Jump to content
Annons

Niclasgustafsson

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Artikel kommentarer av Niclasgustafsson

  1. 1 timme sedan sa Jon Rinneby:

    Har förresten precis flyttat till ny studio, från Malmö till utanför Göteborg och är på det stora väldigt nöjd med akustiken. Dock finns det en lite jobbigt puckel runt 120-123 Hz och en liten dipp runt 90-100 Hz (vilket jag visserligen vant örat vid), men dessa tänkte jag finjustera på sikt på naturlig väg.

    /J

    Kul! Trivs du bra i ny stad och så? En sån puckel har jag med, något högre bara. Ser fram emot en artikel som behandlar ämnet framöver då!? 🙂 det är nog väldigt många i samma sits. Vanliga rumsdimensioner är ett helskotta. 

    • Gilla 1
  2. 5 minuter sedan sa Jon Rinneby:

    Har faktiskt inte testat Realphones, men har Sonarworks, använder det dock inte är så van vid min lyssning. Med detta sagt hade det varit intressant att höra Ollo s4x genom Realphones 🙂

    /J

    41 dagars demo. Jag hade inte tänkt köpa men vande mig snabbt och sen var det ju bara att punga ut. 🤣 

    s4x finns som profil. Tycker profilerna i realphones känns mindre påträngande än i sonarworks. Använder inte heller sonarworks längre. Kändes mer som en gimmick än nånting användbart. 

    • Gilla 1
  3. Canopener är bra. Men Realphones är bättre! De flesta hörlurar finns med i kalibreringsdelen, så bara fördelen att kunna platta ut kurvorna litegrann (eller mycket) är värd pengarna. sjukt smidigt att kunna få mina stängda Focals att närma sig mina Ndh-30 som är öppna. Då kan man mixa i olika miljöer utan att måsta lära in sig på nya lurar hela tiden. De blir mer eller mindre likvärdiga rent frekvensmässigt.
    Funkar rätt likt Sonarworks prylar i det hänseendet. 
    Vidare så är det inte bara studios utan miljöer överlag som simuleras. Haft mycket nytta av bil och PA-simuleringarna och de olika kurvorna till hörlurar. Känner att jag kan mixa längre med det systemet än med bara ”rena” lurar pga att jag kan byta miljö en stund. 
     

    aldrig varit så nöjd över min mixmiljö som nu. Och fördelen att kunna få ut mixar onthego som står sig i andra system är helt fantastisk! Funderar på allvar att sälja iväg några av studiomonitorerna. Trivs bättre i lurar. 🙂 

    • Gilla 1
  4. En artikel som jämför rumsemulerings pluggar som Sienna, Realphones, VSX och Waves NX vore skoj också. Att mixa i hörlurar med och utan dessa är som två skilda världar.
     

    Personligen använder jag NDH-30 med Realphones och translation till stereosystem, klubbar och bilar är helt makalöst bra. Klarar mig väldigt bra på bara detta och förlitar mig mindre och mindre på monitorerna i studion, så pass att jag nog kommer att sälja de par jag bara använder som referensmonitorer (kali in-5, mixcube, nEar05 mfl.) eftersom det funkar så bra med lurarna. Man slipper rummet och kan snabbt växla mellan olika miljöer. Slipper springa till bilen eller smita in på bion för att lyssna i stora PAt. rekommenderar varmt. 

  5. On 2021-12-11 at 21:03 sa pme:

    Jag har provat RME som class compliant i OSX. Ganska värdelöst. Man kan inte ens slå på phantom power till mikrofon förstärkarna. Totalmix är lång borta. En liten sticker för att lura osäkra köpare, inte något som går att använda.

    Jodå. Man håller nere ratten när kanalen är markerad som jag förstår det av manualen… 

    total mix funkar fint i macos. Använt det då och då i över 15 år. Inga problem tyckte jag. Fyller sin funktion. 🙂 metric halos gränssnitt är bättre, och mer flexibelt dock. 😉 

  6. De flesta är väl gjorda av företag och är alltså per definition inte hemmasnickrade… om man nu ska märka ord. Men Mixbus både är och känns som att det är. Och det senaste är väl den viktigaste faktorn. Har testat massor av gånger och den har aldrig funkat under lite stress. För att inte tala om deras pluggar. ”The Harrison sound” helt digitalt cleana pluggar utan tillstymmelse till analog emulering. Bluff och båg från början till slut. Tragiskt. 

  7. Metric Halos överlägsna ljudkort lyser med sin frånvaro i ännu en lista. Jag börjar ana en konstipation. 
    Det som borde vara var persons go-to är ULN2. 2 svinbra micpreamps, dsp, aes, spdif, möjlighet till 5 adat in (48 kanaler extra om man vill alltså). Och det är MODULÄRT dvs går att reparera och uppgradera eftersom!! 
    mitt kort har varit navet i min hemstudio i över ett decennium och tutar på fläckfritt fortfarande. Uppgraderat digitalkortet med ethernet och usb-c. Redo för 10 år till. Och om det går sönder skickar de delar, eller reparerar den åt mig. Borde vara överst på varje lista. Köp ett dyrare kort nu - spar i framtiden. 

  8. Listan är väldigt inkomplett om inte LiquidSonics finns med på ett hörn. Nya Cinematic Rooms har ju fått en del priser. Och Reverberate 3 och Seventh Heaven lovsjungs för sina bricasti emuleringar. De låter helt outstanding. 
    Black Rooster Audio har två ro-plate och ro-spr som är riktigt fina. Väldigt speciella klanger. Låter inte som nånting annat tycker jag. Kul att det inoveras även bland klassiker liksom. 

×
×
  • Skapa ny...