Jump to content
Annons

DaVinci

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tackar och bockar för värdefull info? Yamaha har jag också goda erfarenheter av. Ska försöka koka ner alla synpunkter till en bra soppa nu, men tack så länge iaf!
  2. Hej och tack för input! Lutar åt att köra ljudet separat i ngt bra program (förslag?), för att sedan skapa 7.1 mixen direkt i Resolve. Jag har vid några tillfällen livesänt/mixat flerkameralösningar via Cerevo Livewedge och kommer nog skaffa en HDMI audio extractor för varje kanal och dra in det analoga ljudet i mixern (Mackie 1202 VLZ4). Själva studiobygget kommer vara klart för testkörning innan jul och egentligen är det väl först då jag kan börja experimentera med olika signalvägar och arbetsmetoder för multikanalsljudet. Kör jag allt ljud via mixerbordet kan jag ju faktiskt kosta på mig några rimligt prissatta aktiva studiomonitorer (förslag?) för eventuella justeringar i ljudbilden innan jag drar in signalerna för slutmix i Resolve. Kommer ordna med en schysst monitor och sittplatser för screening av de färdiga filmerna och då tänkte jag också att Pioneer/XTZ-kombon skulle få spela. Mao blir "kundpresentationen" ungefär som filmvisning i hemmasoffan, vilket ju känns bra.
  3. Ok, tack för svar? Några förslag på en setup som skulle funka bättre? Vi rör oss i gränslandet mellan hobby och jobb, så rimligt prissatta prylar är väl det som gäller? Ska absolut leta upp Blackmagics forum, tack för tipset! Med vänlig hälsning,
  4. Hej! Håller på att bygga en studio för både musik- och ljudläggning av film. Kan vara dagens mest korkade frågor (bjuder på det isf), men jag hittar ingen bra info på egen hand så jag bombar ut några funderingar till er 🙂 Vi kommer vara några stycken som delar på studion så därför är önskemålet att inkoppling sker med egen laptop via en USB-C-docka. Har en bra 7.2 förstärkare (Pioneer VSX 923) och full uppsättning XTZ-högtalare som jag hoppas kan fungera som "nav" i systemet. 1. Kan jag koppla ett extern ljudkort (med 7.1 stöd) till dockan via USB och sedan i mitt redigeringsprogram mixa ljudet? (Kör DaVinci Resolve 15) 2. Kan jag koppla SPDIF ut från ljudkortet till "Coaxial digital IN" på förstärkaren, och den förstår att tolka surroundinformationen? 3. Hur hade ni löst ovanstående? Förslag på prylar? (Vi kommer köra både PC och Mac) Tusen tack till er som engagerar er i frågorna ovan!
×
×
  • Skapa ny...