt bara köra en signal i taget in i kortet. Kan tillägga att det inte är en laptop, är det då bättre att satsa på ett internt ljudkort? vill helrre ha externt men om det är dumt så får jag ändra mig :-) Alla tips och förslag mottages tacksamt! mvh Harry
  9. Hur viktigt är det då med gehör och musikteori? Jag börjar bli sjukt sugen på att gå en utbildning men oroar mig lite för gehör och och sådana bitar. Det tekniska kommer nog inte vara några problem men hur viktigt är det att kunna höra om någon t ex sjunger en liten aning falskt, har dålig intonation i ackord osv osv. Jag spelar själv på ren hobbynivå men besitter inte alls den kunskap jag skulle vilja när det kommer till själva musiken. Såg att exempelvis Studio Blue har gehör och teorilära på sitt 2-åriga program, något som t ex SAE inte verkar köra med. Någon som har lite tips, åsikter osv?
×
×
  • Skapa ny...