Jump to content
Annons

Niclasgustafsson

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av Niclasgustafsson

  1. Kul! Trivs du bra i ny stad och så? En sån puckel har jag med, något högre bara. Ser fram emot en artikel som behandlar ämnet framöver då!? 🙂 det är nog väldigt många i samma sits. Vanliga rumsdimensioner är ett helskotta.
  2. 41 dagars demo. Jag hade inte tänkt köpa men vande mig snabbt och sen var det ju bara att punga ut. 🤣 s4x finns som profil. Tycker profilerna i realphones känns mindre påträngande än i sonarworks. Använder inte heller sonarworks längre. Kändes mer som en gimmick än nånting användbart.
  3. Canopener är bra. Men Realphones är bättre! De flesta hörlurar finns med i kalibreringsdelen, så bara fördelen att kunna platta ut kurvorna litegrann (eller mycket) är värd pengarna. sjukt smidigt att kunna få mina stängda Focals att närma sig mina Ndh-30 som är öppna. Då kan man mixa i olika miljöer utan att måsta lära in sig på nya lurar hela tiden. De blir mer eller mindre likvärdiga rent frekvensmässigt. Funkar rätt likt Sonarworks prylar i det hänseendet. Vidare så är det inte bara studios utan miljöer överlag som simuleras. Haft mycket nytta av bil och PA-simuleringarna och de olika kurvorna till hörlurar. Känner att jag kan mixa längre med det systemet än med bara ”rena” lurar pga att jag kan byta miljö en stund. aldrig varit så nöjd över min mixmiljö som nu. Och fördelen att kunna få ut mixar onthego som står sig i andra system är helt fantastisk! Funderar på allvar att sälja iväg några av studiomonitorerna. Trivs bättre i lurar. 🙂
  4. En artikel som jämför rumsemulerings pluggar som Sienna, Realphones, VSX och Waves NX vore skoj också. Att mixa i hörlurar med och utan dessa är som två skilda världar. Personligen använder jag NDH-30 med Realphones och translation till stereosystem, klubbar och bilar är helt makalöst bra. Klarar mig väldigt bra på bara detta och förlitar mig mindre och mindre på monitorerna i studion, så pass att jag nog kommer att sälja de par jag bara använder som referensmonitorer (kali in-5, mixcube, nEar05 mfl.) eftersom det funkar så bra med lurarna. Man slipper rummet och kan snabbt växla mellan olika miljöer. Slipper springa till bilen eller smita in på bion för att lyssna i stora PAt. rekommenderar varmt.
  5. Hej. Ni borde byta ut/lägga till NDH-30 som är en lur avsedd för mixning ist för NDH-20 som är mer en inspelningslur. Detsamma gäller väl Listen Pro vs Clear Pro, även om prisskillnaden kanske är lite väl. //Niclas
  6. Ja alltså studio one 6 och monterey ska ju funka. Men ett nytt program på äldre operativ KAN vara problem. Backuppa systemet med carbon copy cloner först, och ge det ett försök. Era projekt däremot bör ni göra färdiga innan ni uppgraderar studio one. Det har aldrig varit problem för mig personligen att öppna äldre projekt, men de kan krångla. Filer som inte hittas, pluggar som inte öppnar som de ska eller kraschar, eller ifall ni använder stock plugins att de har ändrats mellan versionerna. De har gjort om mångs pluggar ganska ordentligt och uppgraderat med nya funktioner osv. om det inte är tidspress på projekten eller om ni mixar för skojs skull och inte bryr er om att mixa om delar så kör på bara. se bara till att både projekten och operativet och studio one 4 finns backuppat ordentligt ifall det skiter sig. Grundregeln är ju att om man tar backup så går allt bra, men om man inte gör det så krånglar det ovillkorligen! 🤣
  7. Hej. Studio one 4 är ganska gammalt och optimerat för äldre operativ. Det är vad jag kommer ihåg ganska buggigt i jämförelse med v6. Ni funderar inte på att uppgradera? det är ett jäkla jobb att backa operativ. Radera hela interna disken och installera om allt från grunden. För mig är det ett två heldagars arbete minst. om ni har en ccc kopia är det bara att följa instruktioner här: https://bombich.com/kb/ccc6/how-restore-from-your-backup Det kan va så att du måste aktivera alla pluggar igen. jag använder tre backup metoder. Alla projekt lagar jag i icloud, och på en extern disk senare när det ska arkiveras på riktigt. Sen har jag time machine för kontinuerlig backup och ccc för periodvis kloning.
  8. Ligger en Townsend l22 på blocket för 10k som jag hade velat köpa… kan va den trevligaste micken på marknaden för den mindre studion.
  9. Jodå. Man håller nere ratten när kanalen är markerad som jag förstår det av manualen… total mix funkar fint i macos. Använt det då och då i över 15 år. Inga problem tyckte jag. Fyller sin funktion. 🙂 metric halos gränssnitt är bättre, och mer flexibelt dock. 😉
  10. Och hur är Ardour/Mixbus inte hemmasnickrad menar du? Jag begriper inte ens varför vi diskuterar. Har du ens provat att mixa eller producera i Mixbus? Det är ingen rolig upplevelse för mer än det allra enklaste.
  11. De flesta är väl gjorda av företag och är alltså per definition inte hemmasnickrade… om man nu ska märka ord. Men Mixbus både är och känns som att det är. Och det senaste är väl den viktigaste faktorn. Har testat massor av gånger och den har aldrig funkat under lite stress. För att inte tala om deras pluggar. ”The Harrison sound” helt digitalt cleana pluggar utan tillstymmelse till analog emulering. Bluff och båg från början till slut. Tragiskt.
  12. Fantastiskt rolig kommentar angående Harrison borden. Näringsförbud. Det är ju lite känslan man får när man försöker använda deras hemmasnickrade DAW och plugins. Haha
  13. Metric halos prylar går att köra som class compliant i linux, ios osv. 😉 RME också. Inte UAD.
  14. Metric Halos överlägsna ljudkort lyser med sin frånvaro i ännu en lista. Jag börjar ana en konstipation. Det som borde vara var persons go-to är ULN2. 2 svinbra micpreamps, dsp, aes, spdif, möjlighet till 5 adat in (48 kanaler extra om man vill alltså). Och det är MODULÄRT dvs går att reparera och uppgradera eftersom!! mitt kort har varit navet i min hemstudio i över ett decennium och tutar på fläckfritt fortfarande. Uppgraderat digitalkortet med ethernet och usb-c. Redo för 10 år till. Och om det går sönder skickar de delar, eller reparerar den åt mig. Borde vara överst på varje lista. Köp ett dyrare kort nu - spar i framtiden.
  15. Listan är väldigt inkomplett om inte LiquidSonics finns med på ett hörn. Nya Cinematic Rooms har ju fått en del priser. Och Reverberate 3 och Seventh Heaven lovsjungs för sina bricasti emuleringar. De låter helt outstanding. Black Rooster Audio har två ro-plate och ro-spr som är riktigt fina. Väldigt speciella klanger. Låter inte som nånting annat tycker jag. Kul att det inoveras även bland klassiker liksom.
  16. Haha. Åh nej?! Är det inte??? Attans… ja jag kan inte låta bli att dra mot kabaré/musikal hållet med mina egna produktioner. Växt upp med den typen av musik. Tack för kommentarerna. 🙂 värmer! Spelar alla instrument själv. Att mixa sin egen röst är svårt. Åsså gångrar man det med 7 till för de andra instrumenten så blir det fan omöjligt att inte fokusera på spelet och inte på mixen. Men visst är det för mycket 150-200hz i basklarinetten? För mycket ludd och för lite rejäl botten??
  17. Hej. Behöver lite hjälp av fräscha öron. Gjort om denna låt på olika vis i 6 månader. Nu känner jag att det får vara nog med arrangemang och sånt och har gått på mixen. Men jag går vilse hela tiden och vet inte riktigt var jag är på väg. Vad tycker ni? https://mixup.audio/track/aThtXXhi70
×
×
  • Skapa ny...